RSS Feed

Nagyvilág

Emelik a Nobel-díjjal járó pénzjutalmat

Emelik a Nobel-díjjal járó pénzjutalmat Hat év után emeli kategóriánként 1 millió svéd koronával (32,6 millió forinttal) a Nobel-díjjal járó pénzjutalom összegét a svéd Nobel Alapítvány.

Ujjal mutogatnak Soros Györgyre

Ujjal mutogatnak Soros Györgyre A nemzeti konzultációról közölt kommentárt a Financial Times és a Hospodárské Noviny című cseh napilap. A Soros György ellen indított magyar kormányzati kampány - beleértve a tervezett nemzeti konzultációt is - több szempontból aggasztó - írta a Financial Times szerkesztőségi cikkében. Egyrészt a feltételezett "Soros-terv" álhír, másrészt a zsidó holokauszttúlélő elleni kampány mögöttes antiszemitizmust sugall - áll a cikkben.

Hitler háborúja

 Hitler háborúja Szeptemberben emlékeztünk meg a második világháború 1939 őszi kitöréséről és az USA-t ért terrortámadás 16. évfordulójáról. A nácik vérontása sok tíz millió embert pusztított el, míg a 21. század hajnalán, 2001. szeptember 11-én bekövetkezett tragédiákban ezrek vesztették életüket.

Havanna: idegenforgalmi rekord

Havanna: idegenforgalmi rekord A Karib-térség turizmusában főszerepet játszanak a Kanadából, az USA-ból és Európából érkező vendégek. Kubában tavaly érte el először a beutazó turisták száma a 4 milliós álomhatárt. Havannai hírek szerint 2017-ben még több külföldi látogat a meseszép szigetországba.

Kína miatt fáj Kim Dzsong Un feje

Kína miatt fáj Kim Dzsong Un feje Kína bejelentette szombaton, hogy az ENSZ-ben elhatározott szankciónak megfelelően korlátozni fogja kereskedelmét Észak-Koreával. Kim Dzsongun államára így még nagyobb nyomás fog nehezedni a tiltott atom-és rakétafejlesztései miatt.

Motoros felvonulás a szűrésért

Motoros felvonulás a szűrésért A világ 90 országának 600 városában 70 ezer motoros felvonulása hívja fel a figyelmet a prosztatarák megelőzésére és a szűrés fontosságára egy időben vasárnap; a budapesti vonulásra 220-an regisztráltak. A Distinguished Gentleman's Ride (DGR) a világ legnagyobb motoros jótékonysági eseménye.

Erősödik az orosz gazdaság

Erősödik az orosz gazdaság Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Oroszország államadós-besorolásainak kilátását az eddigi stabilról a Fitch Ratings, elsősorban az orosz kormány folyamatosan javuló gazdaságpolitikai tevékenységével indokolva a döntést.

Sztálin-mellszobrot avattak fel Moszkvában

Sztálin-mellszobrot avattak fel Moszkvában Felavatták csütörtökön Moszkvában Oroszország 20. századi vezetőinek sétányát, amelyen a hét mellszobor egyike Joszif Sztáliné. A sétányt az Oroszországi Hadtörténeti Társaság katonai egyenruha-múzeumának parkjában adták át, a Sztáliné mellett Lenin, Nyikita Hruscsov, Leonyid Brezsnyev, Jurij Andropov, Konsztantyin Csernyenko és Mihail Gorbacsov mellszobrával.

Feldarabolják az Air Berlin légitársaságot

Feldarabolják az Air Berlin légitársaságot Feldarabolják a fizetésképtelen Air Berlin német légitársaságot és elosztják három versenytárs, a Lufthansa, az Easyjet és a Condor között - írta pénteken a Der Tagesspiegel című berlini lap. Az Air Berlin egészének vagy részeinek megvásárlására nyolc pályázat érkezett, ezeket a hitelezők csütörtöki tanácskozásán értékelték.

Cerar nem áll meg Zágrábban

Cerar nem áll meg Zágrábban Miro Cerar szlovén kormányfő lemondta szeptember 27-i horvátországi látogatását Andrej Plenkovic horvát kormányfő kijelentései miatt, amelyek az ENSZ-közgyűlésen hangzottak el a horvát-szlovén határvita döntőbírósági határozatával kapcsolatban - írta a Jutarnji List című horvát napilap pénteken.Képünkön Piran városa.

Véres ősz

Véres ősz A Japánt ért amerikai atomtámadást követően 72 esztendeje hallgattak el a fegyverek. Majd 1946. október 16-án hajtották végre a náci tettesek nürnbergi perében halálra ítéltekre kirótt büntetést. Számos véreskezű nemzetiszocialista, Hitler, dr. Goebbels, Himmler már korábban végzett magával.

Jön a Tesla-gyilkos Porsche

Jön a Tesla-gyilkos Porsche Az elektromosautó-gyártók bőszen szokták hirdetni, hogy az ő modelljük az igazi Tesla-gyilkos. Mulatságos látni, ahogy százéves cégek bizonygatják, hogy le tudnak nyomni a piaci versenyben egy frissen indult kaliforniai startupot. Az már kevésbé mulatságos, hogy többnyire egyikük sem tudja beváltani az ígéreteit.Ha valakinek, ez a bravúr az autóipar nagy öregjének, a Porschénak sikerülhet.

Trump leszámolna Kim Dzsongunnal

Trump leszámolna Kim Dzsongunnal Donald Trump kedden, magyar idő szerint kora délután élete első beszédét tartotta az ENSZ 72. ülésszakának általános vitájában, a világszervezet New York-i székházában. Az amerikai elnök először az USA erejével büszkélkedett el; leszögezte, megválasztása óta szárnyal az amerikai gazdaság, a tőzsde rekordokat döntöget, egymillió új munkahely létesült, a cégek sorra telepítik haza a munkahelyeiket.

Az illúziók múzeuma Bécsben

Az illúziók múzeuma Bécsben Új múzeummal gazdagodott az osztrák főváros kiállítóházainak sora, ahol Ausztria legnagyobb hologram, sztereogram és optikai illúziógyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Az Illúziók Múzeumában semmi sem az, aminek látszik.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ