RSS Feed

Tolják a biciklit

Dalia László - 2020. 01. 24. 8:00:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tolják a biciklit

Mészáros Kata Karácsony főpolgármesterrel készített interjúját bizonyosan tanítani fogják egyszer még az újságíró iskolán. Az M1 üdvöskéjénél csak az tekinthető ostobábbnak, aki kiválasztotta erre a feladatra. Úgy tűnik, mindketten mérföldekkel túltolták a biciklit. Fürjes Balázs államtitkár is kénytelen volt úgy fogalmazni, hogy ha ez az interjú a kampány idején készül, még több ellenzéki jelölt futott volna be.

Miután Karácsony Gergő immár 100 napja vezeti Budapestet, meghívták a köztévébe. Na, nem azért, mert belátták, hogy mégis ciki nélküle Budapestről beszélni, hanem mert megsértődtek. A főpolgármester ugyanis azt nyilatkozta, hogy őt eddig nem hívták meg sem a tévébe, sem a Kossuth rádióba. Erre nagy volt a felháborodás a Kunigunda utcában, mert az M5 egyszer megkérdezte egy fotókiállításról. És tényleg, ezt utóbb Karácsony is elismerte, de hát egy főpolgármester mégsem művészeti ügyekben illetékes igazán, talán lehetne tőle más is kérdezni. Mészáros Kata erre azzal tromfolt, hogy találkoztak ők már többször sajtótájékoztatón, így Karácsony szerepelt a köztévében. Na, azokat a  riportokat sok mindennek lehetne nevezni, csak korrekt tudósításnak nem. A tények Mészáros kisasszonyt persze nem zavarták, többször bocsánatkérésre szólította fel Karácsonyt. A beszélgetés elején egyébként azt firtatta, miért nem biciklivel ment a főpolgármester a stúdióba. Fel is vette egy kamera, hogy kocsival érkezett és abban is bűnösnek találta, hogy nem a bejáratnál állt meg. Ez volna a köztévé? Én kérek bocsánatot.

Talán kár is ennyi szót vesztegetni egy elfuserált beszélgetésre, amelyben tombolt a dilettantizmus. Viszont elképzeltem, hogy Tarlós István hajdan, megválasztása után bemegy a köztévébe és ilyen alantas módon próbálják lejáratni. Tarlós a második kérdésnél felállt volna, s miután keményen kioktatja a műsorvezetőt, elhagyta volna a stúdiót. És igaza lett volna. Karácsony is felállhatott volna, de maradt és mosolyogva állta az övön aluli ütéseket. Végül is jól tette, mert az M1 járatta le magát. nem először és valószínűleg nem utoljára. 

És egyszer talán majd a miniszterelnök is belátja, hogy ez a cseléd-sajtó rosszul szolgálja  a NER-t, sőt lebuktatja, hogy itt nincs ellenvélemény, aki nincs velünk, az halálos ellenség, az már nem is parkolhat akárhol, kijelölt helye van. Szegény Szujó Zoltán most fordult be a sarkon, s kért bocsánatot az M4-től, hogy részt vehessen egy közös nagy akcióban. Ha látta ezt az adást, akkor már ő is tudja, hogy hülyét csinált magából...

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére