RSS Feed

Életmód

Amerikában fociznak a magyar gyerekek

Amerikában fociznak a magyar gyerekek Románia mellett Argentínával és Algériával vívja meg csoportmérkőzéseit New Jerseyben a Danone Focikupa a Gyermekekért gyermek labdarúgó torna idei győztese, a Győri ETO U12-es csapata. A világ legnagyobb 10-12 éves gyermekeknek szervezett, a FIFA által is elismert professzionális világkupáját 32 ország részvételével rendezi meg a Danone.

Tilalom és a pollenallergia

Tilalom és a pollenallergia Pollenallergiában szenvedők között előfordulhat, hogy bizonyos gyümölcsök, zöldségek, fűszerek fogyasztását követően perceken belül ajak és torokviszketés, bizsergés, nyelvduzzanat jelentkezik. A klinikai tüneteket a pollenallergiát okozó növényi fehérje és az ételekben előforduló fehérjék kémiai szerkezetének nagyfokú hasonlósága okozza.

A bőrtípus nagy kérdései

A bőrtípus nagy kérdései Ha arckrémek, folyékony alapozók és egyéb kozmetikumok közt válogatunk, minden alkalommal találkozunk azokkal a feliratokkal és ábrákkal, melyek a bőrtípust jelzik. Nem kellenek különösebb vizsgálatok, hogy meg tudjuk állapítani, melyik csoportba tartozunk, de érdemes ezzel tisztában lenni.

Frankfurti záróra

Frankfurti záróra Vasárnap lehúzzák a rolót a Majna-menti autószalon csarnokaiban. A csillogó modellek egy része már 2018 küszöbén megjelenik az utakon. A környezetvédők aggodalma szerint a benzines és dízel négykerekűek még sokáig fölényben maradnak a hibrid/elektromos típusokkal szemben. Pláne, hogy a kőolaj ára tartósan alacsony!

Mitsubishi, Bentley és a többiek

 Mitsubishi, Bentley és a többiek Móricz Zsigmond legendás regénye jutott eszembe, amikor először láttam a párizsi szalon legújabb brit és japán terepnyűvőjét. Rokonok - gondoltam, döbbenten pislogva a Land Rover Discovery és a Mitsubishi Ground Tourer márkájú monstrumokra. 2017-ben aztán a Bentley luxus batárja is megjelent a piacon.

Land Rover Defender német-módra

Land Rover Defender német-módra Német technológiával élesztené újra a legendás Land Rover Defender terepjárót egy brit befektető - írja az Automobilwoche hírportál a Handelsblatt értesülésére hivatkozva. A Land Rover Defender robosztus terepjárót 68 éven keresztül gyártották, amit a Jaguar Land Rover (JLR) 2016-ban az egyre szigorodó járműbiztonsági előírások miatt állított le.

Az érszűkület-szűrés fontossága

Az érszűkület-szűrés fontossága Tízből 7-8 embert érinthetnek az erek – a visszerek és a verőerek – betegségei. Mégis sokan nem is gondolnak arra, hogy panaszaikat érbetegség okozza. Márpedig ezek korai felismerése nagyon fontos a súlyos, akár életveszélyes szövődmények megelőzése érdekében

Renault - a francia legenda

Renault - a francia legenda Az első világháború kirobbanása döntően megváltoztatta a francia járműgyárak termék választékát: a központi hatalmak ellen kellett a muníció. Meg a páncélos jármű, melynek önhordó karosszériára épített forgatható lövész tornya Louis Renault műszaki fantáziáját dicséri.

Veszélyes a keresztallergia

Veszélyes a keresztallergia A parlagfűallergiás ember nyelve, torka viszkethet, ha uborkát, paradicsomot, dinnyét fogyaszt. A nyírfaallergiás ajka, nyelve megduzzadhat, ha almát vagy barackot eszik. Mi az összefüggés a parlagfű, a nyírfa és a gyümölcsök, zöldségek okozta allergiás tünetek között?

A szépítő, gyógyító naspolya

A szépítő, gyógyító naspolya Még az almánál is több C-vitamint tartalmaz a naspolya, de emellett nagy mennyiségben van jelen benne a B1-vitamin és az A-vitamin előanyaga, a karotin is. Az ősz kedvence lehet, érdemes sokat enni belőle, mert a téli megfázásokat teljes mértékben el tudja űzni.

A legjobb őszi gyógyteák

A legjobb őszi gyógyteák A gyógyteák segítségével kivédhetők, vagy könnyedén orvosolhatók az őszi megfázás tünetei. Fejfájás, torokfájás, láz és köhögés, mind könnyedén lehet a múlté. A tea ráadásul nem csak gyógyít, de jó közérzetet is biztosít.

2018-as jármű újdonságok

 2018-as jármű újdonságok Prágában, Frankfurtban és Párizsban is szerveztek autó mustrát e hetekben. Az őszi szakvásárokon már a jövő évi kínálatból is kóstolót kapnak az érdeklődők. A környezetvédők bánatára 2018-ban is divatosak maradnak a 1,5 tonnánál súlyosabb, sok száz lóerős modellek.

Szlovén-magyar közös kerékpárutak

Szlovén-magyar közös kerékpárutak Az egykori vasfüggöny által kettészakított határtérség integrációját szolgáló közös kerékpáros turisztikai hálózatot alakít ki Szlovénia és Magyarország.

Túlélőcsomag infarktus után

Túlélőcsomag infarktus után Magyarországon évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen keringésleállás következtében. Ennek hátterében a leggyakrabban szívinfarktus áll. Bár az infarktusos betegek nem mindegyike hal meg azonnal, ha nem állna rendelkezésre mindenki számára a legmodernebb infarktus ellátás, az évi 30-35 ezer szívinfarktusos betegek több, mint felét elveszítenénk az első évben.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ