RSS Feed

Vega, Tesla és a többiek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 03. 19. 17:44:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vega, Tesla és a többiek

A Genfi-tónál immáron 90. alkalommal került volna megrendezésre a mustra, ám lefújták. Így a benzines és dízel autók jövőjéről, az alternatív erőforrások térnyeréséről, s a legújabb trendekről majd későbbi showk tájékoztatnak. E hetekben már a Dacia is beharangozta első elektromos négykerekűjét!

De, nagy kérdés marad, hogy milyen divatok érvényesülnek majd Európa szívében? Addig is amíg Németország keleti tájain megkezdődhet 2021-ben a Teslák sorozatgyártása, az utakon már egyre gyakrabban találkozni a tengerentúli elektromos limuzinokkal. A luxusverdákból 2019-ben összesen bő 10 ezer példányt értékesítettek a szalonok az EU legnépesebb államában. Ezzel a típus lekörözte a Jaguart, a Lexust és az Alfa Romeót is.
Elektromos Dacia? Igen! Sőt a BMW is számos környezetbarát modellel rukkolt elő e hetekben. A hibrid technika terjedése a benzines/dízel motoroktól való nehézkes elszakadást (is) tükrözi. A Keleti-tenger partján, a rostocki AutoTrend bulin áprilisban a bő két tonnás, dögös Vega EVX igazi szenzációt jelenthet! A merész sportkocsi típusjelzése arra utal, hogy a lapos kupé nem hagyományos üzemanyaggal hajtott „oldtimer”! A gyönyörű négykerekű fenevad elektromotorja 300 kilométeres hatótávolságon kényezteti (karcsú) utasait. A 100-as tempóra 3,2 másodperc alatt gyorsuló – Sri Lankán összeszerelt – modern, két ajtós Vega masina 230 ezer eurós árából persze a topverzióban bő 600 lovas Mercedes GLE Coupéra is lecsaphat 2020-ban a pénzes, sietős vevő. Az április 3-án nyíló, rostocki jármű seregszemlén a környezetvédők azért a szolidabb modelleket preferálják. Ilyen a nyolcadik generációs, vadiúj VW Golf és annak fürgébb, 245 lovas GTI verziója.

Fotó: -a-
Lap tetejére