RSS Feed

Karanténestek a BFZ-vel

Tossenberger Adél - 2020. 03. 17. 8:00:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Karanténestek a BFZ-vel

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai március 16-tól a tervek szerint naponta Karanténesteket tartanak, hogy a hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek. Az online követhető kamarakoncerteket, amiket a zenekar próbaterméből közvetítenek, azoknak ajánlják, akik a bezártságot tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni.

Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója így foglalta össze a Karanténkoncertek lényegét: „Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább.”

A BFZ arra kéri a hallgatókat, ha tehetik, támogassák a zenekar tagjait, akiknek a sorozatos koncertlemondások komoly bevételkiesést jelentenek.

A Karanténestek megtekinthetők a www.bfz.hu oldalon és a zenekar Facebook-oldalán – amíg lehetséges -- minden este 19:45-kor. A következő napok programja ide kattintva érhető el. 


Fotó: fidelio.hu
Lap tetejére