RSS Feed

Friss

Nem tiszta Magomed múltja

Nem tiszta Magomed múltja Évekkel ezelőtt egyszer már át kellett esnie nemzetbiztonsági szűrésen a festékes aktivistával bocsánatkérős videót forgató Magomed Dasajevnek, méghozzá éppen akkor, amikor a hontalanságát akarta bizonyítani. Úgy tudjuk, ekkor Debrecenben élt. Azt viszont még csak most vizsgálják, a csecsen származású férfi hogyan vesztette el az állampolgárságát, ami korábban orosz volt.

Hetven nyugdíjas rajongója fogadta Orbánt

"Tisztelünk, imádunk, szeretünk! Sok erőt, egészséget!" -; kiabálta egy idős nő a miniszterelnöknek, amikor Borkai Zsolt polgármesterrel megérkezett a győri városházához, hogy a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást írjon alá.

Elkészült a második kerítés

Elkészült a kétsoros kerítésrendszer második kerítése a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Röszkén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a magyar határvédelem minden eddiginél erősebb, tovább nőtt a biztonság.

Téves légiriadó a moszkvai metróban

Légiriadót jelentettek be pénteken a moszkvai metró Paveleckaja állomásán, a hálózatot üzemeltető vállalat szerint műszaki hiba történt.

Riasztották a magyar Gripeneket

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit pénteken délelőtt egy Münchenből Nagyszebenbe tartó repülőgép miatt, mert az nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.

Ingyenes lesz az első nyelvvizsga

 Ingyenes lesz az első nyelvvizsga Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten. A térítés utófinanszírozással történik majd, a sikeres vizsgát követően az Új Nemzedék Központnál lehet majd kérni a vizsgadíj kifizetését.

4,5 százalékos a munkanélküliség

A január-márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, 207 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A munkanélküliség 198 ezerrel, 4,3 százalékon a most november-januári időszakban érte el mélypontját.

Motorokat és laptopokat kapott a polgárőrség

Motorokat és laptopokat kapott a polgárőrség Az ORFK-OBB 37 segédmotorkerékpárt adományozott az Országos Polgárőr Szövetségnek, amit csütörtökön Papp Károly altábornagy, országos főkapitány adott át a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központjában. A polgárőrök 27 laptopot is kaptak a Magyar Telekomtól, amely évek óta támogatja a tevékenységüket.

Egyeztet a magyar kormány

A magyar kormány tudomásul veszi az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének határozatát, amely a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról szóló jogszabály és a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat Velencei Bizottság általi véleményezését kezdeményezi - közölte az Igazságügyi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Borostyánkövet csempésztek

Több mint 160 millió forint értékű csempészárut, borostyánkövet és cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy ukrán rendszámú autóbuszban a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen - közölte az adóhatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Ítéletidő Csehországban

Több mint tízezer háztartás áram nélkül maradt Dél-Csehországban a régiót csütörtökről péntekre ért sűrű havazás és a heves szélviharok következtében. Péntek reggel közutak tucatjai voltak járhatatlanok a nagy mennyiségű hó és az utakra dőlt fák miatt - közölte a cseh közszolgálati rádió.

A lengyelek is rászálltak Sorosra

Lengyelországban az állam visszavenné a Soros György magyar származású amerikai üzletember által alapított Báthory Alapítványtól (Fundacja Batorego) a Norvégiából érkező pénzügyi támogatás kezelését - írta a Bloomberg amerikai hírügynökség.

Szerkezetkész az újpesti piac

A vadonatúj épület egyik érdekessége, hogy az elmúlt 30 év legnagyobb újpesti beruházása. Több mint ötmilliárd forint értékű, saját finanszírozásból készül, Újpest főterén található. A mélygarázst, korszerű vásárcsarnokot is magában foglaló modern épület felett kulturális és rendezvényközpontot is kialakítanak, hogy ezzel is erősítse a kerület a közösségi életet. 2018-tól már egy új, vásárcsarnok fogadhatja a vevőket.

Ötvenezren éjszakáztak a macedón parlament előtt

Ötvenezren éjszakáztak a macedón parlament előtt péntekre virradóra, miután a rendőrség eltávolította az épületből a korábban behatolókat, és kimenekítette a bennrekedt képviselőket. Az összecsapásokban több mint százan sérültek meg.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ