RSS Feed

Galériák

Trabant szafari Berlinben

Trabant szafari Berlinben Napjainkban is van alternatívája a buszos, hajós, gyalogos városnézésnek. A Spree-metropolisban igen népszerűek az úgynevezett Trabi szafarik. A kalandkeresők jó öreg kétütemű DDR négykerekűekkel pöfékelhetnek a legnagyobb német város utcáin.

Az Őrség festője

Az Őrség festője Balogh István Péter az Őrség festője huszonkét éve járja a tájat, a vidéket. Budapesten, a belvárosban nőtt fel. Velemérre költözött Beával, akivel mindennapjaikat természetben élik. Témái a természet sugározta hangulatok, amit egyszer nagy kitekintéssel, másszor alig pár négyzetméteren kínál részére a táj gyönyörűsége. A Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének 1995-től tagja. Állandó résztvevője hazai és nemzetközi művésztelepeknek. Alkotásai megtalálhatóak magángyűjteményekben és közintézményekben.

A szenvedélyek szigete

A szenvedélyek szigete Korzika igazi kis paradicsom, "karnyújtásnyira" a Földközi-tenger szívében, egy mindössze dunántúlnyi területen. Egy sziget, mely dúskál a fényben, az ízekben és az illatokban. Az ezerarcú sziget szintén találó jelző Korzikáról szólva, mert olyan, mint egy nagy könyv, melyben lapozgatva egymás után fedezzük fel titkait.

Sissi portugál szigete

Sissi portugál szigete Noha éppen másfél száz esztendeje, hogy az osztrák császár hitvese, Erzsébet búcsút intett a virágok szigetének, Madeiran így is melegszívvel emlékeznek a helybéliek a csinos asszonyra. Sissi, a majdani - kiegyezés utáni - magyar királyné szobrával is találkozhat a hangulatos portugál régiót felkereső turista.

Szigligeti séta

Szigligeti séta A Balaton északi partján, Badacsony és Keszthely között fekvő félszigeten, számos vulkanikus dombon terül el a falu. Nevezetességei a 12. században épült Avasi-templom romjai, a klasszicista stílusú Szentháromság kápolna, a Szigligeti vár, a 19. század elején épült klasszicista Esterházy-kastély és 9,2 hektáros arborétuma.

Megmásztuk a Bazilikát

Megmásztuk a Bazilikát Megmásztuk a Bazilikát

Virágok

Virágok Virágok

Lipcse - múlt és jelen

Lipcse - múlt és jelen A szász város impozáns emlékműve a Napoleon elleni "népek csatáját" idézi 1813-ból. Leipzig lakossága 140 éve lépte át a 100 ezres kvótát. A hajdani NDK legendás nemzetközi vásárának otthont adó településen napjainkban már több, mint félmillióan élnek.

Elba Firenzéje és az oldtimerek

Elba Firenzéje és az oldtimerek Az 1945 februárjában porig bombázott szász metropolisz, ma régi fényében tündököl. Az 550 ezer lakosú Drezda (Dresden) az Elba-völgyének barokk smaragdja, Németország egyik legizgalmasabb kulturális központja. Pazar közlekedési gyűjteménye az NDK és a szocialista tábor - hajdani - hétköznapjairól is mesél.

Svédország kincsei

Svédország kincsei A Svéd Királyság Skandináviában, Észak-Európában található. Mivel alacsony a népsűrűség, a svéd táj a nyugalmáról, nagy erdőiről és hegyes vadonjairól ismert. Fővárosa Stockholm, melyet az "Észak Velencéjének" neveznek, mivel a város 14 szigetre épült, amelyeket 53 híd köt össze.

Madarasi-Hargita

Madarasi-Hargita A Madarasi-Hargita Székelyföld legmagasabb hegycsúcsa (1801 m). Tavasztól őszig népszerű túra- és zarándokhely. A csúcs a Madarasi Menedékháztól 1 órás sétával apró fenyőkkel és borókacserjékkel tarkított ösvényen könnyedén megközelíthető. A csúcsra érve minden irányban gyönyörű kilátás tárul elénk, tiszta időben több 10 km-re el lehet látni. A csúcson a zarándokok által állított kopjafákat is szemügyre vehetjük.

Székelyföld gyöngyszeme, az Egyeskő

Székelyföld gyöngyszeme, az Egyeskő Székelyföld egyik kevésbé ismert, de figyelemre méltó természeti szépsége a Hagymás-hegység sziklaképződménye, az Egyeskő. Az Egyeskő tövében egy menedékház található, melyhez pár órás hegymenettel jelzett turistautakon bárki feljuthat. A sziklaképződmény megmászásra azonban már csak a bátrabbaknak javasolt, ugyanis meredek, néhol függőleges sziklafalon vezető, drótkötéllel szegélyezett út visz fel az 1608 m magas csúcsra. Az elénk táruló látvány azonban kárpótol minden fáradságért.

Remetei szoros

Remetei szoros A Remetei szoros a Torockói-hegység legnehezebben járható hasadékvölgye. Hossza meghaladja a két kilométert, meredek sziklafalainak magassága 150-200 méter körüli. A szurdokvölgy bejárása kis vízállás esetén ajánlott, mivel több szakaszon vízben kell haladni.

Temze-parti séta

Temze-parti séta Éjjel-nappal lüktető metropolis London. Nagy-Britannia fővárosa a világ minden csücskéből csábítja a polgárokat: üzletembereket, turistákat, tudósokat, művészeket, szerencselovagokat, bevándorlókat.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ