RSS Feed

Nagyvilág

Kínának amerikai cirok kell

Kínának amerikai cirok kell Amerikai beszállítóknál érdeklődtek, illetve bizonyos agrártermékekre vonatkozó vámok alóli mentességet kérelmeztek a kínai hatóságoknál egyes kínai vállalatok - jelentette vasárnap a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kormányzat vámügyi bizottságára hivatkozva.

Prágában elfogták, Budapesten letartóztatták

Prágában elfogták, Budapesten letartóztatták Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított szerb-magyar férfit - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szombaton az MTI-t.

Berlin: Hertha, te édes!

Berlin: Hertha, te édes! Elmúlt nyolc hónapos a tavaly decemberben világrajött, hófehér berlini medve bocs. A népszerű fővárosi labdarúgó klub - Dárdai Pál korábbi vezető edző csapata - lett a bájos bébi névadója. Hertha mágnesként vonzza a Tierparkba az állatbarátokat.

Mesterséges havazással megmenthető az Antarktisz

Mesterséges havazással megmenthető az Antarktisz Mesterséges hó ágyúzásával stabilizálni lehetne Nyugat-Antarktisz jégtakaróját a Potsdami Éghajlatkutató Intézet (PIK) tudósai szerint. A sokmilliárd tonnányi hótöbbletet úgy érnék el, hogy az óceán vizét a gleccserekre szivattyúznák és hóágyúkkal terítenék szét.

Mecsetet fedeztek fel a Negev-sivatagban

Mecsetet fedeztek fel a Negev-sivatagban Izraeli régészek a muszlimok Izraelbe érkezésének idejéből származó, 1200 éves mecsetet találtak a Negev sivatagban - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet. A legkorábbi eddig ismert falusi mecsetet találták meg a Rahat nevű izraeli beduin városnál, az imahelyet a régészek a helyi fiatalokkal együtt tárták fel az elmúlt hetekben egy új lakótelep építése előtt.

Napóleon, Bismarck és a többiek

Napóleon, Bismarck és a többiek Tapasztalatból tudom, hogy a magyar turisták otthonosan mozognak Közép-Európa legnépesebb metropoliszában. Ám Berlin utcáin barangolva főleg csak a véres hitleri korszak és az NDK történelmi emlékeire fókuszálnak. Pedig a 19. század is izgalmas volt a Spreenél.

Letakarták a Sackler család nevét

Letakarták a Sackler család nevét A párizsi Louvre sem kíván tovább együttműködni az egyesült államokbeli opioidválságban érintett, dúsgazdag Sackler családdal: nevüket a múzeum mecénásainak listáján ragasztószalaggal letakarták. Korábban a londoni Tate Modern és a New York-i Guggenheim Múzeum és Metropolitan Múzeum mondta le az Sackler család adományait a kirobbant vita miatt.

Bécs: hét pont a rovarokért

Bécs: hét pont a rovarokért Egy több milliós nagyvárosban a legkisebb élőlények, mint a pillangók vagy bogarak is nagyban hozzájárulnak az ökoszisztéma fenntartásához, melynek támogatása érdekében Bécs is tettre kész.

Indul az indiai Hold-misszió

Indul az indiai Hold-misszió Bejelentették az indiai Hold-misszió hétfőre tervezett, de a start előtt megszakított indításának új időpontját - idézte a BBC az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO) közleményét. A Csandraján-2-t magyar idő szerint július 22-én 11.13-kor lövik fel, ez lesz India második Hold-missziója.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet július 31-én zárulhat, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését.

Európa-szerte változnak a drón-szabályok

Európa-szerte változnak a drón-szabályok Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020. július 1-jétől két új uniós rendelet értelmében - mondta Novák Zoltán ügyvéd csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Az Európa Bizottság annak érdekében fogadta el az új szabályozást, hogy a drónok megnövekedett száma mellett is biztosítsa az emberek védelmét és biztonságát a levegőben és a földön.

Életfogytig plusz 30 év a Köpcösnek

Életfogytig plusz 30 év a Köpcösnek Életfogytig és további 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték a Köpcös (El Chapo) néven ismert mexikói Joaquín Guzmán volt drogbárót szerdán New Yorkban.

Jelentősen drágulhat az arany

Jelentősen drágulhat az arany Az év elejétől szűk sávban mozgott a sárga nemesfém árfolyama, jelenleg unciája 1415 dollárt ér, de a következő hónapokban az arany egészen 1600 dollárig drágulhat - közölte a fizikai nemesfémekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel. (1 uncia = 31,1035 gramm.)

Európa legnagyobb gyémántja

Európa legnagyobb gyémántja Európa legnagyobb, 222,09 karátos gyémántjára Arhangelszk megye mezenszki járásában, a V. Grib nevét viselő lelőhelyen találtak rá - közölte kedden orosz hírügynökségekkel az AGD Diamonds vállalat sajtószolgálata.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ