RSS Feed

Katarban épülnek a stadionok

NS - 2020. 03. 18. 8:57:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Katarban épülnek a stadionok

Az Európa nagy részét gyakorlatilag megbénító és a világ számos más országában is jelentős korlátozásokkal járó koronavírus-világjárvány dacára nem álltak le a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság stadionépítkezései.

 A nyolc stadionból kettő már elkészült, a többi hatban jelen pillanatban is zajlanak a munkálatok, így az újrahasznosított konténerekből épülő, 40 000 szurkolót befogadni képes, a vb után az elbontás sorsára jutó dohai Rasz Abu Abudban is.

„A világon végigsöprő koronavírus-járvány nem befolyásolja az előkészületeket, nincs hatással az alapanyagokra, a konténerekre, így aztán a munka a terveknek megfelelő ütemben zajlik – jelentette ki Mohamed Abdullah al-Mulla, a Rasz Abu Abud Stadion főmérnöke a spanyol As beszámolója szerint. – A konténerek egy része a járvány kínai terjedése miatt késett, de időközben ezek is megérkeztek. Hétszázhuszonnyolc konténer már a helyszínen van, további százötven úton a tengeren, szóval tudjuk tartani a tempót."

A koronavírus Katarban is megjelent, a Reuters két nappal ezelőtti híre több mint 400 fertőzöttről számolt be, továbbá arról, hogy az olajállam két hétre betiltotta a nem katari állampolgárok beutazását.

Mint ismert, emberjogi szervezetek már többször kritizálták Katart azért, hogy nem megfelelőek a munkakörülmények a vb-stadionok építkezésein.

Fotó: -a-
Lap tetejére