RSS Feed

Párizsi sztori magyar mondanivalóval

BNP - 2015. 01. 14. 17:00:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Párizsi sztori magyar mondanivalóval

Az "Albérlet az asztal alatt" című vígjáték nemcsak szórakozást, de elgondolkodtatást is ígér a nézőknek. A produkcióról a televízió képernyőkről is jól ismert Szaksz Gabriellával beszélgettünk.

Szaksz Gabriella manapság nemcsak sorozatbeli visszatérésének örül, de egy színpadi szerepnek is, melyben régi, kedves kollégákkal játszhat együtt. Roland Topor Albérlet az asztal alatt című vígjátékát az Éless-Szín mutatta be. Az előadás nemcsak szórakozást, de elgondolkodtatást is ígér a nézőknek. A történet Párizsban játszódik, egy hatalmas bérházban, s egy sajátos albérlő-bérlő viszonyból mulatságos helyzetek sora születik. A darab helyszíne hiába külföldi, a benne felmerülő témák igencsak ismerősek lehetnek a mai magyar nézők számára is.

-Nagyon szeretem ezt a darabot, mert túl azon, hogy egy meglehetősen mai, társadalmilag a bőrünkön érezhető, és még meg nem oldott problémával foglalkozik, tükröt mutat mindegyikünk számára... Szembesülhetünk azzal, hogy rendkívül sokba kerül a megélhetés, a lakhatás a jövedelmekhez képest, ugyanakkor minden problémát kedvesen romantikus köntösbe bújtat ez a darab.- mondta el Szaksz Gabriella. 

Szaksz Gabriella mellett Bodor Géza, Mesterházy Gyula, Éless Béla és Valler Gabriella is játszik a darabban, melyet rendezőként Éless Béla jegyez. Szaksz Gabriellát így ismét olyan kollegák veszik körül, akikkel már többször találkozott a színpadon.

- Szívemnek nagyon kedves kollégákkal játszhatok együtt, akikre felnézek és eddigi pályafutásunk több ponton is találkozott. Szeretettel kísérjük figyelemmel egymás munkáit és roppant jó hangulatú próbafolyamatot töltöttünk el együtt.- fűzte hozzá a színésznő.

A közös munka eredménye pedig Gabi szerint, hogy a „kedves néző garantáltan kacaghat és elérzékenyülhet egyszerre”... A darab legközelebb a Zuglói Civil Házban látható január 16-án. 


Fotó: -a-
Lap tetejére