RSS Feed

A kolumbiai csodacsatár

D.L. - 2020. 02. 09. 12:01:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A kolumbiai csodacsatár

Ijesztő jelenet játszódott le a magyar labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában rendezett Diósgyőr-Debrecen meccsen. A meccs utolsó perceiben egy oldalról érkező beadást fejelt ki a Debrecen védője, Kinyik Ákos, amikor a labdára érkező diósgyőri csatár, José Ricardo Cortés fejbe rúgta. Kinyik agyrázkódást szenvedett, de a körülményekhez képest jól van.

Szerencsére hasonló sérülések ritkán történnek a magyar pályákon, s reméhetőleg ez sem bizonyul majd utólag súlyosnak. A DVTK játékosa megúszta egy sárga lappal, mert nem ítélte szándékosnak. talán nem is volt az, inkább technikai hiányosságnak mondanám. Viszont egy légióstól, akit jó érzékkel szerződtettek, nem igazán várható el efféle mozdulat.
José Ricardo Cortés egyébként kolumbiai játékos, Caliban született, amit egy drogkartell neveként ismerünk. Ám Cortes Boliviában játszott, ott fedezte fel a DVTK. Hogy miért kell Boliviából falábú játékost szerződtetni, amikor itthon tucatnyi akadémia ontja a tehetségeket? Talán egyszer majd megtudjuk.

Fotó: -a-
Lap tetejére