RSS Feed

Galériák

Eger télen

Eger télen Aki még sohasem látta Eger várát télen, annak szívesen ajánljuk, hogy egyszer nézze meg. A hó borította bástyákon átlátva feketéllnek a híres három keresztek. Nem lehetett könnyű dolguk a törököknek ha selyembugyogóban kellett telelni a vár alatt. Télen szünetelt a csata is. Az egri vitézek erőt gyűjtöttek a tavaszi várvédelemre.

India illata

India illata India virágzik, a csodálatos növények illata terjeng, és furcsa elegyet alkot a szmoggal, a szegénység szagával, mint ahogy ölelkezik a boldogság a boldogtalansággal. Sokan kutatták már Indiát. Nem jutottak a titkok közelébe. Sokan akarták fölfedezni, de csak a felső rétegekig jutottak

Marokkó, a legnyugatibb kelet

Marokkó, a legnyugatibb kelet Marokkó, a legnyugatibb kelet

A szenvedélyek szigete

A szenvedélyek szigete Korzika igazi kis paradicsom, "karnyújtásnyira" a Földközi-tenger szívében, egy mindössze dunántúlnyi területen. Egy sziget, mely dúskál a fényben, az ízekben és az illatokban. Az ezerarcú sziget szintén találó jelző Korzikáról szólva, mert olyan, mint egy nagy könyv, melyben lapozgatva egymás után fedezzük fel titkait.

Magyar tenger - nyári emlék

Magyar tenger - nyári emlék Csendesen ringatózó hajók a Balatonon. Távolban sok fehér vitorla. Lángos illatot hoz a szél. Egy korty ital a stégen. Halk beszélgetés. Csobbanó víz. Pecások. Naplemente.

A Tirrén-tenger titka: Capri

A Tirrén-tenger titka: Capri Olaszország divatos a turisták körében. Ám a Nápolyi-öbölben fekvő Caprira csak kevesek jutnak el. Pedig római kori mementókban gazdag táj ez. A Tirrén-tenger (Mar Tirreno) mesésen kék habjaiban elterülő, alig 15 ezer lakosú, hegyvidékes sziget Európa egyik legszebb csücske.

Gyerekek...

Gyerekek... Szerkesztőségünkbe juttatta el egy kedves olvasónk eme vicces fotókat. Mi most átadjuk Önöknek.

Római vakáció

Római vakáció Rómát látni és meghalni, vagy inkább visszatérni. Az olasz főváros varázslatos minden évszakban. A tavasz ott már nyári forróságban jelentkezik, de ki foglalkozik ezzel, amikor olyan antik csodák között járhat, mint a Colosseum, vagy a Forum Romanum. Ezt a látványt nyújtja Róma, amit mi most, pár képben Önöknek is átadunk.

Pompei, a máig élő legenda

Pompei, a máig élő legenda Pompei, a máig élő legenda

Zsolnay Kulturális Negyed

Zsolnay Kulturális Negyed A Zsolnay Kulturális Negyed immár nemcsak Pécs, hanem Magyarország büszkesége is. Ha csak ennyi maradt volna azután, hogy Pécs Európa Kulturális Fővárosa volt, már akkor gazdag lenne ez az örökség. Már fél év alatt is több, mint 200 ezer látogatója volt.

Csak a neve Ronda

Csak a neve Ronda Csak a neve Ronda

Virágok

Virágok Virágok

Az Atlanti-Óceán virágos szigete

Az Atlanti-Óceán virágos szigete A hegyvidékes, atlanti-óceáni szigetre érkezőket napjainkban éppúgy elvarázsolja a portugál táj természeti szépsége, mint a régi korok számos hírességét. Megfordult itt a legendás hajós Kolumbusz, majd Napóleon, Sissi királyné és Churchill is. Remek csücske ez a világnak!

Őszi színek

Őszi színek Ránk tört hirtelen a borongós idő. A lusta ember visszahúzódik és nem mer kimozdulni. Az őszi színek pedig kicsalják a kirándulókat és a túrázni vágyókat a szabadba, dacolva az esővel, hideggel. Nekik megéri, mert a látvány sok mindenért pótol. A színes levelek csodás képet mutatnak az út mentén mindenütt.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ