RSS Feed

Életmód

Denevértitkok génelemzéssel

Denevértitkok génelemzéssel Génelemzéssel fejtette meg egy nemzetközi kutatócsoport, hogyan képesek egyes denevérfajok kizárólag véren élni. Rokonaival ellentétben, amelyek gyümölcsön, nektáron és rovarokon élnek, a vérszopó akár testsúlya felét kitevő mennyiségű vért képes meginni.

Utazás Kiállítás a Hungexpón

Utazás Kiállítás a Hungexpón Március első hétvégéjén rendezik az utazni vágyók körében oly népszerű Utazás Kiállítást a kőbányai vásárközpontban. Idén Marokkó lett a meghívott díszvendég, így most ezzel az afrikai országgal ismerkedhetünk meg behatóbban.

700 milliós HÉV rongálás

700 milliós HÉV rongálás 2017-ben több mint százszor firkálták, graffitizték, és hússzor rongálták meg a HÉV-szerelvényeket. A kocsik mellett az állomásokat és a megállóhelyeket sem kímélték a vandálok. A megrongált HÉV szerelvények helyreállítása a tavalyi évben 700 millió forintba került a MÁV Zrt-nek.

Magyarország legjobb éttermei

Magyarország legjobb éttermei Február 19-én, hétfőn este a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselői vonultak fel a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A fődíjat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta.

Elkészült az agyi vérerek térképe

Elkészült az agyi vérerek térképe Svéd kutatók elkészítették az agyi vérereket és az úgynevezett vér-agy gátat alkotó sejtek részletes molekuláris atlaszát, amely új információkkal segíti az agy különböző betegségeinek kutatását.

Elkezdődött az emberi érintés forradalma

Elkezdődött az emberi érintés forradalma Csakúgy, mint a világ többi jelentős ipari bemutatóján és gyártóipari kiadványában, a 2017-es Hannover Messe kiállításon is az Ipar 4.0 került a középpontba.

Sípályák Magyarországon

Sípályák Magyarországon Újra leesett a hó, és Budapest egyes részein már meg is maradt. Az autósok és a tömegközlekedők ugyan nem örülnek ennek, azonban a sípályáknak mindenképpen jót tett az újabb havazás. Friss hó vastagította meg a már meglévő réteget. Jelenleg hazánk nyolc sípályája várja a síelés szerelmeseit.Kékestetőn például 95 centiméteres hó esett, de még a Pécs-Misina-tető sípályáin is 15 centiméteres hó van.

Figyelni kell az étrendre

Figyelni kell az étrendre Idősödő korban is figyelni kell az étrend kialakítására - hangsúlyozta Tajti Éva, a Semmelweis Egyetem vezető dietetikusa vasárnap az M1 aktuális csatornán. Ebben a korban is igaz, hogy naponta többször, de kevesebbet kell enni - tette hozzá.

2018-as szakvásárok, friss típusok

2018-as szakvásárok, friss típusok Genftől (Svájc) Felsőörig (Oberwart/Ausztria) sokfelé tartanak 2018 tavaszán nemzetközi autóshowkat. Emitt egy - a budavári, szeptemberi borünnepen is kiállított - meseszép Audi A8-as, amott a hatodik generációs Volkswagen Polo és az új, A-osztálybeli Merci tündököl.

Európa: több tízezer Trabant

Európa: több tízezer Trabant Az 50-es években bemutatott kétütemű, keletnémet kisautó 60. születésnapja alkalmából nemesfém emlékérmeket dobtak piacra az NSZK-ban. Az örökifjú Trabant a berlini turisták örömére pár órás bérkocsikázásra ki is kölcsönözhető!

88. Internationale Automobilsalon

88. Internationale Automobilsalon Koratavasszal tárja szélesre a kapuit a Genfi-tó partján 2018 eddigi legrangosabb gépjármű showja. Emitt a nyúlának Audi A8-as, amott a hatodik generációs Volkswagen Polo és az új A-osztálybeli Merci tündököl majd.

Szüleikkel mérkőzhetnek meg a hokizó gyerekek

Szüleikkel mérkőzhetnek meg a hokizó gyerekek 2018. április 14-én rendezik meg az I. Szülő - Gyerek Jégkorong rangadó, melynek során az ország különböző pontjairól érkező gyerekek megmérkőzhetnek szüleikkel profi körülmények között Budapesten, a Tüskecsarnokban.

Rekorder francia borászok

Rekorder francia borászok A francia borok és szeszes italok exportja rekordot döntött tavaly több mint egymilliárd eurós, 8,5 százalékos forgalomnövekedéssel, ami mindenekelőtt a kínai és amerikai érdeklődésnek köszönhető - közölte kedden a francia exportálók szövetsége.

Konyhakiállítás az Arénában

Konyhakiállítás az Arénában Konyhakiállítást rendeznek a Budapest Arénában március első hétvégéjén, amikor is az egyéb programok mellett, Kovács Lázár, Borbás Marcsi, Németh Ádám, Dános Tamás és Sági Szilárd is tart majd bemutatót.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ