RSS Feed

Galériák

A Tirrén-tenger titka: Capri

A Tirrén-tenger titka: Capri Olaszország divatos a turisták körében. Ám a Nápolyi-öbölben fekvő Caprira csak kevesek jutnak el. Pedig római kori mementókban gazdag táj ez. A Tirrén-tenger (Mar Tirreno) mesésen kék habjaiban elterülő, alig 15 ezer lakosú, hegyvidékes sziget Európa egyik legszebb csücske.

Velence, te csodás!

Velence, te csodás! Már több mint 600 éve áll ez a meseváros. Lassan-lassan benépesült, és az ember Velencén keresztül bebizonyította, hogy micsoda hatalmas tehetségpotenciál áll a rendelkezésükre. Szinte hihetetlen, hogy az akkori technológiával fel tudták építeni ezt a vízben álló mesevárost, ami azóta is pompázik, és az egész világról idevonzza a turistákat.

Spree-parti pillanatképek

Spree-parti pillanatképek Gyalogosan, biciklivel, netán bérelt Trabanttal, vagy sétahajóval egyaránt érdemes bebarangolni Közép-Európa legnépesebb metropoliszát. A 3,7 milliós Berlin történelmi belvárosában a Múzeum-sziget és a Dóm környékén akad a legtöbb műemlék. Fotó: Mogyorósi Géza

Mini Magyarország Szarvason

Mini Magyarország Szarvason Szarvason épült fel az ország egyetlen interaktív makettparkja, a mini Magyarország. A parkban több mint félszáz épített csoda minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén. Képeinken most elsősorban a budapesti látványosságok kicsinyített mását mutatjuk be olvasóinknak.

Tolcsva és környéke

Tolcsva és környéke Tolcsva és környéke

Városok esti fényben

Városok esti fényben Szerkesztőségünkbe juttatta el egy kedves olvasónk eme gyönyörű fotókat. Mi most átadjuk Önöknek.

Csábító Keleti-tenger

Csábító Keleti-tenger Skandinávia, a Balti-államok, Lengyelország és a hajdani NDK kies tájai büszkélkedhetnek keleti-tengeri romantikával. A vízi sportok szerelmesei már régen felfedezték maguknak Európa északibb vidékeit.

Végzős táncgála

Végzős táncgála A Táncművészeti Főiskola végzős növendékeinek egykori gálakoncertje az Operaház színpadán. Kanyó Béla fotói.

Római vakáció

Római vakáció Rómát látni és meghalni, vagy inkább visszatérni. Az olasz főváros varázslatos minden évszakban. A tavasz ott már nyári forróságban jelentkezik, de ki foglalkozik ezzel, amikor olyan antik csodák között járhat, mint a Colosseum, vagy a Forum Romanum. Ezt a látványt nyújtja Róma, amit mi most, pár képben Önöknek is átadunk.

Karácsonyi forgatag

Karácsonyi forgatag Megkezdődött a visszaszámlálás Budapesten, a Vörösmarty téren, a karácsonyi forgatagban. Nappal is sokan keresik fel a főváros leglátványosabb vásárát, de estére ez a forgalom már a háromszorosára növekszik. Van itt minden, ami egy karácsonyi ünnephez kell. Ajándékok tucatjai a bódékban, finom, különleges étkek választéka. Könnyen lehet, hogy a plázázók, némi túlzással fogalmazva, ideszoknak majd,

Őszi színek

Őszi színek Ránk tört hirtelen a borongós idő. A lusta ember visszahúzódik és nem mer kimozdulni. Az őszi színek pedig kicsalják a kirándulókat és a túrázni vágyókat a szabadba, dacolva az esővel, hideggel. Nekik megéri, mert a látvány sok mindenért pótol. A színes levelek csodás képet mutatnak az út mentén mindenütt.

Szentendrei ősz

Szentendrei ősz Szerencsésen alakult október közepe, égi áldás várta Szentendrén a turistákat. A legszebb nyári napokra emlékeztetett a szikrázó napfény. A csillogó Duna vizében tükröződött a város. Szentendrét elárasztották a turisták, tele voltak a vendéglők. Vásárolták a csodálatos szentendrei ajándékokat, fogyott a Szamos cukrászda süteménye, sült a Lacipecsenye és a sétáló főutca egyik legnagyobb érdeklődést

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ