RSS Feed

Nagyvilág

Brüsszelben a Lloyd's

Brüsszelben a Lloyd's A londoni székhelyű Lloyd's brit biztosítótársaság megerősítette azon szándékát, hogy Brüsszelben nyit irodát Nagy-Britannia unióból való kilépése miatt - közölte Johan Van Overtveldt belga pénzügyminiszter csütörtökön.

Románia kitüntette a brit trónörököst

Románia kitüntette a brit trónörököst Romániai karitatív tevékenysége elismeréseként és az ország népszerűsítéséért Románia Csillagának nagykeresztjével tüntette ki Klaus Iohannis román államfő Károly walesi herceget, aki szerdán kezdte meg háromnapos hivatalos látogatását Romániában.

Európa legnagyobb tojáshegye

Európa legnagyobb tojáshegye A virágok és kertek szerelmeseinek lehet nagy élmény a bécsi városi kertészet, a Blumengärten Hirschstetten húsvéti vására, amelyet 2017. április 15-17. között tartanak, és amelynek a fűszernövények állnak a középpontjában.

Húsvéti programok Bécsben

Húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.

Esszék az al-Kaida szemszögéből

Esszék az al-Kaida szemszögéből Az iowai állami egyetemen a hallgatóknak az al-Kaida terrorszervezet szemszögéből kell esszét írniuk a 2001. szeptember 11-ei merényletekről.

Az olasz jog és az iskolai áldás

Az olasz jog és az iskolai áldás A legmagasabb olasz jogi fórum ítélete szerint az iskolák megáldása nem sérti a vélemény- és vallásszabadságot, miután pedagógusok és szülők csoportja bírósághoz fordult az ellen, hogy katolikus papok húsvétkor iskolákat áldjanak meg - jelentette az olasz sajtó kedden.

Obama szívesen adna tanácsokat Trump elnöknek

 Obama szívesen adna tanácsokat Trump elnöknek Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke szívesen adna tanácsokat utódjának, Donald Trumpnak. Ezt Josh Earnest, a Fehér Ház korábbi szóvivője mondta el hétfőn az NBC televízióban.

Melania Trump és fia ősztől a Fehér Házban él

Melania Trump és fia ősztől a Fehér Házban él Melania Trump - Donald Trump amerikai elnök felesége - és fiuk, Barron ősztől a Fehér Házban élnek - adta hírül kedden a Fehér Ház. Trump elnökké választása után hitvese és fiuk nem költözött a családfővel Washingtonba, hanem New Yorkban, a Trump-toronyban maradt, mert a First Lady meg akarta várni a tanév végét. Azóta a Trump-házaspár New York és Washington között ingázik.

Aukció Prágában

Aukció Prágában Érdeklődők hiánya miatt nem sikerült eladni egy XV. Lajos francia király korabeli egyedi barokk asztronómiai órát vasárnap Prágában. Az aukciós ár 55,2 millió koronával (634,8 millió forint) kezdődött, de egyetlen vevő sem jelentkezett. A cseh árverési piacon eddig ez volt a legmagasabb kikiáltási ár.

Óvoda a szupermarket tetején

Óvoda a szupermarket tetején Mivel máshol nem találtak megfelelő helyet neki, egy szupermarket tetejére építettek óvodát az osztrák fővárosban. A liesingi intézményben 170 gyerek számára van hely, és még udvaruk is van.

Tavaszi zsongás a német állatkertekben

Tavaszi zsongás a német állatkertekben Az Európai Unióban minden magára adó nagyvárosnak van Zoo-ja is. Berlinben 1844 óta várja az érdeklődőket a világhírű állatkert, mely húsvétkor ismét teltházas lesz. A régi aacheni Zoologischer Garten is a 19. században tárta szélesre a kapuit, ám a bombazápor megtizedelte a két- és négylábú élőlényeket.

Amerikai utazó Szlovákiában

Amerikai utazó Szlovákiában A Washington Post hosszabb úti beszámolót közölt Szlovákiáról. Az amerikai újságíró élménybeszámolóját idézi a pozsonyi Új Szó Online. A Post szerzője kellemesen csalódott, de szerinte a szlovák útikönyvek felújításra szorulnak.

Putyin fogadta Le Pent

Putyin fogadta Le Pent Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor a Kremlben fogadta Marine Le Pent, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front államfőjelöltjét.

Scotland Yard: 50 sebesült

Scotland Yard: 50 sebesült Ötvenen sebesültek meg a szerdai londoni merényletben, kettejük állapota válságos - mondta sajtótájékoztatóján Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárítási ügyosztályának parancsnoka.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ