RSS Feed

A Gyermekrák Alapítvány ajándéka a miskolci kórháznak

mix - 2015. 06. 16. 12:33:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Gyermekrák Alapítvány ajándéka a miskolci kórháznak

A miskolci megyei kórház főigazgatója a gyermeksebészeti műtőben 40 éve használt és már elavult műtőasztal cseréjét kérte a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezettől. Az Alapítvány megvásárolta a legmodernebb technikát képviselő multi-funkciós műtőasztalt, melynek digitálisan állítható minden pozíciója.

A miskolci megyei kórház főigazgatója a gyermeksebészeti műtőben 40 éve használt és már elavult műtőasztal cseréjét kérte a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezettől.
Az ország legnagyobb ágyszámú Gyermeksebészeti Osztályán végzik el az Észak-magyarországi Régióban megbetegedett rákos gyermekek daganateltávolító műtétjeit, de tevékenységi körük lefedi a teljes gyermeksebészeti palettát. Az egészségügy jelenlegi alulfinanszírozottsága és a kórház gazdasági helyzete nem tette lehetővé a nagy értékű műtőasztal beszerzését. A műtőasztal tartozékai lehetővé teszik bármely testtájon a különböző műtétek biztonságos és korszerű körülmények közötti elvégzését. 
A régió rákos gyermekeinek ellátásának javítása érdekében az alapítvány mostanáig összesen 222 millió forint értékben adományozott korszerű műszereket a kórháznak.A jelentős összegű fejlesztéseket a személyi jövedelemadó 1%-áról rendelkezők felajánlásai tették lehetővé.


Fotó: -a-
Lap tetejére