RSS Feed

Nagyvilág

Lengyelország hideg polgárháborúja

Lengyelország hideg polgárháborúja Valószínűleg már a július végéig tartó vizes vb után, de legkésőbb ősszel új elnököt választ Németországban a Die Welt című konzervatív lap a lengyelországi igazságügyi reformmal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal, a Spiegel Online hírportál pedig Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő budapesti látogatásáról közölt cikket.

Az ÖkoBusiness Wien titkai

Az ÖkoBusiness Wien titkai Az osztrák főváros csaknem húsz éve segíti a helyi vállalkozásokat abban, hogy miként csökkentsék környezetvédelmi intézkedésekkel a működési kiadásaikat. Az ÖkoBusiness Wien elindulása óta a résztvevő cégek 145,6 millió eurót spóroltak és rengeteg hulladéktól, szén-dioxidtól és vegyszertől kímélték meg a környezetet.

Spanyol rendőrbravúr

Spanyol rendőrbravúr Megtalált a spanyol rendőrség három nagy értékű, Francis Bacon festményt abból az ötből, amelyet még 2015 nyarán loptak el egy madridi lakásból - értesült az El País című spanyol napilap.

Pénteki imákra készülő palesztinok

Pénteki imákra készülő palesztinok Továbbra sem szűnik Jeruzsálemben a palesztinok tiltakozása az al-Aksza mecsethez vezető utaknál felállított detektoros kapuk miatt, és már a nagyszabású pénteki tüntetésekre készülnek - jelentette szerdán az izraeli média.

A magyar robotépítők nyertek

A magyar robotépítők nyertek A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.A kétnapos versenyen 150 ország diákjai vettek részt. A budapesti csapat Európát képviselte, Magyarország képviseletében a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium csapata indult, ők a középmezőnyben végeztek.

Teherbringa-kölcsönzés Bécsben

Teherbringa-kölcsönzés Bécsben Bécsben mostantól bárki ingyen kölcsönözhet magának teherbiciklit. Egyelőre hét cargobike áll a lakosok rendelkezésére, de szeptembertől tizenegy teherbringából áll majd a flotta. Az üzemeltetők olyan üzletek, lokálok és irodák, amelyek a város támogatásával jutottak az új szállítóeszközhöz.

Csökkent a Harley-Davidson nyeresége

Csökkent a Harley-Davidson nyeresége Csökkent az amerikai Harley-Davidson motorkerékpár-gyártó vállalat bevétele és nyeresége a második negyedévben. A cég éves értékesítési prognózisát is csökkentette. A Harley-Davidson motorkerékpár-gyártó vállalat 258,9 millió dollár nyereséget ért el a második negyedévben 1,77 milliárd dollár konszolidált értékesítési árbevétel után, alacsonyabbat a 2016 második negyedévi 280,4 millió dollár nyereségnél.

Splitnél megállították a tüzet

Splitnél megállították a tüzet Sikerült megállítani a tüzet hétfőn késő este a horvátországi Split városának határánál - jelentette a horvát sajtó. Jelentések szerint néhány órán belül 20 helyszínen keletkezett tűz hétfő éjszaka Dalmáciában. Omis és Split között 4500 hektárnyi terület égett le, és 80 ember sérült meg, többségükben tűzoltók.

Oázis a bécsi parkolóhelyeken

Oázis a bécsi parkolóhelyeken Bárki, akinek van egy jó ötlete, kis kertet, pihenőoázist vagy akár játszóteret csinálhat egy parkolóhelyből Bécsben. A bécsi kerületeket színesítő és élhetőbbé tevő apró közterek kialakítását és fenntartását a város is támogatja. Tavaly 15 helyszínen adtak át parkolókat autók helyett a közösségnek.

Tiltakoznak a muzulmánok

Tiltakoznak a muzulmánok A muzulmánok nem hajlandóak visszatérni az al-Aksza mecsetnek és az aranykupolás Sziklamecsetnek otthont adó Mecsetek terére imádkozni, mert a jeruzsálemi hatóságok fémérzékelő kapukat állítottak fel az oda vezető utaknál - jelentette az izraeli katonai rádió vasárnap.

Lassan eltűnnek a nagy ragadozók

Lassan eltűnnek a nagy ragadozók A világ hat nagy ragadozója több mint 90 százalékot vesztett történelmi élőhelyeiből - állítja amerikai kutatók új tanulmánya.

Hurghada: nincs priusza a támadónak

Hurghada: nincs priusza a támadónak Nem büntetett előéletű az az egyiptomi férfi, aki pénteken megölt két német turistát, négy másikat pedig megsebesített két hurghadai szállodában, Egyiptomban - jelentette az al-Maszrí al-Jaum című egyiptomi napilap.

Eltévedt magyar túrázók a Királykőn

Eltévedt magyar túrázók a Királykőn Nyolcórás mentés eredményeként tizenegy eltévedt magyarországi túrázót hoztak le szombat hajnalban a Királykő-hegység lábaihoz a román csendőrök és hegyi mentők - közölte a Mediafax hírügynökség.

Globálisan: 246.500

Globálisan: 246.500 A SEAT eladásai 13,7 százalékkal emelkedtek az idén az első fél évben, az elmúlt 16 évben nem látott bővüléssel az egyik leggyorsabban növekvő márka volt az európai piacon.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ