RSS Feed

Galériák

Nyár meghosszabbítva

Nyár meghosszabbítva Szerencsére Szentendrén is azt tapasztalták a turisták, miközben hömpölyögtek a színes vendégváró főutcáján, hogy kegyes hozzájuk az időjárás. Az októberi nyár még azokat is kicsalta Szentendrére, akik ritkán kirándulnak. A kirakatok, az utcadíszek nyári pompájukban virítottak és úgy színesítették ki a várost, hogy mindenkinek megmelegedett a lelke. Szentendre idegenforgalma köszöni, jól van, mert náluk már megvalósult a tizenkét hónapos szezon.

Mindig szép

Mindig szép Gödöllő egy olyan város, amelyik csak télen, tavasszal, nyáron és ősszel szép. Vagyis mindig. Mikor utoljára ott jártam néhány napja, akkor már színesedtek a lombok és ezer színben pompáztak a gödöllői parkok, jelesen a Grassalkovich-kastély gyönyörűen ápolt díszkertje. Bár ahányszor arra járok, mindig reménykedem, hogy egyszer csak a kastély teljességében visszanyeri eredeti szépségét és lehullik

Fedezd fel Zebegényt!

Fedezd fel Zebegényt! Sokan elfelejtik, hogy a Dunakanyarnak két oldala van, a budai meg a pesti. Szentendre, Leányfalu, Visegrád, no, még Esztergom is kedvelt kirándulóhelye a budapestieknek, de egyre többen keresik fel Kismarost, Nógrádverőcét vagy Királyrétet. Így ősszel, a nem tinédzserasszonyok nyarán, aranyló erdők, még zöldellő rétek, szalonnasütögető turisták így együtt élvezik a szabadságot. És aki még egy kicsit tovább megy, elér Zebegényig, a Dunakanyar egyik legszebb településéig. Örömmel jelentem, ma már tele van vendéglátóhelyekkel, hazai csúcsgasztronómiai termékekkel, a turista, ha felfedezte Zebegé

Strand 200 méter magasan

Strand 200 méter magasan Szingapurban látható a Marina Bay Sands Hotel, egy hatalmas "égi parkkal" három épületének a tetején, amelyen többek közt egy 150 méteres úszómedence is található.

Pecások a Dunán

Pecások a Dunán Pecások a Dunán

Elektromos rendőrautó Terézvárosban

Elektromos rendőrautó Terézvárosban Ünnepélyes keretek között 2017. október 9-én adta át Hassay Zsófia Terézváros polgármestere azt a nulla emissziót kibocsátó elektromos autót, melyet a Terézvárosi Önkormányzat 10 millió forint értékben vásárolt a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága részére.

Őszi színek

Őszi színek Ránk tört hirtelen a borongós idő. A lusta ember visszahúzódik és nem mer kimozdulni. Az őszi színek pedig kicsalják a kirándulókat és a túrázni vágyókat a szabadba, dacolva az esővel, hideggel. Nekik megéri, mert a látvány sok mindenért pótol. A színes levelek csodás képet mutatnak az út mentén mindenütt.

Rodosz, te csodás!

Rodosz, te csodás! A Dodekán szigetcsoport legnagyobb tagja a török partok közelében, melyet nem csupán az évente 300 napon át tartó verőfényes időjárás tesz vonzóvá, hanem a kristálytiszta tenger a türkiz és a kék varázslatos színeiben.

Egy törpefalu élete

Egy törpefalu élete Nemrég Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe látogattunk. A mindössze 24 lelket számláló törpefalut, a 14 lakásos Gagyapátit mutatjuk be, ahol az idősek egymást látogatják és élik világukat a meleg sparheltek mellett.

Gyula, a tökéletes kikapcsolódás

Gyula, a tökéletes kikapcsolódás Gyula, a tökéletes kikapcsolódás

Őszi színkavalkád

Őszi színkavalkád Őszi színkavalkád

Koldingi kikötő

Koldingi kikötő Észak-Európában jártunk. A Dán Királyság tizedik legnagyobb települése, Kolding fém- és textiliparáról híres. Felsőoktatási intézményeiben sok külföldi – köztük magyar – diák is tanul. Fontos gazdasági tényező az 58 ezer lakosú város kikötője (Kolding Havn), ahol fényképeink készültek.

Szentendrei ősz

Szentendrei ősz Szerencsésen alakult október közepe, égi áldás várta Szentendrén a turistákat. A legszebb nyári napokra emlékeztetett a szikrázó napfény. A csillogó Duna vizében tükröződött a város. Szentendrét elárasztották a turisták, tele voltak a vendéglők. Vásárolták a csodálatos szentendrei ajándékokat, fogyott a Szamos cukrászda süteménye, sült a Lacipecsenye és a sétáló főutca egyik legnagyobb érdeklődést

Cica mix

Cica mix Édes kis bohókás háziállatok. Szeretjük őket, mert végtelenül kedvesek, sosem unják meg a hízelgést.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ