RSS Feed

Mozart, a hegedűművész

Naszály György-Szegő Hanna - 2020. 02. 12. 9:21:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mozart, a hegedűművész

Mozart öt hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában egy estén, február 21-én, a Zeneakadémia Nagytermében.

A komponista életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb, mint egy év leforgása alatt született remekművek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik; a virtuozitáson messze túlmutatva a kamarazenélés csúcsai, a hegedűre írott versenyművek egyedülálló fejezetét képezik. 

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia hallgatóiból, Európa legnevesebb koncerttermeinek vendégeként, nemzetközi versenyek díjazottjaként, számos élvonalbeli szólista partnereként zenei hitvallásuk csak erősödött: céljuk, hogy koncertjeiken megszólaljon az anima musicae – a zene lelke. 

A versenyművek szólistája David Grimal hegedűművész, aki elkötelezett kamarazenész, a nemzetközi klasszikus zenei élet sodró lendületű egyénisége, szólistaként a legnevesebb zenekarok – Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Chamber Orchestra of Europe, Berliner Symphoniker – vendége.

A műsor:
Wolfgang Amadeus Mozart:
B-dúr hegedűverseny No. 1 Kv. 207
D-dúr hegedűverseny No. 2 Kv. 211
G-dúr hegedűverseny No. 3 Kv. 216
D-dúr hegedűverseny No. 4 Kv. 218
A-dúr hegedűverseny No. 5 Kv. 219
Közreműködik: ‪
David Grimal‬ - hegedű
Anima Musicae Kamarazenekar (művészeti vezető: G. Horváth László)


Fotó: fidelio.hu
Lap tetejére