RSS Feed

Rudolf Péter is pályázik a Vígszínházra

index, népszava - 2020. 02. 11. 14:26:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rudolf Péter is pályázik a Vígszínházra

Két budapesti színház igazgatói pályázatának beadási határideje is lejárt, a Vígszínház és a Szabad Tér Színház igazgatói posztjára is hárman-hárman pályáznak, írja a Népszava. A lap információi szerint a Vígszínház vezetésére Eszenyi Enikő, a színház jelenlegi igazgatója, Rudolf Péter színész-rendező, a társulat korábbi tagja, valamint Csányi János rendező, a Bárka alapító-igazgatója jelentkezett.

Nagyon gyorsan dadogni kezdek, ha nem azt mondom, amit gondolok – mondja Rudolf Péter, aki úgy érzi, ahhoz már nincs köze, ha egy politikai oldal a magáénak érzi a szavait. Interjú az 1945-ről, olimpiáról, egyetembezárásokról.

A Szabad Tér Színház megismételt pályázatára újra aspirál Bán Teodóra, a színház igazgatója, új pályázóként Somogyi Szilárd rendező, aki Hegedűs D. Géza színész-rendező, leendő művészeti igazgatóval együtt adta be a koncepcióját. A harmadik jelölt a Népszava kérésére nem kívánta publikussá tenni a személyét.

A lap úgy tudja, továbbra is tart az egyeztetés a budapesti színházak jövőjéről, és nagy esély van arra, hogy a Katona, a Radnóti és az Örkény színházakat a főváros megtartaná, a József Attilát, a Tháliát és az Újszínházat átengedné a minisztériumnak, a többi pedig vegyes – azaz fővárosi és minisztériumi –  fenntartású lenne.

Az igazgatók személyéről várhatóan a február végi közgyűlésen döntenek.


Fotó: -a-
Lap tetejére