RSS Feed

Megvertük a briteket is

NS - 2020. 02. 10. 10:45:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megvertük a briteket is

Évek óta nem játszott olyan színvonalas és vagány meccset a magyar férfi jégkorong-válogatott, mint ezúttal az olimpiai selejtező házigazdájával, Nagy-Britanniával, amelyet 4–1-re meg is vert. Jarmo Tolvanen csapata ezzel továbbjutott az ötkarikás kvalifikáció utolsó szakaszába! Rajna Miklós lett a meccs legjobbja: 97.92 százalékkal védett.

JÉGKORONG
FÉRFI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, NOTTINGHAM
NAGY-BRITANNIA–MAGYARORSZÁG 1–4 (0–0, 0–2, 1–2) – élőben az NSO-n!
Nottingham 4544 néző. Vezette: Alarie (kanadai), Smetana (osztrák), Elonen (finn), Spur (cseh) 

MAGYARORSZÁG: RAJNA
STIPSICZ 1 (1), POZSGAI – SZIRÁNYI B., Macaulay – Garát, Kiss D. – Szabó B.
ERDÉLY CS. 1, HÁRI J. 1 (1), SOFRON I. 1 (1) – Papp K., Nagy G. (1), Galanisz – Csányi, Sarauer, Terbócs – Szita, Tóth Richárd
Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
NAGY-BRITANNIA: Bowns
Richardson, O'Connor – D. Ehrhardt, T. Ehrhardt – D. Phillips, Swindlehurst – Batch
Connolly, Betteridge, Lake – Farmer, J. Phillips, Hammond – Perlini, Ferrara, Conway – Davies, Myers 1, Venus – Lachowicz
Szövetségi kapitány: Peter Russell
Gólok. 20:32: Stipsicz (Hári J., Nagy G. – emberelőny, 1–0). 31:17: Erdély Cs. (Sofron, Stipsicz, 2–0). 40:57: Myers (2–1 – ee.). 45:11: Hári J. (3–1). 52:00: Sofron I. (4–1)
Fegyelmi büntetés: 10 perc fegyelmi (Hári J.)
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen: – Mondhatjuk úgy is, hogy revansot vettünk. Nyilván szóba került a két évvel ezelőtt vívott meccs, amelyen szintén mi voltunk a jobbak. Szombaton nem voltunk elégedettek a tempónkkal, ezért módosítottunk a letámadásunkon és kicsit a védekezésünkön is, ami már az első harmadon meglátszott. A másodikban nagyon jöttek a britek, túl sok időre szorultunk a harmadunkba, ugyanakkor a védekezésünk működött, a harmadik pedig kiegyenlítetten alakult, csak mi be tudtunk találni a kontráinkból, Miki pedig a mérkőzés legjobbjaként teljesített a kapuban.
Pete Russell: – Szerintem jól hokiztunk, birtokoltuk a korongot, a magyar csapat pedig opportunista módon játszott a remek kapusteljesítményre építve. Az energiánk és a helyzeteink is megvoltak a szépítésre, előtte az egyenlítésre, egy másik napon simán nyerhettünk volna. Ha a két évvel ezelőtti meccsre gondolunk, nagyjából ugyanaz történt, csak most fordítva. Ilyen a hoki.

Fotó: -a-
Lap tetejére