RSS Feed

Steve Eleky lesz a Budapest Varieté sztárvendége

MTI - 2020. 02. 08. 17:18:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Steve Eleky lesz a Budapest Varieté sztárvendége

Steve Eleky lesz a Budapest Varieté sztárvendége, az egy héten át tartó programsorozatban 7 előadás lesz - hangzott el pénteken az M1 aktuális csatornán.

    A pénteken kezdődő Budapest Varieté egész estés programjain a világ legkiválóbb művészei lépnek fel, a klasszikus varieté előadásokon szerepelni fognak többek között artisták, énekesek, labdazsonglőrök, kötéltáncosok és tánckar is. A hagyományos cirkuszi produkciókhoz képest a varieté előadások színpadiasabbak, tematikusabbak, a produkciók színháziasabb körülmények között jelennek meg - közölte Kőhalmi Ferenc, a Budapest Varieté házigazdája.
    Steve Eleky komédia és bűvész számokkal készül - hangzott el a műsorban. A magyar származású bűvész hangsúlyozta: a varieté produkciók népszerűsége napjainkban sem csökkent, Magyarországon és Németországban is telt házzal szervezik meg a produkciókat.
    Az egyhetes programsorozatnak a budapesti Duna Palota ad otthont, az utolsó produkció február 16-án lesz.
    A varieté ősei az 1850-es években kávéházról kávéházra járó népénekesek voltak, akik 1865-től bohózatok előadására is engedélyt kaptak. A zenés kávéházak helyébe lépő orfeumokban ugyancsak változatos műsorok szerepeltek. Magyarországon a millennium évében nyílt meg a Városligetben a magyar varieté első otthona, az Olympia. A két legrangosabb varietészínház a Nagymező utcában a Moulin Rouge és az Arizona volt.


Fotó: -a-
Lap tetejére