RSS Feed

Az FTC tükröt tart

Dalia László - 2020. 03. 18. 8:00:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az FTC tükröt tart

Magyarázkodik Rebrov, az FTC edzője, hiszen egy döntetlen, egy vereség és egy újabb döntetlen az utóbbi három meccsen a bajnokcsapat mérlege, s a behozhatatlannak látszó előny egyre csak fogy, miközben a Fehérvár FC feltámadni látszik, a Mezőkövesd pedig egyre jobban belelendül. Az ukrán edző érvei, miszerint négy játékosa is sérült, nem túl meggyőzőek, hiszen a Fradinak két csapatra való játékosa van.

A ZTE nem rossz csapat, Márton edzővel egyre összeszedettebb, néha látványosan támadnak, vagyis alighanem elmozdulnak majd a kieső helyről. Ám ezúttal is kikaphattak volna, ha az FTC játékosai érthetetlenül nem állnak le 1:0-ás vezetésnél. A meccsből ugyanis akkor még 70 perc volt vissza. Egy Zalaegerszegnél gyengébb csapatot is felhozhatott volt ez a zöld-fehér lazsálás, az egygólos vezetés egyébként is semmi, véletlenül is beakadhat bármikor a hálóba egy kósza labda. És akkor itt el is érkeztünk a magyar foci kilátástalanságához. Ha ugyanis egy bajnokcsapat sem képes küzdeni az utolsó percig, ha nem arra játszik, hogy minél több gólt rúgjon, kihozza magából, amire képes, akkor megette a fene. Egy nemzetközi kupában tíz percet sem lehet lazsálni, s aki hozzászokott a kocogáshoz, az menthetetlenül leépül, nem képes 90 perces játékra. S itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amit sokan vittatnak. Szükség van-e külföldi edzőre a harmadosztályú magyar focihoz? A válasz egyszerű. Ha Rebrov sem képes kihajtani a játékosokat, rávenni őket, hogy ne álldogáljanak a pályán, akkor ablakon kidobott pénz az ő gázsija. 

A múlt héten két hírt is olvashattunk magyar foci támogatásáról. Győr nem ad egyetlen fillért sem az NB III-as csapatának, Miskolc viszont továbbra is támogatja a Feczkó edző által feltámasztott diósgyőri csapatot. Furcsamód, ezúttal nem játszik a politika, hiszen Miskolcnak ellenzéki, míg győrnek kormánypárti polgármestere van. Ám mindkét városatya a szívére hallgatott, s mellesleg racionálisan döntött. 
Dézsi polgármester igazán nem beszélt mellé, csak kimondta, amit sokan gondolnak Győrben. "Ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni.  Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket."
Kicsit féltem a győri polgármestert, hogy mit kap majd a pártközpontból a fejére, hiszen szembe ment a forgalommal, a miniszterelnöki akarattal.

Egy szó, mint száz, ahogy a művelt magyar  mondja, a magyar foci mélyrepülésének titkát egy meccs alapján is meg lehet fejteni. És hogy a DVTK mostani szárnyalását se túlozzuk el, idézzük fel a múltkori Honvéd elleni meccset. Ugyan 4:1-re nyertek, de történhetett volna fordítva is, mert a Honvédnak is voltak égbekiáltó helyzetei, de 4 méterről is sikerült fölé lőni a labdát. S ha jól emékszem, éppen e helyzet előtt történt, hogy a DVTK hátvédje leállt, mert azt hitte, a Honvéd csatára nem éri el a labdát. Ám elérte és beadta. Nos, elképzelem, hogy ez egy angol, spanyol vagy német mérkőzésen történik. Másnap ez a hátvéd már a tartalékok kenyerét eszi. Ott pedig, mint egy felmérésből tudjuk, kevesebbet keresnek a játékosok, mint a magyar NB I-ben. Nem röhej?


Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére