RSS Feed

Mallorca: lakat alatt a tolvaj trió

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 02. 09. 8:28:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mallorca: lakat alatt a tolvaj trió

Így februárban 15-20 fokos nappali hőmérséklettel csábít a Földközi-tenger hetedik legnagyobb szigete. Noha messze még a kánikulai főszezon, nincs hiány turistákból. Sajnos a bűnözők sohasem mennek szabadságra: e hetekben is fosztogattak a Baleárokon.

A 900 ezer lakosú dél-európai mini birodalomban 2020 első hónapjaiban is tárt karokkal várják a bel- és külföldi vendégeket. A spanyol-katalán konyha, a meseszép táj, a hajókázásra csábító kikötők, a gyönyörű strandok idén is turisták millióit csalogatják majd a Baleárokra - többek közt Magyarországról. Tapasztalatból mondom, hogy noha Mallorca biztonságos, a helyi nyomozóknak, rendőrőknek, csendőröknek akad bőven dolguk. Az éttermek tisztaságával néha akadnak gondok, s az ott foglalkozatottak kizsákmányolása is mindennapos. A zsebesek sem unják a romantikus terepet.

Az év elején egy fosztogató trió akadt a zsaruk horgára a főváros közelében. A többek közt Can Pastilla és Portocolom (képünkön) lokáljaiban, butikjaiban, ékszerüzleteiben buzgolkodó huszonéves legényeknél nagy mennyiségű zsákmányra bukkantak a nemzeti rendőrség egyenruhásai. Az őrizetbe vett spanyol és algériai fiatalok főleg értékes karórákra és bizsukra utaztak, de a bűncselekmények helyszínéről készpénzt is loptak, ha találtak.

Fotó: -a-
Lap tetejére