RSS Feed

Nagyvilág

Abu-dzabi és a tuniszi verseny törölve

Abu-dzabi és a tuniszi verseny törölve A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) a részvevők hátrányos megkülönböztetése miatt törölte a versenynaptárból az abu-dzabi Grand Slam- és a tuniszi Grand Prix-versenyt.

Sasok készítettek videót Bécsről

Sasok készítettek videót Bécsről A Wien Tourismus megbízásából négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost. Ezt hívják madártávlatnak...

Irán kibertámadásokra készül

Irán kibertámadásokra készül Irán felkészült kiterjedt kibertámadások végrehajtására amerikai és európai infrastruktúra és magáncégek ellen, ezért az Egyesült Államok arra figyelmeztette szövetségeseit, hogy erősítsék meg számítógépes védelmüket.

Korlátdarabokat sorsoltak

Korlátdarabokat sorsoltak Kisorsolták a tengerparti sétány több mint 100 éves korlátjának 50 kilós darabjait az észak-spanyolországi San Sebastián.

"Csendes órát" vezetett be egy brit áruházlánc

"Csendes órát" vezetett be egy brit áruházlánc Autista vásárlói érdekében heti egy "csendes órát" vezetett be a brit Morrisons szupermarketlánc - számolt be róla a BBC hírportálja. A cég 439 brit élelmiszerboltjában szombatonként 9 és 10 óra között tompítanak a világításon, kikapcsolják a zenét, nem használják a hangosbeszélőt és lehalkítják a kasszák kódleolvasóinak "csipogását".

Brandt: Lübeck, Berlin, Bonn

Brandt: Lübeck, Berlin, Bonn Kontinensünkön kevés kormányfő tett annyit a hidegháború elmúltáért, mint a tavaly júliusban utolsó útjára kísért dr. Helmut Kohl (CDU) és egyik elődje, Willy Brandt (SPD). A szociáldemokrata bonni kancellár bő negyedszázada hunyt el. Idén lenne 105 esztendős.

Amerikai hadisegély Ukrajnának

Amerikai hadisegély Ukrajnának Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollárt utal át Ukrajnának katonai támogatásra - jelentette be pénteken a washingtoni védelmi minisztérium.

Kigyó a borostyánkőben

Kigyó a borostyánkőben Borostyánkőbe zárt, a tojásból valószínűleg éppen kikelt kígyó maradványait fedezték fel Mianmar területén, a kis hüllő 99 millió évvel ezelőtt, a kréta korszakban, a dinoszauruszok korában élhetett - számolt be róla a BBC hírportálja. A leletről szóló tanulmány a Science Advances friss számában jelent meg. A tudósok szerint a kígyókövület "hihetetlenül ritka" lelet.

Új Ostpolitikra van szükség?

Új Ostpolitikra van szükség? Új Ostpolitikra van szükség Európában - jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter a Willy Brandt egykori kancellár nevéhez fűződő nyugat-keleti közeledési politikára utalva csütörtökön a Madsack médiacsoport központi szerkesztőségének adott interjúban.Kelet-európaiakra, olaszokra, osztrákokra, mindannyiukra szükségünk van. Az a feladatunk, hogy egyben tartsuk Európát" - fogalmazott Heiko Maas

E-autók Bécsben: ingyen tankolás

E-autók Bécsben: ingyen tankolás Az elmúlt hónapokban városszerte több mint száz helyen telepítettek e-töltőállomásokat Bécsben. Az új kutaknál szeptember végéig ingyen tölthetik fel járműveiket az elektromos autók tulajdonosai.

Jótékonykodik a horvát válogatott

Jótékonykodik a horvát válogatott Hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát.

El Camino - Hamis útjelzések

El Camino - Hamis útjelzések Hamis útjelzésekkel próbálják elterelni a zarándokokat az El Camino útvonaláról kereskedők, vendéglátósok az északkelet-spanyolországi Ponferrada településnél. A kalózútvonal célja, hogy az eredeti, a városkát megkerülő út helyett, a zarándokok áthaladjanak rajta és esetleg betérjenek üzleteikbe, vendéglátóhelyekre - magyarázta Roger De La Cruz, a Camino Barátai Egyesület elnöke.

"A német rendőrök egyszerűen elraboltak"

"A német rendőrök egyszerűen elraboltak" Ügyvédjén keresztül interjút adott a Bild című német tömeglapnak Tuniszból a Németországból a múlt héten kitoloncolt Sami A., aki a kedden megjelent lapszámban azt állítja: ami vele történt, az emberrablás. Sami A. 2005 óta élt családjával együtt Bochumban.

1923: Ulbricht, Hitler és a többiek

1923: Ulbricht, Hitler és a többiek Walter Ulbricht elvtársat már 30 esztendősen a (KPD) Központi Bizottságának tagjává választották - igaz, a német kordokumentumok szerény voks diadalról tudósítanak. 1923 viharos napjait jól példázza, hogy azon az őszön Hamburgban Ernst Thälmann forradalmi munkásai az utcára vonultak és a bajor fővárosban Adolf Hitler nacionalista baráti köre puccsot szervezett.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ