RSS Feed

Nagyvilág

Verekedés tört ki migráns fiatalok között Milánóban

Verekedés tört ki migráns fiatalok között Milánóban Legalább harminc észak-afrikai fiatal verekedett össze Milánó központjában - jelentette az olasz sajtó szombaton.

Százezrek követelték a cseh kormányfő lemondását Prágában

Százezrek követelték a cseh kormányfő lemondását Prágában Andrej Babis cseh miniszterelnök lemondását követelte szombaton Prágában a Millió pillanat a demokráciáért nevű civil társulás szervezte nagygyűlés legalább 200 ezer résztvevője.

Az internetre kerülnek az izraeli Nemzeti Könyvtár könyvei

Az internetre kerülnek az izraeli Nemzeti Könyvtár könyvei A Google és az izraeli Nemzeti Könyvtár együttműködése révén az internetre kerül a könyvtárból a zsidó kultúrát képviselő százhúsz ezer könyv - jelentette a Kolhaír, a jeruzsálemi városi újság.

Nem ért véget az árveszély Velencében

Nem ért véget az árveszély Velencében Továbbra is a legmagasabb fokozatú riasztás van életben Velencében, ahol vasárnap az ár ismét teljesen víz alá temetheti a szigeteke

Törvényt hozott a német parlament a klímavédelemről

Törvényt hozott a német parlament a klímavédelemről Megszavazta a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken a kormány klímavédelmi programja alapján készült jogszabálycsomagot, amely azt szolgálja, hogy Németország teljesítse az éghajlatváltozás elleni nemzetközi küzdelemben 2030-ra kitűzött célokat.

Kurta házasság: Eva + Adolf

Kurta házasság: Eva + Adolf A nyolc évtizede kirobbant második világháború és előzményei seregnyi meglepetést tartogatnak a jövőben is – vélem. Az szinte biztos, hogy az 1929-ben megismert Eva Braun volt a berlini Führer barátnője. Majdan az összeomlás utolsó pillanatában feleségül is vette Adolf Hitler, „udvari fotósa” korábbi asszisztensnőjét.

110 éve született Lavrov példaképe

110 éve született Lavrov példaképe A rendszerváltás idején hunyt el a hajdani Szovjetunió legendás fődiplomatája, a minap Budapesten tárgyalt Szergej Lavrov híres elődje. Andrej Andrejevics Gromiko (1909-1989) több történelmi korszakot érintő külpolitikusi pályafutása a sztálinizmustól a gorbacsovi reformkísérletig ívelt.

Meglettek a hurrikánban eltűnt tehenek

Meglettek a hurrikánban eltűnt tehenek Életben vannak azok a tehenek, amelyeket szeptemberben a Dorian hurrikán ragadott magával egy észak-karolinai szigetről. A vízbe pottyant állatok kilométereket úszva értek partot.A Dorian hurrikán szeptember elején érte el az észak-karolinai Outer Banks partszakaszt heves esőzéssel, széllel és áradással. A pusztító vihar a Bahamákról érkezett, ahol több tucatnyi ember halálát okozta.

Iskolaszünet a tüntetések miatt

Iskolaszünet a tüntetések miatt Tanítási szünetet rendeltek el Hongkongban a kormányellenes tüntetők negyedik napja tartó forgalombénító akciói miatt - írta internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Szélvihar a horvát tengerparton

Szélvihar a horvát tengerparton Szélviharral kísért heves esőzés söpört végig a horvát tengerparton kedden és szerdán; a tenger elöntötte az Isztriai városokat, Dalmáciában pedig komoly károkat okozott a viharos erejű szél - közölte a helyi sajtó.

Vörös riasztás Itáliában

Vörös riasztás Itáliában A legmagasabb fokozatú, vörös színű riasztás lépett életbe kedden a dél-olaszországi Basilicata, Calabria és Szicília tartomány területén a nagy mennyiségű csapadék, viharok miatt, de majdnem egész Olaszországban készültséget rendeltek el a rossz időjárás miatt.

Feltartóztattak egy ukrán háborús veteránt

Feltartóztattak egy ukrán háborús veteránt A lengyel hatóságok feltartóztattak egy Moszkva által az Interpol közvetítésével körözött volt ukrán háborús veteránt, Ihor Mazurt, aki a vasárnap esti ügyészségi döntés nyomán a kiadatási eljárás befejezéséig a kelet-lengyelországi Lublinban működő ukrán konzulátuson lakhat, a lengyel hatóságok rendelkezésére állva.

Kampány a terpeszkedő utasok ellen

Kampány a terpeszkedő utasok ellen Mivel a bécsi közlekedési vállalathoz, a Wiener Linienhez egyre több panasz érkezik a manspreading, vagyis a nagy terpeszben ülő – jellemzően férfi – utasok miatt, a cég kampányt indított a helyes ülésmódért a közösségi médiában.

Aláásták volna Trump hatalmát

Aláásták volna Trump hatalmát Donald Trump amerikai elnök hatalmát két közeli munkatársa, Rex Tillerson volt külügyminiszter és John Kelly volt kabinetfőnök is megpróbálta aláásni - állítja kedden piacra kerülő emlékirataiban Nikki Haley, az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ