RSS Feed

Balázs Fecó: zenedopping turnéval

Molnár Boglárka - 2020. 02. 10. 12:55:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Balázs Fecó: zenedopping turnéval

A Kossuth-díjas zenész nemcsak viszontagságokkal teli életútjáról, de 2020-as terveiről is őszintén mesélt. Kiderült, országos turnéra indul még ebben a hónapban.

Sikeres életutat tudhat maga mögött Balázs Fecó, akinek slágerek tucatjait köszönhetjük. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes most felidézte pályája legemlékezetesebb momentumait. 

„A családomban sehol nem volt zenész. Mindössze 4 éves voltam, mikor édesanyám itt hagyott minket. Apai ágon a nagymamához kerültem, a 9. kerületbe, egy bérházba. Ide szombat-vasárnap jöttek a vándormuzsikusok, az akkori dalokat, amiket a rádió játszott – kiegészítve egy-két népdallal – játszották hegedűvel, tangóharmonikával. Ez nekem annyira megtetszett, hogy édesapámtól karácsonyra egy kis tangóharmonikát kértem. Hallás után megtanultam rajta egy-két slágert játszani” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Balázs Fecó, akinek zenei tehetsége azonnal megmutatkozott. „Egyik szombaton nem jöttek a zenészek, így vettem a bátorságot és elkezdtem játszani azt a 2-3 dalt, amit megtanultam. Mivel a földszinten laktunk nem látták, hogy épp ki zenél. Egyszer csak azt vettem észre, hogy jönnek az újságpapírba csomagolt pénzek a poroló mellé dobálva ugyanúgy, mint a vándorzenészeknek. Ez volt az első gázsim” – emlékezett vissza a Korál együttes alapítója, akinek innen egyenes út vezetett a zenei általános iskolába, majd később a Zeneakadémiára.


Balázs Fecó évtizedek óta sikert, sikerre halmoz a zenei életben és bár egészségi állapota volt, hogy nem volt kifogástalan, a zenész úgy érzi, mindez már a múlté. „Jól érzem magam, hálás vagyok az égieknek és az orvosaimnak, akik ezt lehetővé tették. Engem tényleg doppingol a zene és életben tart. Akkor vagyok a legegészségesebb, amikor színpadra léphetek. Tavaly három fantasztikus, sikeres, teltházas koncertet is adtam. Ezen felbuzdulva idén elvállaltam egy országos turnét, amelynek első állomása február 14-én lesz Debrecenben. Ez nagy kihívás, de nekem ez a legjobb gyógyszer - tette hozzá Abaházi Csabának Balázs Fecó a Sláger Ikon legutóbbi adásában, melynek hanganyaga a https://www.youtube.com/watch?v=_sTj6nnx7I8 linken érhető el. 


Fotó: -a-
Lap tetejére