RSS Feed

Új akciótervet fogadott el a kormány!

portfolio - 2020. 02. 13. 16:52:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányülést követően számol be a kormány legújabb döntéseiről. Ezek szerint a kormány elfogadta a klímavédelmi akciótervet, amelyben konkrét intézkedések szerepelnek. Március közepén kaphatják kézhez az emberek a kormány új nemzeti konzultációját. A tárcavezető elmondta a kormány álláspontját a rekordgyenge forintról is.

Klíma- és természedvédelmi akciótervet is elfogadott a kormány. Ennek részleteit Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében fogja elárulni- jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A cél, hogy az országot jobb állapotban adja át a későbbi generációknak - mondta a tárcavezető.

A Portfolio élőben követi a vasárnap délutáni évértékelő eseményt és értékelni fogjuk Orbán Viktor bejelentéseinek gazdasági-pénzügyi-költségvetési vonatkozásait!

Az új akcióterv híre nem újdonság, ugyanis Orbán Viktor a januári Kormányinfóján már belengette. Akkor jelezte, hogy konkrét intézkedéseket és javaslatokat fog tartalmazni ez a csomag, és megemlített néhány, az ország zöldítését célzó példát:

2022-től a városi közlekedésben csak elektromos buszokat lehet forgalomba helyezni
minden illegális szemétlerakó helyet meg kell szüntetni
még idén olyan döntéseket kell hozni, amellyel mentesítik a folyókat a műanyag PET-palackoktól
műanyag csomagolóanyagok kivezetése

Német-magyar kapcsolatok
Orbán Viktor a szerdai kormányülésen tájékoztatta a kormány tagjait a legutóbbi németországi látogatásának eredményeiről is. A kormányközi kapcsolatok az elmúlt években jónak bizonyultak, de vannak kérdések, amelyekben nem értünk egyet. A gazdasági együttműködés és az uniós politikai partnerség kifejezetten kedvező - tette hozzá. Gazdasági kérdések között szerepelt, hogy mit csináljon Magyarország, ha az EU gazdasága recesszióba csúszik. 

Emellett a német kancellárral a magyar kormányfő a következő uniós költségvetési ciklusról is tárgyalt - számolt be Gulyás Gergely.

Lap tetejére