RSS Feed

Nagyvilág

A tomboló vulkán lávája fröccsent egy férfire Hawaiin

A tomboló vulkán lávája fröccsent egy férfire Hawaiin Megvan a hawaii vulkánkitörés első súlyos sérültje. A Kilauea tűzhányó még május 3-án tört ki. Azóta 2000 embert telepítettek ki, a láva ellepte az utcákat és a házakat. A vulkán repedéseiből mérgező gázok törnek fel, veszélyeztetve a lakosságot.

Hercegi esküvő

Hercegi esküvő A brit sajtó óriási terjedelemben foglalkozott Harry herceg és Meghan Markle esküvőjével, a híradások többnyire az udvari protokoll változásait, a szigorú szabályok enyhülését emelik ki - mondta a közmédia tudósítója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát

A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát A japán Kore-eda Hirokazu Shoplifters című alkotása érdemelte ki szombat este a Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő vezette zsűritől az Arany Pálmát a 71. cannes-i filmfesztiválon. Japán film több mint húsz év után nyert fődíjat a világ egyik legrangosabb filmes találkozóján.

Máltán a legjobb a melegek helyzete

Máltán a legjobb a melegek helyzete Összességében leginkább stagnált a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) emberek jog- és esélyegyenlősége Európában; a helyzet messze Máltán a legjobb, Azerbajdzsánban pedig a legrosszabb, Magyarország a középmezőnyben van - írta friss értékelésében a nemzetközi melegszervezetek szövetségének európai részlege (ILGA-Europe).

Hercegi esküvő - arisztokrata esküvő lesz

Hercegi esküvő - arisztokrata esküvő lesz Harry herceg, a brit királyi család tagja és menyasszonya, Meghan Markle szombati esküvője arisztokrata esküvő lesz, nem a politikusokról szól - mondta Ocsenás Katalin protokoll szaktanácsadó-rendezvényszervező az M1 aktuális csatornán szombaton.

História: Walter ifjúsága

História: Walter ifjúsága A térképekről 1990 őszén leradírozott NDK alapításának egyik főszereplője volt - a Rákosi Mátyáshoz hasonlóan - a Szovjetunióból hazatért kommunista, Walter Ulbricht (1893-1973). Rapid karriert futott be Kelet-Berlinben.

Trump boszorkányüldözésről beszél

Trump boszorkányüldözésről beszél A 2016-os amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló, Robert Mueller vezette bizottság tevékenysége "Amerika történetének legnagyobb boszorkányüldözése - írta mikroblog-bejegyzésében csütörtökön Donald Trump amerikai elnök.

300 éves a Bécsi Porcelánmanufaktúra

300 éves a Bécsi Porcelánmanufaktúra Az osztrák fővárosban, 1718-ban alapították meg Európa második legnagyobb porcelángyárát, a Bécsi Porcelánmanufaktúrát. A 300. évforduló alkalmából jubileumi kiállítás nyílt az Osztrák Iparművészeti Múzeumban (MAK), ahol eddig soha nem látott alkotásokat is bemutatnak.

Megállítják a rákos áttéteket

Megállítják a rákos áttéteket Amerikai kutatók új hatóanyagot azonosítottak, amely képes meggátolni a hasnyálmirigy- és más daganatok áttétel útján való terjedését egérkísérletekben.A Northwestern Egyetem kutatói Sui Huang vezetésével az 1990-es évek végén felfedezték az összetett tumormarkert, a PNC-t, amelynek jelenléte jelzi, hogy a rákos sejtek képesek áttétel útján "többfejű szörnyként" terjedni.

Olcsó a magyar bor

Olcsó a magyar bor A tavalyinál nagyobb területen kívánnak új borszőlőt telepíteni a hazai szőlészek, de a beérkezett igények így sem érik el az EU által engedélyezett maximális területet - számolt be a Világgazdaság.Idén több mint 500 hektár új borszőlőültetvény telepítésére pályáztak a hazai szőlészek, a a 2016-os 50 és a tavalyi 350 hektár után.

Spandau: háború és béke

Spandau: háború és béke Berlin híres látványosságaitól kissé távolabb izgalmas történelmi helyszín várja 2018-ban is a Spree-parti turistákat. A német fővároshoz csak az első világháború után hozzácsatolt kerület múltja szorosan kötödik Poroszország históriájához. Fegyvertárát éppen 160 éve avatták fel!

Hollandia: vezess józanon!

Hollandia: vezess józanon! A Németországgal és Belgiummal határos Holland Királyság hajdan világhatalmi tényező volt. A 21. században hajó helyett jobbára repülővel és autóval közlekednek a 17 millió lakosú monarchia polgárai. A Benelux régióból, s Európa távolabbi részeiből is főleg kocsival érkeznek a turisták, így a magyarok is a tulipánok földjére.

Teret neveznek el Formanról Prágában

Teret neveznek el Formanról Prágában Milos Forman térnek fogják hívni a prágai Óvárosban álló Intercontinental szálloda előtti teret. Az eddig csak piazetaként emlegetett, nem túl nagy terület elnevezéséről a városi tanács döntött keddi ülésén. A cseh származású Oscar-díjas amerikai filmrendező 86 éves korában április 13-án hunyt el, Prága városa ezzel kíván tisztelegni emléke előtt.

Ismeretlen Rembrandt-festmény bukkant fel

Ismeretlen Rembrandt-festmény bukkant fel Negyvennégy év után először bukkant fel ismeretlen Rembrandt-festmény, Jan Six amszterdami műkereskedő, történész a németalföldi mester műveként azonosította a londoni Christie's aukciósház árverésén 18 hónapja vásárolt portrét - adta hírül kedden az NRC holland napilap.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ