RSS Feed

Meg akarta ölni volt élettársát, letartóztatták

mti - 2020. 02. 19. 20:06:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Meg akarta ölni volt élettársát egy férfi Monoron, a bíróság letartóztatta. A Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja.

 Kifejtették: a nő először 2019 novemberében, majd 2020 januárjában szakított élettársával. Együttélésük során is bántalmazta a férfi a nőt, aki azonban nem tett feljelentést és orvosnál sem járt.
    A férfi a szakítást követően egyedül, egy monori albérletben lakott. Múlt vasárnap az albérletbe hívta a nőt azzal, hogy takarítson ki, mert az albérletet vissza kell adnia. Noha tartott a férfitől, a nő eleget tett a kérésnek. Amikor azonban a férfi arról kérdezgette, hogy miért csalta meg, távozni akart a lakásból, a férfi azonban bezárta az ajtót. Ezután addig fojtogatta a nőt, amíg az össze nem esett, majd le is vizelte. A nő könyörgött, hogy engedje el, majd a fürdőszobába ment, ahol a férfi tovább fojtogatta és arcon is ütötte, közben pedig halálosan megfenyegette. A nőnek később sikerült kimenekülnie a fürdőszobából és a lakás ablakán keresztül távoznia.
    A nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek. A férfi elismerte tettét, amit a nő által rögzített hangfelvétel is alátámaszt.
    A bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A büntetés súlyossága folytán a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll - írta a törvényszék.
    A Budakörnyéki Járásbíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb március 19-ig.
    A gyanúsított és a védője a döntés ellen fellebbezett, így az nem végleges, de végrehajtható - áll a közleményben.


Lap tetejére