RSS Feed

Nagyvilág

Ünnep, háború, halál

Ünnep, háború, halál Horogkeresztes parádékkal, népünnepélyekkel köszöntötte a náci rezsim 1937-ben Berlin 700. születésnapját. Az erődemonstráció egyszerre szólt az antifasiszta belső ellenzéknek és a külföldi kritikusoknak. A (németül jól beszélő) itáliai diktátor is meghívott vendég volt. Majdan - éppen 72 esztendővel ezelőtt - szinte egyszerre pusztult el Mussolini és Hitler.

Magomed, a hontalan csecsen

Magomed, a hontalan csecsen Az LMP társelnökének, Szél Bernadettnek a kezdeményezésére foglalkozott a nemzetbiztonsági bizottság a csecsen Magomed Daszajevvel, aki azzal lett híres, hogy "elbeszélgetett" Komáromy Gergely aktivistával - valójában megfenyegette és bocsánatkérésre szólította fel &-, miután az leöntötte festékkel a Szabadság téri szovjet emlékművet.

Figyelmeztető lövés Brüsszelből

Figyelmeztető lövés Brüsszelből A felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban közölt cikket szerdai számában a Süddeutsche Zeitung című német liberális napilap. A Figyelmeztető lövés Brüsszelből című írásában Daniel Brössler kiemelte, hogy az Európai Bizottságot foglalkoztatja a magyar kormány fellépése egy "liberális budapesti egyetemmel" szemben, de Magyarországra valószínűleg még egy kötelezettségszegési eljárás sem lesz hatással.

Johnny Depp menedzserei gazdálkodtak rosszul

Johnny Depp menedzserei gazdálkodtak rosszul Johnny Depp korábbi menedzsereit hibáztatta egy szerdai interjúban anyagi problémáiért, cáfolta a luxuséletmódjáról szóló vádat, ugyanakkor leszögezte, hogy arra költi a pénzét, amire akarja, "akár vattagolyókra is". "Sok éven át nagyon-nagyon keményen dolgoztam és egy csomó emberben megbíztam, olyanokban is, akik cserbenhagytak" - nyilatkozta a sztár a The Wall Street Journalnak.

Alternatív vakarófa a zsiráfoknak

Alternatív vakarófa a zsiráfoknak A rotterdami állatkertből érkező Fleur és Sofie lesznek a Schönbrunni Állatkert felújított zsiráfkifutójának első lakói. Az épületet májusban járhatja be először a nagyközönség: Napelemes télikert, tágasabb belső és külső kifutó valamint speciális egészségügyi állomás áll majd a hosszúnyakúak rendelkezésére.

Pozsonyi autószalon: színluxus

Pozsonyi autószalon: színluxus A luxusról szól a pozsonyi autószalon - írja a pozsonyi Új Szó Online. A szlovákiai képviselettel is rendelkező márkák közül hiányzik a Porsche, a Seat, a Subaru és a Volvo.

Bécsi parkok - biciklimentesen

Sokszor még a bécsiek sincsenek tisztában vele, hogy az osztrák főváros néhány parkjában nemcsak biciklizni tilos, de még tolni sem szabad a kerékpárt. Aki megszegi a szabályt, az akár 700 eurós büntetést is kaphat.

Obama 400 ezer dollárért tart előadást a Wall Streeten

Obama 400 ezer dollárért tart előadást a Wall Streeten Bírálják az Egyesült Államokban Barack Obama volt elnököt, mert 400 ezer dollárért tart előadást a Wall Street egyik bankjában - írta kedden a New York Post. A magas honorárium háromszorosa annak, amit Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje 2015-ben kapott a Goldman Sachs bankháznál tartott előadásáért.

Zsoldemelés Romániában

Zsoldemelés Romániában Harminc százalékkal növelik Romániában a polgármesterek, alpolgármesterek, valamint a megyei önkormányzati képviselői testületek elnökeinek és alelnökeinek a bérét - döntötte el kedden a román képviselőház.

Tesla-töltő Győrben

Tesla-töltő Győrben Annak érdekében, hogy a Teslásoknak soha ne kelljen várniuk elektromos autójuk feltöltésére, az amerikai gyártó nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be. Az akciónak van hazai vonatkozása is, a cég tervei között szerepel, hogy 2017 végéig üzembe helyezi első Superchargerét Győrben, ez pedig azt is jelenti, hogy Magyarország versenybe szállhat a cég tervezett európai gyárának helysz

Ferenc pápa nem aggódik Egyiptomban

Ferenc pápa nem aggódik Egyiptomban Zárt gépjárművel közlekedik majd Ferenc pápa Egyiptomban, de nem használ páncélozott autót - derül ki a Vatikán hétfői tájékoztatásából, amely a katolikus egyházfő április 28. és 29. közötti látogatásának programját is tartalmazza.

NSZK: szeptemberben urnacsata

NSZK: szeptemberben urnacsata Még az ezredfordulón vette át Angela Merkel a korábban férfi irányítású CDU gyeplőjét Németországban. A Kereszténydemokrata Unió nagyasszonya 2005-től az NSZK kancellárnője is. A hatodik ikszen túl is vasszorgalmú, megfontolt hölgy szavára Brüsszelben, Washingtonban is odafigyelnek. Május elején Moszkva vendége lesz Frau Merkel.

Új sörfőzési rekord Csehországban

Új sörfőzési rekord Csehországban Rekordmennyiségű, 20,5 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak - közölték hétfőn Prágában sajtótájékoztatón a csehországi sörgyárak képviselői. A megelőző évben a sörgyárak 20,1 millió hektoliter sört állítottak elő.

Családirtás Szerbiában

Családirtás Szerbiában Megölte feleségét, sógorát és fiát, majd a helyi templom udvarán öngyilkos lett egy 76 éves szerbiai férfi hétfőn a kelet-szerbiai Galambóc közelében - jelentette a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ