RSS Feed

Nagyvilág

Chopin és Paganini és a többiek

Chopin és Paganini és a többiek A wellness-divat 2018-ban is tombol Európa szívében. S ez pompás üzletet jelent a cseh idegenforgalom gyöngyszemének, Karlovy Varynak. A királyi szabadváros címmel büszkélkedő, gyógyforrásairól híres település mindig gyümölcsöző kapcsolatokat ápolt Béccsel.

Szélsőséges időjárás Németországban

Szélsőséges időjárás Németországban Németországban is közlekedési fennakadásokat és károkat okozott csütörtökön az Európa nyugati részén végigsöprő szélvihar, többen meg is sérültek, és egy ember meghalt.

Múzeum lesz Tito luxushajója

Múzeum lesz Tito luxushajója Múzeummá alakítják Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök legendás luxushajóját, a Galebet (Sirály), a projekt, amelyet az Európai Unió is támogat, 2020-ra készül el, amikor Rijeka (Fiume) lesz Európa Kulturális Fővárosa - olvasható a város honlapján.

Nagy-Britanniában állítják ki a bayeux-i kárpitot

Nagy-Britanniában állítják ki a bayeux-i kárpitot Több mint kilenc évszázados történetében először Nagy-Britanniában állítják ki a bayeux-i kárpitot, Anglia normann meghódításának történelmi forrásaként is nyilvántartott hímzett "képregényét". Az angol földön aratott leghíresebb francia katonai győzelem hímzett történelmi krónikáját Nagy-Britannia már kétszer megpróbálta kölcsönkérni Franciaországtól.

Eladó 23 MiG-29-es vadászgép

Eladó 23 MiG-29-es vadászgép Noha a magyar fél már meghirdette 18 millió dollárért 23 MiG-29-es vadászgépeit, még nem kérte az orosz haditechnika továbbadásához szükséges hozzájárulást Moszkvától – írta a Ria Novosztyi. A 23 gép mellé a magyar fél további 20 hajtóművet is kínál a MiG-29-es típusra, további 1200 darab alkatrésszel együtt. Az aukcióra november 14 és 16 között kellett jelentkezni.

Bécsi Jégálom 8000 négyzetméteren

Bécsi Jégálom 8000 négyzetméteren Január 19-én újra megnyitja kapuit a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza és a Burgtheater előtti téren. A gasztronómiai élményekkel is bővített program idén nem csak a téli sportok kedvelőinek kedvez: február 11-től az igazi futballrajongók a Városházán kiállított, 2018-as oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokság trófeáját is megtekinthetik majd testközelből.

Nyílik a jövedelmi olló Németországban is

Nyílik a jövedelmi olló Németországban is Tágabbra nyílt a jövedelmi olló Németországban az újraegyesítés óta a DIW Berlin gazdaságkutató intézet tanulmánya szerint. A magas jövedelműek részesedése a nemzeti jövedelemből jelentős mértékben növekedett a kilencvenes évek óta, miközben a lakosság alacsony jövedelmű felének a részesedése csökkent - állapítja meg a DIW Berlin (Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) tanulmánya.

A kínai kapcsolat

A kínai kapcsolat Rupert Murdoch médiamogul volt felesége miatt figyelmeztette tavaly januárban az amerikai kémelhárítás Jared Kushnert, Donald Trump amerikai elnök vejét és főtanácsadóját - jelentette kedden a The Wall Street Journal című amerikai napilap.

Martin Luther Kingre emlékeznek

Martin Luther Kingre emlékeznek Martin Luther King polgárjogi harcosra emlékeztek szerte az Egyesült Államokban hétfőn, a meggyilkolt politikus tiszteletére tartott emléknapon, amely az idén a születésnapjára esett. Az Egyesült Államokban minden év január harmadik hétfőjén emlékeznek az 1968 tavaszán Memphisben meggyilkolt polgárjogi harcosra s ez a nap nemzeti ünnep, munkaszüneti nap.

Mélyponton a bűnözés Szlovákiában

Mélyponton a bűnözés Szlovákiában Történelmi mélypontra csökkent tavaly Szlovákiában a bűncselekmények száma, miközben ezek felderítettsége az eddigi legmagasabb arányt mutatta - jelentette be Robert Kalinák szlovák belügyminiszter.

Óriásgyémántot találtak Afrika déli részén

Óriásgyémántot találtak Afrika déli részén A világ ötödik legnagyobb, 910 karátos gyémántját találták meg egy lesothói bányában. Színtelen, kitűnő minőségű gyémánt, amelyet a világ legértékesebb gyémántjai közé lehet sorolni,

Varsó az Interpoltól kéri

Varsó az Interpoltól kéri A lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) ügyészei azt kérik az Interpoltól, a nemzetközi rendőri együttműködési szervezettől, hogy állapítsa meg, él-e még, és ha igen, hol tartózkodik jelenleg az egykoron a megszállt Lengyelország területén létesített náci német lágerek 1600 őre - közölte hétfőn a Rzeczpospolita című lengyel napilap.

Karlsbad: Schiller, Hitler és a többiek

Karlsbad: Schiller, Hitler és a többiek Az a tény, hogy nyolc évtizede Adolf Hitler is megnézte magának Bohémia gyöngyszemét, már előrevetítette, hogy a nácik megszállják a Szudéta vidéket, s évekig katonák "kúrálják"magukat a kádakban, medencékben. 1944-45-ben a szövetségesek többször is bombázták Karlsbadot, ahol még a Vörös Hadsereg megérkezése előtt, a felszabadító amerikai csapatok védnöksége alatt megalakult a Cseh Nemzeti Bizottság.

Berlin véres nyara

Berlin véres nyara Röviddel a moszkvai diktátor halála után, 1953 nyarán felkelés tört ki Kelet-Berlinben és az NDK más városaiban. A sztalinista, Kreml-hű Walter Ulbricht és szovjet segítői kíméletlenül leszámoltak a lázadókkal. A hősök emléke napjainkban is él!

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ