RSS Feed

Nagyvilág

Zelenszkij beiktatása

Zelenszkij beiktatása Letette a hivatali esküt hétfőn Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök, majd beiktatási beszédében bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet. A törvényhozók előtt elmondott beszédében Zelenszkij felszólította a kormányt, hogy két hónapon belül mentse fel tisztségéből a titkosszolgálat (SZBU) vezetőjét, a főügyészt és a védelmi minisztert.

Robotdiák Bécsben

Robotdiák Bécsben Betegsége miatt Dominik több mint egy éve nem járhat iskolába. Hogy ne maradjon le a tanulásban, egy 30 centis robot, AV1 ül helyette a tanórákon. Így Dominik nemcsak az órákba tud aktívan bekapcsolódni, de az osztálytársaival sem veszíti el a kapcsolatot.

Mégsem lesz a Bayern München főszponzora a BMW

Mégsem lesz a Bayern München főszponzora a BMW Megszakadtak a tárgyalások a MW és az FC Bayern között, a német autógyártó szóvivője megerősítette a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy a BMW nem lesz szponzora a bajor klubnak. Az Audi évente 60 millió eurót kínál az FC Bayernnek, hogy a szponzori szerződést további 12 évre hosszabbítsák meg.

Meghökkentő tények Muskról

Meghökkentő tények Muskról Elon Musk nem csak arról ismert, hogy megalapította a trendi elektromos autókat gyártó Teslát vagy a Marsutazással kacérkodó űrtechnológiai céget, a SpaceX-et, de arról is, hogy időnként egészen vad ötletekkel áll elő a jövőt illetően.

Szaúd-Arábia: Gyorsan lép az OPEC

Szaúd-Arábia: Gyorsan lép az OPEC Nem lát kínálati hiányt az olajpiacon Khalid al-Falih szaúdi energiaminiszter, aki szerint a globálisan nézve az olajtartalékok szintje továbbra is emelkedik, különösen az Egyesült Államokban, az OPEC azonban közelről figyeli az olajpiaci kereslet és kínálat alakulását, és gyorsan reagál, amennyiben szükséges.

Budapesten a Mount Everest első téli megmászója

Budapesten a Mount Everest első téli megmászója Budapesten tart előadást május 28-án Krzysztof Wielicki lengyel alpinista, aki elsőként mászta meg másodmagával a Mount Everestet a téli szezonban. A világklasszis sportoló előadását a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban hallgathatja meg a közönség, a Himalája Koronája Szimpózium részeként.

A Magyar Honvédelem Napja

A Magyar Honvédelem Napja Május 21-e a Magyar Honvédelem Napja, 1849-ben ezen a napon foglalta vissza a Görgei Artúr vezette honvédsereg Buda várát. 2019. május 19-én a magyar történelem kiemelkedő eseményének 170. évfordulójára emlékezik meg a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség pirotechnikai látványelemekben gazdag, több száz katonát felvonultató csatabemutatóval a Kapisztrán téren.

A Házsongárdi temetőről értekeznek

A Házsongárdi temetőről értekeznek A Házsongárdi temető irodalmi emlékezetét kutató tanácskozást és költészeti minifesztivált rendeznek május 22-én és 23-án Kolozsváron - közölte a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) az MTI-vel.

Hazatért az elűzött oligarcha

Hazatért az elűzött oligarcha Visszatért csütörtökön egy magángépen Ukrajnába Ihor Kolomojszkij ukrán oligarcha, aki még 2017 nyarán hagyta el az országot - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség. Az ország egyik leggazdagabb üzletembere éjjel érkezett meg a Privat cégcsoport egy magángépén a kelet-ukrajnai Dnyipro városába.

Schmidt Mária: Merkel NDK-t csinált Németországból

Schmidt Mária: Merkel NDK-t csinált Németországból Angela Merkelnek sikerült egy nagy NDK-t csinálnia Németországból - mondta Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója az intézményben rendezett Németkérdés újra? című konferencián szerdán. Igaz, a főigazgató asszony szeret nagyokat mondani. Ellenben Prőhle Gergellyel, a volt berlini nagykövetünkkel, aki óvatosságra intette a kritikusokat.

Lauder: a lengyelek nem tehetnek Auschwitzról

Lauder: a lengyelek nem tehetnek Auschwitzról A lengyeleket nem szabad felelőssé tenni azért, hogy a nácik az általuk megszállt Lengyelországban létesítették a haláltáborokat - szögezte le a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke, Roland S. Lauder, s felszólította a lengyel politikai és egyházi vezetőket, hogy határozottan lépjenek fel az antiszemita megnyilvánulások ellen.

A pilóták hibáztak

A pilóták hibáztak Döntően a pilóták hibái okozták az Aeroflot légitársaság Szuhoj Superjet 100-as típusú utasszállítójának május 5-i balesetét Moszkva seremetyjevói repülőterén - írta szakértői véleményekre hivatkozva szerdán a Kommerszant című orosz gazdasági napilap.

Két szerb politikust köröznek

 Két szerb politikust köröznek Újból nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) két szerb politikus ellen, akik a vád szerint Vojislav Seselj ultranacionalista szerb politikus ellen folytatott eljárás idején tanúkat vesztegettek meg, fenyegették és megfélemlítették őket.

130 esztendős lenne a náci diktátor

                   130 esztendős lenne a náci diktátor Szeptemberben emlékezünk meg a második világháború kitörésének 80. évfordulójáról. Anno 1939 kora őszén rohanták le a hitleri, majd a sztálini seregek is Lengyelországot. 1945-ig tartott a nemzetközi vérontás.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ