RSS Feed

Nagyvilág

Több a külföldi hallgató

Több a külföldi hallgató Csökkent a belföldi, ugyanakkor nőtt a külföldi hallgatók száma a tavalyihoz képest a szlovákiai felsőoktatási intézményekben, ahol a demográfiai hátterű jelenség kezd trenddé változni - derült ki egy, a pozsonyi törvényhozás szakbizottsága által láttamozott éves jelentésből. (Képünkön a pozsonyi Comenius Egyetem.)

Soros védekezik Orbán hecckampánya ellen

Soros védekezik Orbán hecckampánya ellen Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap pedig a Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal, míg a Politico című brüsszeli hírportál a Paks II. beruházás következményeit elemzi.

Meghalt David Cassidy

Meghalt David Cassidy Meghalt 67 éves korában David Cassidy amerikai színész, énekes, a hetvenes évek tinédzsersztárja - írta a The Hollywood Reporter online kiadása. Cassidy kedden hunyt el szerettei körében, a floridai Fort Lauderdale egyik kórházában - közölte a lappal szóvivője, JoAnn Geffen.

Romániának a Patriot kell

Romániának a Patriot kell Elfogadta a román parlament kedden az amerikai Patriot rakétavédelmi rendszer beszerzéséről szóló törvényt. képviselőház azt követően szavazott, hogy egy nappal korábban a szenátus is áldását adta a november elején a bukaresti kormány által beterjesztett jogszabályra.

A Tencent nagyobb mint a Facebook

A Tencent nagyobb mint a Facebook A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai vállalatok között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt és globális összevetésben már megelőzte a Facebook piaci tőkeértékét is.

A Skoda 2020-tól elektromos autókat is gyárt

A Skoda 2020-tól elektromos autókat is gyárt A Volkswagen német konszernhez tartozó Skoda Auto 2020-tól megkezdi az elektromos autók gyártását - jelentette be a cseh autógyártó.

Kémkedéssel vádolt ukrán újságíró

Kémkedéssel vádolt ukrán újságíró Kémkedés vádjával büntetőjogi eljárást indítottak Fehéroroszországban egy ukrán újságíró ellen - jelentette hétfőn az UNIAN ukrán hírügynökség a fehérorosz állambiztonsági bizottság szóvivőjének közlésére hivatkozva.

Cementet öntöttek az örök lángra

Cementet öntöttek az örök lángra Ismeretlen tettesek ismét leöntötték cementtel és így eloltották hétfőn a második világháborúban elesett szovjet katonák emlékére létesített örök lángot a kijevi Dicsőség parkban - számoltak be ukrán híradások rendőrségi, illetve helyszíni jelentések alapján.

Mugabe nem mondott le

Mugabe nem mondott le Lemondás nélkül fejezte be beszédét Robert Mugabe. Egész napos találgatás és várakozás után vasárnap estére hirdetett tévés beszédet Zimbabwe 37 éve regnáló, 93 éves elnöke.

Miss World 2017: indiai a világ legszebb lánya

Miss World 2017: indiai a világ legszebb lánya Az Indiát képviselő Manushi Chhillar győzött az idei Miss World nemzetközi szépségversenyen szombaton a dél-kínai Hajnan tartománybeli Szanja városban. A 20 éves modell-orvostanhallgató 17 év után szerzett ismét világszépe címet Indiának.

Platinalakodalmára készül a brit uralkodó és férje

Platinalakodalmára készül a brit uralkodó és férje Az angol monarchia évezredes történetében példátlan évfordulóra készül a londoni udvar: platinalakodalmát, vagyis 70. házassági évfordulóját ünnepli hétfőn a 91 esztendős II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburgh-i herceg.

Merkel, Putyin és a többiek

Merkel, Putyin és a többiek Németország régi-új kancellárnője e hetekben a kormányalakításon fáradozik. Mivel Berlinben ezeddig nem tesztelt, keresztény-liberális-zöld (CDU/CSU-FDP-Grüne) koalíció van alakulóban, Angela Merkel a szokásosnál kevesebbet utazgat külföldre.

Ady Endre születésére emlékeztek a romániai Érmindszenten

Ady Endre születésére emlékeztek a romániai Érmindszenten Ady Endre életéről és költészetéről emlékeztek meg a költő-író születésének 140. évfordulója alkalmából szülőházánál a romániai Érmindszenten szombaton.

Elvégezték az első emberi fejátültetést

Elvégezték az első emberi fejátültetést Végrehajtották az első fejátültetést emberen, igaz, a bejelentést „kissé" árnyalja, hogy a műtétet holttesten végezték el. Ennek ellenére az eljárást kigondoló orvos, Sergio Canavero meg van győződve módszere helyességéről, és arról, hogy az éles műtét is simán fog zajlani.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ