RSS Feed

NAT NAT után

Dalia László - 2020. 02. 08. 8:00:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NAT NAT után

Kövér László,a parlament házelnöke szerint totális háború van, mert az ellenzék nem érvekkel próbál hatni. Nos, a háborúban van igazsága, csak éppen fordítva. A kormány ugyanis figyelemre sem méltatja az ellenzéket, s még a szakmai szervezetekkel sem hajlandó megvitatni egyetlen döntését sem, így egymás után követi el súlyos baklövéseit. A NAT-nál nincs jobb példa erre.

A NAT lehetne állatorvosi ló, hiszen bár évekig készült, egyetlen oldala sem hibátlan. Kertész Imre épp úgy kimaradt, mint Ottlik Géza, ellenben Herczeg Ferenc és Wass Albert közepes írókból nagyok lettek. Azóta egyfolytában magyarázkodnak az illetékesek, Kertész például állítólag bekerülhet a kerettantervbe. A többi csak duma, mert érvek nem nagyon hangoznak el. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Facebookon például nem is próbálta védeni a védhetetlent, ellenben Sorosozott: "A Nat kapcsán hajmeresztő észrevételeket megfogalmazó Történelemtanárok Egylete - talán nem meglepő módon - évekig élvezete Soros György alapítványainak támogatását. A cél az volt, hogy a magyar történelmi legendákat lebontsák, de akár mai nemzeti gondolkodású történészeket is megtámadjanak."

A kritikát egyébként pártunk és kormányunk legendásan jól tűri. Kövér például rendesen kiosztotta Navracsics Tibort és Stumpf Istvánt, akik interjúikban egy-két kritikus mondatot is elejtettek a Fideszről. Navracsicsnak azt üzente a házelnök, hogy úgy látszik nem vette észre, az utóbbi két választást a Fidesz nyerte. Az egykori kollégiumigazgatóval csúnyábban bánt el, övön aluli ütést vitt be, miszerint Stumpf szívesen maradt volna még alkotmánybíró. Persze, Kövér velük szemben még finom volt, hiszen a Momentum vezetőit, valamint Jakab Pétert és Tordai Bencét Lenin fiúknak nevezte, vagyis a vörös terrorral azonosította. Ez tényleg totális háború, olyan állítás, amely dupla becsületsértéssel is felér. Bár, ha a NAT-ból a mohácsi vész is kimaradhat, a fehér terror nem létezett, a 600 ezer zsidó elhurcolásáról csak a németek tehettek és a kitörés napjának megünneplésére pénzt ad a Rétvári minisztériuma (EMMI) akkor ebben az országban mindent szabad. Hajrá Magyarország!
    

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére