RSS Feed

Online bábelőadások a Budapest Bábszínháztól

M. A. - 2020. 03. 19. 18:05:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Online bábelőadások a Budapest Bábszínháztól

A vírushelyzet következtében zárva tart a Budapest Bábszínház, ám ebben a nehéz időszakban sem szeretné a színház, ha a közönség bábszínházi élmények nélkül maradna.

Éppen ezért döntöttek úgy, hogy szombatonként délelőtt a gyerekeknek, este a felnőtteknek tesznek közzé egy-egy korábbi produkciót a Youtube csatornájukon. Ellinger Edina igazgató elmondta: kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzük az elmúlt 70 év emblematikus előadásait. Nem csak a gyerekeket várjuk képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színházunk szlogenje: a báb nem korosztály, hanem műfaj.

A sorozatot március 21-én kezdődik a Bábszínházi Világnap alkalmából. 11 órakor Jeli Viktória és Tasnádi István: Rozi az égen című előadását tekinthetik meg a nézőink, melyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében.

Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagony Kiadónál könyv, a bábszínházban előadás lett. A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején.

19 órakor pedig az ifjúságot és a felnőtteket várják a képernyő elé, Christian Morgenstern: Bitódalok című előadására. Ennek szereplői: Norbert, Kovács Judit és Teszárek Csaba.


Fotó: Budapest Bábszínház
Lap tetejére