RSS Feed

Egy felcsúti spájz titkai

Dalia László - 2020. 03. 06. 8:00:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy felcsúti spájz titkai

Van az úgy, hogy egy portugál portálról az újságíró előbb tájékozódik fontos magyar történésekről, mint itthon, holott a tájékozottabb firkászok között jegyzem magam. Igaz, még sosem jártam Orbán Viktor felcsúti házának spájzában, sőt még a sonkáját sem volt alkalmam megkóstolni.

Már el is felejtettem, hogy a Videotonnak, amely ma elmésen Fehérvár FC. néven fut, volt egy Gomez nevű portugál edzője. Igaz, sok nyomot nem hagyott maga után, viszont most nyilatkozott egy portugál portálnak és mesélt a fehérvári kalandjairól is. És neki köszönhetjük, hogy most már átlátjuk a székesfehérvári profi csapat működését, sőt arról is tudomásunk lehet, hogyan lett a klubnak sportigazgatója. Az már egy másik történet, hogy ez ügyben jót léptek, hiszen elcsábították  a legprofibbat, Kovács Zoltánt, aki focistának sem volt rossz és azóta is jól boronálja az ügyeket. Ám amikor történetünk hőse, Gomez volt az edző, nem volt sportigazgató és neki épp ez fájt, hiszen azt tapasztalta, hogy a klub tulajdonosa szeret hegyet mászni,de nem ért a focihoz, míg a klub közgazdásza szeret teniszezni, de nem ért a focihoz. Azt nem tartotta erénynek, hogy legalább ők ketten szinkronban voltak.

Gomez edző nem volt elveszett ember, gondolt egyet, s miután a miniszterelnök mindössze egy kilométerre lakott tőle, tehát az átlag magyarnál is tájékozottabb volt, felhívta és átment hozzá. Megjegyzem, én sem lakom messzire Felcsúttól és van is néhány problémám a miniszterelnök országvezetésével, de még sosem hívtam fel, pedig én is szeretem a  sonkát, különösen a Serranot, de a hazaival sincs bajom. Ám, ahogy a csigamama mondta a fiacskájának, amikor az az autópálya mellett vágyakozott a túloldalra - oda születni kell. Gomez tehát átszaladt Orbánhoz, bevették magukat a spájzba, talán egy kis hungarikumot is ittak pálinka képében és kitárgyalták a  fehérvári állapotokat.A miniszterelnök a portugál szerint, legalább értett a  focihoz. Én ugyan vitatkoznék vele, hiszen több százmilliárd elment rá és még egy Hagit sem tudunk felmutatni, de egy-két szelet sonkával, jóféle felcsúti kenyérrel és zöld hagymával, nem kell megváltani az országot.

Azóta minden másképp van Fehérváron, szerződtettek sportigazgatót és néhány remek játékost, vagyis a szalonnázásnak (sonkázásnak) volt értelme, ám Gomez már nem érhette meg, hogy a miniszterelnök rendet tett a klubnál. Persze, félő, hogy a tulaj és a közgazdász menedzser még mindig nem ért a focihoz, de minek is, amíg jönnek a tao milliárdok. Ha viszont egyszer majd számítani fog a bevétel, meg hogy milyen kevés a néző, akkor már a miniszterelnök is kevés lesz. Bár az is lehet, hogy akkorára őt is lecserélik és akkor a magyar foci jóságos cáratyuska nélkül marad.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére