RSS Feed

Genf helyett Rostock?

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 03. 18. 17:37:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Genf helyett Rostock?

A márciusban elmaradt svájci jármű seregszemlén (Internationaler Automobil-Salon Genf) főszerepet játszottak volna a Made in/by Germany modellek. Egyre kevesebb a remény, hogy Mecklenburg-Vorpommern tartományban e tavasszal megrendezik a hagyományos AutoTrend elnevezésű szakvásárt, s ott megismerkedhetnek a polgárok a friss típusokkal.

A Keleti-tengernél április első hosszú hétvégéjén Rostock lesz a házigazdája a nemzetközi mustrának. Ha csak a koronavírus-járvány közbe nem szól! A volt NDK tájain sem titok, hogy a legendás VW Käfer utódja lett a 70-es évek derekán a Golf. A kategóriájában azóta is már-már legyőzhetetlen, itáliai dizájnt nyugatnémet technikával ötvöző kompakt kocsi nyolcadik nemzedéke pár hónapja debütált. A Volkswagen rajongókat egyszerre ejtette ámulatba a benzines novum, s annak környezetbarátabb testvérmodellje, az ID.3-as. A „zöld szívű” autósok számára logikus döntés lenne 2020-ban az elektro-VW-t megrendelni. Ám míg a hagyományos, új Golf már 18-20 ezer euróért a miénk lehet, a csinos ID.3-as, némi extrával akár kétszer annyiba is kerülhet.

Az elmúlt hetek újdonsága a szebbé varázsolt Opel Astra is. Mely, akár csak a régi Kadett, a Golf szegmensben szeretne nyomulni: ám 2020-ban sem lesz könnyű dolga a francia kézbe került márkának, noha a formatervezők kitettek magukért. Részben a BMW i3-as moduljaira épül a bájos, elektromos Mini Cooper SE. Miközben sokan a német gazdaság – magyar járműiparra is veszélyes – megtorpanásától tartanak, sorban jelennek meg a kereskedésekben a kívánatos kocsik. Kit a Volkswagen T-Roc skalpolt változata hoz majd lázba, kit a 600 lóerő feletti, teljesen elektromos Porsche Taycan. Pénztárca függő (is), hogy milyen modellt választanak 2020-ban a polgárok! Például április 3. és 5. között Rostockban, az AutoTrend szakvásár standjain.


Fotó: -a-
Lap tetejére