RSS Feed

Éles verseny a kamion piacon

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 02. 10. 8:50:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Éles verseny a kamion piacon

A teherjárművek állománya – becslések szerint – 2030-ig évente átlagosan 2,5 százalékkal bővülhet. A forgalom növekedésével párhuzamosan már most óriási gond az európai sztrádákon, hogy nincs elegendő parkoló- és pihenőhely az utak környékén.

Az öreg kontinensen naponta százával történnek kisebb-nagyobb kamion balesetek. Szükség van utánpótlásra! A drága, árúfuvarozásban nélkülözhetetlen haszonjárművek szegmenségben tartósan a Mercedes-Benz a világelső. A német konszernhez tartoznak már olyan korábbi riválisok is, mint a Freightleiner, a Western Star, a Bharat Benz, s a Mitsubishi Fuso. 2020-ban várhatóan közel fél millió ilyen új, biztonságos modell kap majd rendszámot szerte a földtekén.

A kínai FAW típusé (képünkön) az ezüstérem: ezt a csinos, platós verdát nem csak a világ legnépesebb államában termelik, hanem a legnagyobban is, vagyis Oroszországban is. Dobogós még a gigantikus teherkocsik nemzetközi viadalában a szintén ázsiai Shiyan, mely buszokat és személyautókat is gyárt. Ugyancsak kínai a CNTHC márka, melyből már 200 ezer darab felettire futott fel az elmúlt években a kapacítás.


Fotó: -a-
Lap tetejére