RSS Feed

Rettegés a gyógyszertárban

Regös Gábor - 2020. 03. 19. 8:00:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rettegés a gyógyszertárban

Reggel van. Néma csönd az utakon. Mindenki(szinte) otthon van és retteg. Retteg egy cseppfertőzéssel terjedő kór ellen, ami ellen sajnos nincs egzakt gyógyszer és az idősebb, beteg emberek nagy veszélyben vannak. Elmentem Zsámbékon egy gyógyszertárba, ahol gondoltam kevesebben vannak, mint Budapesten. Tévedtem. 20-25 méteres kígyózó sor fogadott.

A gyógyszertár ajtaja nyitva volt, de csak azok mehettek be, akiket éppen kiszolgáltak. Pont előttem volt két hölgy akik éppen “nagybevásárláson” vettek részt. Ha nem látom, nem hiszem, hogy az egyik egy hátizsákkal érkezett, a másik gurulós bőröndbe pakolta a hihetetlen mennyiségű cuccot, amit vett. Amikor végre sorra kerültem, cirka háromnegyed óra várakozás után, akkor jött a szomorú hír. Se Algopyrin, se egy speciális migrén ellenes gyógyszer nem volt. Rám nézett a gyógyszerész,villogott a tekintete. A magyarok ilyenek, ahogy kiderült, hogy lehet recept nélkül kapni az Algopyrint azonnal ötösével kezdték venni, most hiánycikk mondta. Ilyenek a magyarok, és épp hogy nem köpött elém egyet..
Kínomban átmentem egy hatalmas bevásárlóközpontba, az meg olyan volt, mint egy döglött bálna. Ember sehol, hiszen 3 órakor minden üzletnek be kellett zárni. Csak a gyógyszertár volt nyitva. Biztonsági őr, maszkban, és a gyógyszerészek is maszkban, kesztyűben. Gyógyszer volt. Szerencsére. Az egész olyan volt, mintha valami hollywoodi filmbe csöppentem volna. Mindenhol néma csönd és rettegés volt a gyógyszerészek szemében. Mi lesz, ha a maszk nem védi meg őket..?! Tegnap volt a szülinapom, hát nem ilyen “ajándékról” álmodtam!


Fotó: Regös Gábor
Lap tetejére