RSS Feed

Vitelki: Nem történt tragédia

NS - 2020. 02. 16. 18:16:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vitelki: Nem történt tragédia

Két edző, két értékelés. A DVSC edzője nem látja tragédiának a vereséget, hiszen a pályán nagy küzdelem volt, s a Mezőkövesd ezúttal élni tudott a debreceniek kibáiból.

 DEBRECENI VSC–MEZŐKÖVESD 1–3
VITELKI ZOLTÁN, a DVSC vezetőedzője

– Négy veretlenül megvívott bajnoki után először élt át vereséget a Loki kispadján. Hogyan értékeli a mérkőzést?
– Igen, véget ért a sorozat, de egyáltalán nem gondolom, hogy itt lenne a világvége. Nagyon tanulságos mérkőzés volt. Szerintem nem kezdtünk rosszul, de azt el kell ismerni, hogy kissé pontatlanok voltunk.
– Kívülről úgy tűnt, alakulhatott volna másképp is a találkozó, elég Szécsi Márk ziccerére gondolni, az lehetett a fordulópont?
– Sok fontos pillanata volt a mérkőzésnek, kétségkívül az volt az egyik, amikor már az egyéni képességek döntenek. Szécsi Márk cselezni akart, a kövesdiek kapusa bravúrosan védett, és alighanem másképp alakult volna a mérkőzés, ha mi szerezzük meg a vezetést.
– Mi nem működött ezen a mérkőzésen úgy, mint az előző négy fordulóban?
– Bizonyos szituációkban nem koncentráltunk megfelelően, és a Mezőkövesd könyörtelenül kihasználta ezeket a hibákat. Dicséretesnek tartom viszont, hogy a csapat az utolsó pillanatig megalkuvás nélkül küzdött. Most ennyi volt a csapatunkban, nem örülünk az eredménynek, de talán nem történt tragédia.

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője
– Minek köszönhető a magabiztosnak tűnő győzelem?
– Magabiztos? Persze arra készülünk, hogy minden mérkőzés így alakuljon, de mindig csak utólag derül ki, hogy jól sikerült-e... Ha kívülről magabiztosnak tűnik egy győzelem, azért még nagyon is meg kell dolgozni a három pontért. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk.
– Mégis, mivel győzték le az ellenfelet? Milyennek látta az előző négy fordulóban a Debrecent?
– Vitelki Zoltán nagyon jó érzékkel nyúlt a kerethez, fiatalos, lendületes, kapura veszélyesen játszó csapatnak láttam eddig a Lokit. A mérkőzés elején, ahogy mondani szokás, volt egy kis adok-kapok, mindkét kapu előtt akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek, szerencsére mi jöttünk ki jól ezekből a helyzetekből.
– Aligha véletlen, hogy a mostanában nem stabil kezdő Pillár Róbert fontos gólt szerzett, a csereként beküldött Silye Erik szintén a kapuba talált – több ez, mint véletlen?
– Nem csak tizenegyen vagyunk, mindenkire szükség van, arra is, aki esetleg kevesebb szerephez jut. Ennek is köszönhető, hogy a kispadról beszállók is jó teljesítményre képesek. Természetesen nagyon örülünk, hogy győzni tudtunk.


Fotó: -a-
Lap tetejére