RSS Feed

Életmód

Együttes erő: mozgás és táplálkozás

Együttes erő: mozgás és táplálkozás A márciusi zord, kiszámíthatatlan időjárás után áprilistól egyre melegebbek és hosszabbak a napok, és egyre több friss, hazai gyümölcs és zöldség közt válogathatunk, így ilyenkor minden adott ahhoz, hogy az újévkor megfogadott életmódváltásnak nekifussunk.

Európa: négykerekű kedvencek

Európa: négykerekű kedvencek Az Év autója címet a Volvo XC40-esnek ítélte 2018-ban a nemzetközi zsűri. Az öreg kontinensen tavaly is az európai típusok fogytak a legjobban az kereskedőknél. A bajnok a Volkswagen Golf/Jetta páros. A német verdák mellett - az idén alapításának 120. évfordulóját ünneplő - Renault gyár Clio-i voltak a legkelendőbbek.

Felgyorsultak a környezeti változások

Felgyorsultak a környezeti változások Az elmúlt időszakban felgyorsultak a környezetet érintő változások - hangoztatták szakértők az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában vasárnap, a Föld napján. Mika János éghajlatkutató azt mondta: a változások felgyorsultak, az azokhoz való alkalmazkodás viszont lassú folyamat. A kutató a legnagyobb környezeti problémaként a biodiverzitás elvesztését nevezte, hiszen a kihalt fajokat már nem lehet megmenteni.

Brexit: nem fogynak az új autók

Brexit: nem fogynak az új autók Németországban 2018-ban már több, mint egy millió friss verda kelt el - igaz csak kétötöd részben magánjárműként. A múlt évi 2,7 százalékos forgalom növekedést idén szeretnék túlszárnyalni a szalonok. Bezzeg Nagy-Britanniában panaszkodnak a kereskedők.

Kiírták a Muzsikáló Magyarország pályázatot

Kiírták a Muzsikáló Magyarország pályázatot Muzsikáló Magyarország 2018 címmel írt ki pályázatot turisztikai szempontból frekventált helyszíneken működő vendéglátóhelyiségek számára a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza az éttermi cigányzene hagyományainak támogatására és népszerűsítésére.

Papírüvegből isszuk majd az üdítőt is

Papírüvegből isszuk majd az üdítőt is A Föld Napján, április 22-én világszerte különböző eseményekkel hívják fel a figyelmet a természeti környezet megóvásának fontosságára, a műanyagok káros hatására. Ezen a téren már a 24. órában vagyunk, így a közös fellépés nem várathat magára.

Sikeresen zárult a jótékonysági aukció

Sikeresen zárult a jótékonysági aukció Csaknem harminc, a PAK Konduktív Gyakorló Általános Iskola tanulói által festett képet bocsájtott online árverésre weboldalán a Pintér Galéria. A jótékonysági aukció a Rost Andrea Művészeti Alapítvány és a Pető András Kar (PAK) közös kezdeményezése volt, s a befolyt összegből az iskola és az alapítvány közös művészeti tehetséggondozási programját támogatják.

150 év – 150 rendhagyó óra a vízről Vízművesektől

150 év – 150 rendhagyó óra a vízről Vízművesektől A Fővárosi Vízművek 50 munkatársa tart általános iskolai előadásokat a Víz Világnapjától a Föld Napjáig. Továbbra is várja a Fővárosi Vízművek az érdeklődő iskolák, osztályok jelentkezését, akik szívesen hallanának a vízről első kézből, a Fővárosi Vízművek munkatársaitól a szeptembertől induló új félévben. Csupán csak egy e-mailt kell küldeni a 150eloadas@vizmuvek.hu e-mail címre.

A KézenFogva Alapítvány játék- és élménynapja

A KézenFogva Alapítvány  játék- és élménynapja Az idén is tető alá hozta a KézenFogva Alapítvány hagyományteremtő rendezvényét, a Játék- és élménynapot, amelyet több száz óvodás számára szerveztek meg a Ferencvárosi Művelődési Központban. Az esemény fővédnöke, dr. Herczegh Anita is részt vett a programokban.

A világhírű séf reggelis ajánlata

A világhírű séf reggelis ajánlata Bobby Flay világhírű séf (képünkön) a Food Network új műsorában saját konyhájába invitálja a nézőket, ahol egyszerű, de annál finomabb reggeliket üt össze családja és barátai számára. Köztük van a perzsa zöldfűszeres omlett is.

Nő a nyír pollenkoncentrációja

 Nő a nyír pollenkoncentrációja Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja továbbra is sokfelé elérheti a magas szintet, és elkezdődött a platán, a tölgy, valamint a bükk pollenszórása is - olvasható az Országos Közegészségügyi Intézet legfrissebb jelentésében.

Május 13-án ünnepeljük az Európa-napot

Május 13-án ünnepeljük az Európa-napot Futóverseny, családi programok, Budapest Bár és PUF koncert a Szabadság téren Ha május, akkor Európa-napi fesztivál! Május 13-án, vasárnap, az Európa-nap alkalmából rendezett fesztiválon idén is számos program közül választhatnak majd az érdeklődők

Gyorsan bővül a belföldi turizmus

Gyorsan bővül a belföldi turizmus Újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus az első negyedévben, a Szallas.hu elemzése alapján a növekedés 12,5 százalék volt. A hosszú hétvégékkel megtűzdelt időszakban Budapest, Eger és Hajdúszoboszló fogadta a legtöbb vendéget, az átlagos költés 35 382 forint volt, attrakciók tekintetében pedig az egri vár bizonyult a legerősebb turistamágnesnek.

Az Audi nem állítja le a TT gyártását

Az Audi nem állítja le a TT gyártását Nem tervezi az Audi a győri üzemében készülő TT sportautó típus gyártásának leállítását - mondta a német autógyártó társaság egy szóvivője az MTI-nek kedden egy német lapjelentéssel kapcsolatban, amely szerint a cég formálódó új stratégiájában nincs helye a TT-nek.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ