RSS Feed

Fürdőruhás Mikulások lepték el Budapest utcáit

Just Creative - 2015. 12. 15. 9:22:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fürdőruhás Mikulások lepték el Budapest utcáit

12. alkalommal rendezték meg a Nagy Mikulás Kocogást, amelyen vállalkozó szellemű bikinis és alsónadrágos Télapók futottak fél órán át egy jó ügy érdekében. Az alulöltözött Mikulások a Gozsdu Udvarból vágtak neki a nagy kihívásnak.

Kifejezetten hidegben, körülbelül 3 fokban indult útjára a nagy hagyománynak örvendő 12. Jótékony Mikulás Kocogás. Közel száz jelmezes melegített be a Gozsdu Udvar közepén a Holmes Place edzőinek közreműködésével, hogy aztán fitten és energikusan lefussa a távot és ezzel egy mozgássérült gyerekeket segítő alapítványt támogasson. Volt, aki egyedi öltözékben érkezett, de olyan induló is akadt, aki babakocsit tolva vágott neki a nagy megmérettetésnek.
A fürdőruhás Télapók a Gozsdu udvar - Vörösmarty tér - Vígadó tér - Váci utca - Erzsébet tér - Gozsdu udvar útvonalon futottak végig, miközben arra is maradt erejük, hogy karácsonyi dalokkal szórakoztassák magukat és a járókelőket. Az utcákon szinte mindenki megállt, volt, aki ámulva nézte a nem mindennapi jelenséget, mások tapssal biztatták a bátor futókat. A bevállalós Mikulások közül a célban többen lefeküdtek az aszfaltra, mások már alig várták, hogy megmártózzanak egy kád forró vízben. Az arcokon viszont a jóleső fáradtság jelei látszottak, ugyanis ezért a nemes célért megérte küzdeni. 


Fotó: Just Creative
Lap tetejére