RSS Feed

Életmód

30 millió vendégéjszaka

30 millió vendégéjszaka Az idén az első tíz hónapban 1,6 millió vendégéjszakával többet töltöttek el a turisták Magyarországon, mint a tavalyi év azonos időszakában, és ha a bővülés dinamikája kitart az év utolsó két hónapjában is, akkor 30 millióra nőhet a vendégéjszakák száma - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az MTI-nek szerdán.

Ne ajándékozzunk kisállatot karácsonyra!

Ne ajándékozzunk kisállatot karácsonyra! A statisztikák is bizonyítják, állatbarát nemzet vagyunk: negyedik helyen állunk az európai ranglistán, ha kisállattartásról van szó. A felelős állattartás terén lenne mit fejlődnünk: hazánkban a kisállatok csupán kevesebb mint 10 százaléka ivartalanított, amely a túlszaporodásból eredő problémákat tekintve drámaian alacsony szám. Karácsony után megsokszorozódik a kóbor kisállatok száma.

Sok múlhat az alkalmazás típusán

Sok múlhat az alkalmazás típusán Érdemes kiszámolni, hogy milyen típusú foglalkoztatás pontosan milyen költségeket von maga után, hiszen havi szinten munkavállalónként sok tízezer forintot spórolhatunk ezen.

Tekerj józanon!

  Tekerj józanon! Idén ünnepeltük a bringa 200. születésnapját. Európa útjain évente több ezer halálos, illetve súlyos sérültje van azoknak a baleseteknek, melyeket ittas biciklisták okoznak. (Józanon is sok a tragédia!) Mint emlékezetes, hazánkban nem is oly' rég módosították a közlekedéshez kapcsolódó egyes rendelkezések megsértése miatt kiszabható bírságokról szóló rendeletet.

Hotel a Főapátságon

Hotel a Főapátságon Szállodává bővítik a Pannonhalmi Főapátság tulajdonában lévő, háromszáz éves apátsági major épületegyüttest, a szállodai brandre a Marriott szállodalánccal kötött húsz évre szóló megállapodást Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szerdán Paul Rosenberggel, a Marriott európai fejlesztési igazgatójával.

Adventi szomszédolás

Adventi szomszédolás Sok magyar a német nyelvterületen köszönti a szeretet ünnepét. A forralt bor és a sült alma/kolbász illat a karácsonyi vásárok természetes hozzátartozója. Bécstől Bázelig és Brémától Berlinig. Nem kell aggódni, már 10 euróból-frankból remekül mulathatunk december második felében.

Távol-keleti hajrában a KÜRT Csoport

 Távol-keleti hajrában a KÜRT Csoport A kínai Szilícium-völgynek számító Shenzhen város befektetés-ösztönző vállalatával, az Invest Shenzhennel kötött együttműködés keretében a KÜRT Csoport Big Data alapú megbízás küszöbén áll Kínában.

A kutyák is lehetnek cukorbetegek

A kutyák is lehetnek cukorbetegek A kutya- és macskatulajdonosok több mint fele nincs tisztában azzal, hogy a kisállatok is szenvedhetnek cukorbetegségben, pedig a súlyos rendellenesség egyre gyakrabban alakul ki háziállatoknál is: minden századik kutyát érint a diabétesz, macskáknál pedig a tíz leggyakoribb megbetegedés közé tartozik.

Súlyos szövődménye lehet a bárányhimlőnek

Súlyos szövődménye lehet a bárányhimlőnek Jó eséllyel belátható időn belül már csak a tankönyvekből ismerjük ezt a hólyagos, nagyon gyakori fertőző betegséget, amit csaknem biztosan megkapunk, ha közelünkben valaki érintett és mi nem vagyunk védettek. Jelenleg még sajnos évente 30 ezer feletti esetszámmal találkozunk itthon is.

Felelős gazdik karácsonykor is

Felelős gazdik karácsonykor is A statisztikák is bizonyítják, állatbarát nemzet vagyunk: negyedik helyen állunk az európai ranglistán, ha kisállattartásról van szó. A felelős állattartás terén azonban még lenne mit fejlődnünk: hazánkban a kisállatok csupán kevesebb mint 10 százaléka ivartalanított.

Rabok ajándéka hátrányos helyzetű gyermekeknek

Rabok ajándéka hátrányos helyzetű gyermekeknek Hátrányos helyzetű gyermekek látogattak a Váci Fegyház és Börtönbe, ahol a fogvatartottak adakozásának köszönhetően átvehették a Mikulástól az ajándékokat.

Arcápolás férfi módra

Arcápolás férfi módra Bár sokan úgy gondolják, az arcápolás női dolognak számít, a férfiaknál is ugyanolyan fontos a bőr védelme: az ő bőrük ugyanúgy kiszárad a téli időszakban, ugyanúgy veszít a rugalmasságából az idő előrehaladtával, sőt, a rendszeres borotválkozás miatt különleges odafigyelésre és ápolásra is szükség lehet.

Jönnek a Geminidák

Jönnek a Geminidák A napokban érkezik a Geminida meteorraj, egy az augusztusihoz mérhető nagyságrendű csillaghullás. A szerencsések óránként száznál is több hullócsillagot láthatnak, ha kedvező az időjárás és megfelelő helyet választanak a megfigyelésre.

Csukarecept friss citromlével

Csukarecept friss citromlével A csuka az egyik legízletesebb hal, amelyek húsa hófehér, ízletes, de szálkás, ezért az előkészítés kb. 10 perccel több időt vesz igénybe, mintha ugyanezt az ételt szálkamentes halból készítenénk. De megéri kicsit többet dolgozni vele, mert igazán kellemes ízű étel lesz belőle.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ