RSS Feed

Nagyvilág

A belga királyi család tiltakozik

A belga királyi család tiltakozik A belga királyi család felszólította a Burger King gyorsétteremlánc belgiumi részlegét, hogy állítsa le a Fülöp király fényképével illusztrált reklámkampányt - közölte a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.

A Duna, mint törésvonal

A Duna, mint törésvonal A Duna jelenti az új törésvonalat az Európai Unióban, a folyótól keletre fekvő országok egy részében a korrupció és a független intézmények elleni politikai támadások aláássák a jogállamiságot - írta hétfői cikkében a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai politikai-üzleti lap.

Szlovák cégek a paradicsomokban

Szlovák cégek a paradicsomokban A Fico-kabinet által elfogadott, február elejétől hatályos offshore-törvény, amely szigorította az ilyen cégek részvételét az állami pályázatokon, egyáltalán nem vette el a társaságok kedvét az adóparadicsomoktól. Épp ellenkezőleg, a legfrissebb adatok szerint ezekben még soha ennyi szlovák cég nem volt bejegyezve - írja a pozsonyi ujszo.com

Loptak a Tito emlékkönyvből

Loptak a Tito emlékkönyvből A világ vezető politikusainak és közéleti személyiségének részvétnyilvánító bejegyzéseit és aláírásait tartalmazó lapokat lophattak el Josip Broz Titónak, Jugoszlávia egykori örökös elnökének emlékházából - számolt be róla a Vecernje Novosti című szerb napilap pénteken.

Gianforte verekedett és győzött

Gianforte verekedett és győzött Az egyesült államokbeli Montana szövetségi államban nagyarányú győzelmet aratott a republikánus Greg Gianforte, akit a washingtoni szövetségi törvényhozásba jelöltek. Az üzletember a választók 51 százalékának bizalmát kapta meg a csütörtökön tartott választáson.

Az FBI Trump vejét is kikérdezi

Az FBI Trump vejét is kikérdezi A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner orosz kapcsolatait - derült ki csütörtöki amerikai sajtójelentésekből. A nyomozók feltételezése szerint Kushner érdemleges információk birtokában lehet Oroszországnak a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos beavatkozásáról.

Okoságyás Bécsben

Okoságyás Bécsben Levegőhőmérsékletet, páratartalmat és a talaj nedvességtartalmát is monitorozza az az okoságyás, amelyet Bécsben fejlesztettek ki elfoglalt hobbikertészeknek. Értesítést is küld a tulajdonos telefonjára, ha fogytán az öntözővíz.

1937 – Berlin születésnapja

1937 – Berlin születésnapja Horogkeresztes parádékkal, népünnepélyekkel köszöntötte a náci rezsim '37-ben Berlin 700. születésnapját. Az erődemonstráció egyszerre szólt az antifasiszta belső ellenzéknek és a külföldi kritikusoknak. A (németül jól beszélő) itáliai diktátor is meghívott vendég volt. Majdan - éppen 72 esztendővel ezelőtt - szinte egyszerre pusztult el Mussolini és Hitler.

Wienissimo a szegényekért

Wienissimo a szegényekért Második alkalommal rendezik meg az osztrák fővárosban a jó ételek és italok fesztiválját, a Wienissimot. A rendezvény bevételével egy olyan egyesületet támogatnak, amely a boltokban kidobásra ítélt, de még fogyasztható élelmiszereket gyűjti össze és juttatja el szociális szervezeteknek.

A Fox News visszavonta

A Fox News visszavonta Az amerikai Fox News amerikai hírtelevízió kedden közleményben jelentette be, hogy nem volt igaz az egyik riportja, amelyben azt állította a Demokrata Párt gyilkosság áldozatává vált munkatársáról, hogy Hillary Clintonhoz közelállók gyilkolták meg bosszúból.

Flynn nem megy a szenátus elé

Flynn nem megy a szenátus elé A szenátus hírszerzési bizottsága a lehető legszigorúbban akarja kivizsgálni Michael Flynn, Trump elnök első - és lemondásra kényszerített - nemzetbiztonsági főtanácsadója orosz kapcsolatait - közölték politikusok helyi idő szerint hétfőn, miután a volt főtanácsadó közölte, hogy nem tesz eleget a szenátus idézésének.

Betörő klán Münchenben

Betörő klán Münchenben Lelepleztek egy kiterjedt családi hálózatba, klánba szerveződött betörőbandát Münchenben, a bajor főváros rendőrségének hétfői adatai szerint a csoport kapcsolatba hozható a németországi lakásbetörések csaknem 20 százalékával.

Ibiza: sztrájkolnak a takarítók

Ibiza: sztrájkolnak a takarítók Tarthatatlan állapotok uralkodnak Ibiza szigetének repülőterén, ahol már hat napja sztrájkolnak a takarítók, követelve elmaradt bérük kifizetését - derül ki a spanyol sajtó beszámolóiból.

Melanie fejkendő nélkül járt Rijádban

Melanie fejkendő nélkül járt Rijádban Az ABC News írta meg, hogy a First Lady fejkendő nélkül szállt le az amerikai elnököt és delegációját szállító repülőgépről Szaúd-Arábiában. A vallási előírások szerint az országban a nőknek el kell takarni a fejüket, beleérve a hajukat is, ez a szabály a turistákra, és a külföldi politikusok feleségeire is ugyanúgy vonatkozik.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ