RSS Feed

Nagyvilág

Hamburg: egy tucat színvak autós

Hamburg: egy tucat színvak autós Észak-Németországba is megérkezett a tavasz. A megélénkült forgalomban számos járművezető a megengedettnél vagányabban autózik - derült ki egy márciusi, hamburgi rendőrségi kontrollból.

Victoria Beckham Kenyában jótékonykodik

Victoria Beckham Kenyában jótékonykodik Az egykori Spice Girl énekesnője, négy gyermek anyja, a Sport Relief projekt keretében Kenyában találkozott a Nairobi Box Girl projekt tagjaival, valamint felkereste a Nairobitól észak-nyugatra található Kibera nyomornegyedében található klinikát.

Halott diktátorok emléke

Halott diktátorok emléke Oroszországban 2018 elején nem fogadta tapsviharral a moziközönség a Sztálin halála című, friss brit-francia szatírát. Az éppen 65 esztendeje - márciusban - elhunyt moszkvai vezérrel 1939-ben lepaktáló német Führer Mein Kampf-ja bezzeg jól fogy a könyvesboltokban.

110 év börtön ETA-terroristának

A spanyol bíróság 110 éves börtönbüntetésre ítélte kedden Sergio Polo Escobést, az ETA ((Baszkföld és Szabadság) terrorszervezet tagját egy katonai parancsnok elleni bombamerénylet elkövetéséért 1995-ben.

Házkutatás a BMW központjában

Házkutatás a BMW központjában Házkutatást tartottak kedden a BMW német autógyártó társaság müncheni központjában és egy ausztriai telephelyén a versenytárs Volkswagen (VW) dízelbotrányához hasonló manipuláció gyanújával.

Tesztel az amerikai légierő

Tesztel az amerikai légierő Az amerikai légierő az idén nyáron megkezdi egy lézerfegyver tesztelését - jelentette be hétfőn Jeff Stanley, a légierő tudományos és technológiai fejlesztéseiért felelős helyettes államtitkár a Pentagonban.

A Fidesz legyőzhető

 A Fidesz legyőzhető Orbán Viktor magyar kormányfő láthatóan ideges, mert nem biztos, hogy az április 8-ra tervezett választáson olyan nagyarányú győzelmet arat, mint azt eddig várta - írja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap hétfőn.

Az EU és a Szkripal-ügy

Feltétel nélküli támogatásukról biztosították az európai uniós tagállamok külügyminiszterei hétfő délelőtt az Egyesült Királyságot Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök és lánya megmérgezésének ügyében.

Szenátorok és a Facebook

Szenátorok és a Facebook Amerikai törvényhozók magyarázatra szólították fel vasárnap a Facebook közösségi portált több mint ötvenmillió profil adatainak magáncélú felhasználása ügyében.

Kozmetikai vásár Bolognában

Kozmetikai vásár Bolognában Magyar gyártók mutatkoztak be az olaszországi Bolognában hétfőn véget érő Cosmoprof kozmetikai szakkiállításon, amely Európa és a világ egyik legjelentősebb ágazati találkozójának számít.

Korniss-képek Bukarestben

Korniss-képek Bukarestben Két kiállításon mutatják be Bukarestben Korniss Péter fotóit, aki csaknem két évtized után tér vissza a román fővárosba - közölte csütörtökön a Balassi Intézet bukaresti központja.

Willy Brandt jubileum

 Willy Brandt jubileum Európában kevés kormányfő tett annyit a hidegháború elmúltáért, mint a tavaly júliusban utolsó útjára kísért dr. Helmut Kohl (CDU) és egyik elődje, Willy Brandt (SPD). A szociáldemokrata bonni kancellár bő negyedszázada hunyt el. Idén lenne 105 esztendős.

A CIA leendő igazgatónője: pro és kontra

A CIA leendő igazgatónője: pro és kontra Dicsérik és bírálják is a CIA leendő igazgatónőjét, ami arra utal, hogy ellentmondásos Gina Haspel megítélése. Mike Pompeo nevezte ki a CIA igazgatóhelyettesének, még tavaly.

Szlovákia: divat csődbe menni

Szlovákia: divat csődbe menni Még soha nem akartak ennyien csődbe menni Szlovákiában - írja a pozsonyi Új Szó Online. Történelmi csúcson a magáncsődök száma Szlovákiában. Az elmúlt hónapban 930 ilyen csődöt jelentettek, szemben a tavaly februárban regisztrált 41-gyel. A csaknem 23-szoros növekedés az új szabályoknak köszönhető.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ