RSS Feed

Életmód

Svájc – kedvelt kocsik

Svájc – kedvelt kocsik Akárcsak Németországban és Ausztriában, a festői, alpesi mini államban is a Volkswagen a legkedveltebb autó 2018-ban. Tavaly közel 36 ezer új VW-t helyeztek üzembe Svájcban. A Mercedes ezüst érmes lett. Mindkét germán típust idén is sokra tartják a nyugat-európai polgárok.

Káposzta a bélrák ellen

Káposzta a bélrák ellen Egy speciális vegyület révén képesek csökkenteni bizonyos zöldségek, köztük a káposzta, a brokkoli és a kelkáposzta a bélrák kialakulásának kockázatát. A kutatók egereken és laboratóriumi körülmények között növesztett miniatűr beleken vizsgálták, hogy a zöldségek milyen hatással vannak a belek falára.

Toyota Corolla a világbajnok

Tavaly - nemzetközi szinten - két autótípusból értékesítettek többet 1 millió példánynál. A Volkswagen Golf "csak" bronzérmes lett 2017-ben: a népszerű német modellből bő 950 ezer darab kelt el szerte a földtekén.

Szokatlanul meleg lesz 2022-ig

Szokatlanul meleg lesz 2022-ig "Abnormálisan meleg" lesz az időjárás 2022-ig, nagyobb lesz az esély a szélsőséges hőmérsékletek kialakulására - figyelmeztettek francia és brit kutatók egy új előrejelzési rendszer adatai alapján. A legutóbbi három év volt a legmelegebb Földünkön az időjárási feljegyzések 19. század végi kezdete óta.

Szeptemberben újra Budapesti Nagy Sportágválasztó

Szeptemberben újra Budapesti Nagy Sportágválasztó zeptemberben a tanévkezdéssel szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz adhat hathatós segítséget a Nagy Sportágválasztó szeptember 14-15-én.

Keresik az ország Egészséghőseit

Keresik az ország Egészséghőseit Az Egészséghősök pályázat során hat kategóriában keresik azokat civil hősöket, akiknek munkája példaértékű lehet a nagyközönség számára is. Tavaly a hírességek kategóriájában Győrfi Pál (képünkön) nyert.

Trokán Nóra az utcalimpián

Trokán Nóra az utcalimpián Szeptember elsején három helyszínen, öt sportágban mérettethetik meg magukat a versenyzők a város legurbánusabb sporteseményén, a Budapest Urban Games-en (BUG). Az utcalimpián teljesen új program lesz a streetball, az ötfős csapatokat Trokán Nóra színésznő erősíti.

Kánikulában is lehet edzeni

Kánikulában is lehet edzeni Ha fitness teremben szeretsz edzeni, akkor könnyű a dolgod, csupán arra kell figyelni, hogy a hőségből ne menj azonnal az esetleg túlságosan lehűtött, légkondicionált terembe. Azonban ha leginkább a szabadban mozogsz szívesen, akkor több tanácsot érdemes megfogadni!

19 millió gyerek még mindig nem kap oltást

19 millió gyerek még mindig nem kap oltást 2017-ben rekordszámú, mintegy 123 millió gyereket immunizáltak világszerte, derül ki az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF jelentéséből. Ugyanakkor még mindig több mint 19 millió gyermeket nem láttak el a megfelelő oltásokkal, és erre oda kell figyelni.

Van segítség az izzadás ellen

Van segítség az izzadás ellen A botox alkalmas a szemöldökök közötti ráncok, a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére, világszerte elterjedt és kedvelt ránctalanító módszer, de csak kevesen tudják, hogy a kellemetlenségekkel járó izzadás ellen is bevethető.

A Szigetköz legnagyobb halászleve

A Szigetköz legnagyobb halászleve Kilencedik alkalommal rendezik meg a Szigetköz legnagyobb kulturális fesztiválját Mosonmagyaróváron, a Nyári Fesztivál - Szent István Napokat augusztus 17. és 20. között, ahol a közel harminc produkció mellett megtekinthető lesz a Szent Korona másolata és ismét elkészítik a térség legnagyobb halászlevét.

Debreceni virágkarnevál a város tortájával

Debreceni virágkarnevál a város tortájával Az idei nemzetközi virágkarneválra több helyi kézműves cukrász, egy mézeskalácsos népi iparművész és egy séf közösen megalkotta Debrecen város tortáját: a Debreczeni mézes-mázast a város turisztikáért felelős alpolgármestere mutatta be hétfőn sajtótájékoztatón, a város főterén.

A macskák és gazdijuk közötti kommunikációt vizsgálták

A macskák és gazdijuk közötti kommunikációt vizsgálták A macskák és gazdáik közötti kommunikációt vizsgálták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói.

Koffein: 7 tévhit

Koffein: 7 tévhit A koffein világszerte több mint 63 növényfajta levelében, magjában és gyümölcsében természetesen előforduló alkaloid. A koffein leginkább serkentő és a fáradtságot késleltető hatásáról ismert. Ezen kívül azonban rossz hírét is költötték, ami nem biztos, hogy jogos.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ