RSS Feed

Ugróember

Regös Gábor - 2020. 02. 09. 17:10:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ugróember

Ugróember (2018) francia film. Több, mint érdekes a témája. A főszereplő Denist Vlasenkot/Denist csecsemőkorában örökbe adja az anyja Oksana, aki csak 16 éves. De “tartja” a fiával a kapcsolatot, szinte minden születésnapján felhívja telefonon…

Egyszer megjelenik az intézetben..és megszökteti a fiát. Pillanatokon belül egy speciális bűnbandában találja magát Denis. A 16 éves fiú egy speciális betegségben az Analgéziában szenved, ami nagyjából azt jelenti, hogy nem érez fájdalmat. Ezért ragyogóan beleillik abba a szerepbe, amibe szánják. A lényeg, hogy megmondják neki, hogy melyik autó elé kell kiszaladnia..így elütik… Elviszik a kórházba, ahol már várja a beépített orvos..megírják kórlapját. Megzsarolják az elkövető sofőrt és osztoznak a pénzen. De itt van a csavar, mert utána azért fel is jelentik és el is ítélik,így iktatják ki azokat az embereket, akik valamiért, valakinek útban vannak, persze mindenki benne van a bűnbandában, a helyszínelő rendőrtől kezdve az ügyészig, bíróig, stb. 
Elképesztő, és sajnos el tudom képzelni, hogy ez a valóságban is létezik..maximum nem ugrik, hanem csinál valami mást..szex, drog..”rock and roll”, stb.! Rémisztő nézni, ahogy a film sztorija szerint Oroszországban működik ez a jól szervezett, olajozott rendszer. Kegyetlen, tűpontos és igen jövedelmező… Ugyanaz az író, aki rendezte is ezt a friss, modern francia filmet Ivan I. Tverdovskiy. Szegény Denis és szegény hasonló helyzetben levő gyerekek. Olvastam valahol..hogy a legrémisztőbb, hogy a világon százezrével adják el a gyerekeiket megszorult,. mélyszegénységben élő szülők. Jobb, ha nem tudjuk milyen sors vár ezekre a szerencsétlen kisemberekre. Pedig mindenkinek csak egy élete van, és mindenkinek joga van, joga kéne, hogy legyen, hogy szeressék és boldog lehessen! Az adható 10 csillagból 7,2-öt adok rá.
   


Fotó: -a-
Lap tetejére