RSS Feed

Nagyvilág

Enyhén romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Enyhén romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban Enyhén romlott a fogyasztók hangulata az Egyesült Államokban januárban a Michigan egyetem szokásos havi felmérésének tanúsága szerint.

Több százezer hal pusztult el a Macleay folyóban

Több százezer hal pusztult el a Macleay folyóban Több százezer őshonos hal pusztult el Új-Dél-Wales Szövetségi Állam északi részén az után, hogy a heves esőzések belemosták az Ausztráliában hónapok óta pusztító tűzvészek hamuját és üledékét a Macleay folyóba.

Farkaskölykökkel is lehet labdázni

Farkaskölykökkel is lehet labdázni Meglepte a kutatókat, hogy egyes farkaskölykök is ösztönösen visszahozzák az eldobott labdát, ahogy a legtöbb kutya. Az iScience tudományos lap friss számában svéd tudósok arról írnak, hogy a kutyák többsége számára természetes labdadobó és visszahozó játékhoz szükséges képesség a farkasokban is létezik.

A Royal Tokaji mindent vitt

A Royal Tokaji mindent vitt 2019 legdrágább bora a CNN szerint egy magyar termék volt! A Royal Tokaji 40 ezer dollárba, azaz körülbelül 12 millióba kerül, egy kb 1,5 literes üveg díszcsomagolásban. Ez igazából nem is klasszikus bor, inkább esszencia, és összesen 12 üveg készült belőle, a hírek szerint a többség már vevőre talált.

Oshawa közel van Detroithoz

Oshawa közel van Detroithoz Az észak-amerikai demokratikus monarchiának – melynek államfője II. Erzsébet királynő – már csak történelmi okokból is komoly járműipara van. A brit „rokonoknak” hála, no meg az autógyártás hajdani fellegvárának, az USA-nak a földrajzi közelsége sok mindent megmagyaráz.

Genscher: az NDK híres disszidense

Genscher: az NDK híres disszidense Az 1927-ben Reidenburgban született későbbi bonni politikus kisiskolásként lett félárva: apja 38 esztendősen vérmérgezésben hunyt el. Hans-Dietrich Genscher 1943-ban kamasz fejjel öltötte magára a hitleri hadsereg uniformisát.

Nőttek a PC-eladások a világon

Nőttek a PC-eladások a világon Hét év után tavaly először nőttek a PC-eladások globálisan - derül ki két vezető ágazati cég adataiból. A tavaly eladott készülékek alapján a rangsor élén a Lenovo áll 24,3 százalékos piaci részesedéssel.

Túl sok az ezüstkárász a Szent Anna-tóban

Túl sok az ezüstkárász a Szent Anna-tóban Szakemberek szerint meg kell tisztítani az erdélyi Szent Anna-tavat az elszaporodott ezüstkárász-állománytól, az invazív halfaj ugyanis hozzájárult a tó vizének elalgásodásához. A Szent Anna-tó vízminőségének javítását célzó tervekről a Krónika című napilap közölt összeállítást szerdai számában.

Boeing repülőgépek: visszamondva

 Boeing repülőgépek: visszamondva Több repülőgép gyártását mondták vissza a Boeing ügyfelei, mint ahány új megrendelést gyűjtött a cég, így a 2019-as évet mínusz 87 eladott géppel zárta a chicagói székhelyű társaság.

550 horvát tudós felhívása a kormányhoz

550 horvát tudós felhívása a kormányhoz Ötszázötven tudós írta alá azt a felhívást Horvátországban, amelyet kedden adtak át a kormánynak, a parlamentnek, valamint az illetékes minisztériumnak, és amelyben arra szólítják fel őket, hogy mielőbb cselekedjenek a klímaváltozás enyhítéséért - írta a helyi sajtó.

Több mint 67 millió francia

Több mint 67 millió francia Franciaország lakosainak száma meghaladta a 67 milliót 2020. január 1-jén, de az éves növekedés mértéke 0,3 százalékkal csökkent - jelentette be kedden a francia statisztikai hivatal (INSEE).

Lipcse – dicső múlt

 Lipcse – dicső múlt Jó hat évszázada annak, hogy prágai német diákok megalapították Lipcse első felsőoktatási intézményét. A szász város középkori krónikájának másik fontos dátuma 1497-ben. Anno kapott vásárvárosi privilégiumokat a szász település, melyet a könyvek városaként tiszteltek Európában.

Hekkelt az orosz katonai hírszerzés

Hekkelt az orosz katonai hírszerzés Az orosz katonai hírszerzés meghekkelte az ukrán Burisma gázipari cég számítógépes rendszerét - jelentette egy bostoni kiberbiztonsági cégre hivatkozva több amerikai lap keddre virradóra.

Gazdiképzés Bécsben

Gazdiképzés Bécsben A bécsi kutyásoknak 2019 júliusa óta kötelező részt venni azon a négyórás tanfolyamon, amelynek elvégzésével képzett gazdivá válhatnak. Tavaly több mint ezer kutyatartó vett részt az oktatáson.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ