RSS Feed

Életmód

E-modellek: az USA csak ezüst érmes

E-modellek: az USA csak ezüst érmes A Föld legnépesebb, 1,4 milliárd lakosú államában tavaly előtt bő 1,2 millió, tisztán elektromos meghajtással üzemelő gépkocsi kapott rendszámot. A trend 2019-ben is folytatódott. Hat éve Kínában még csak 181 ezer e-modell volt forgalomban.

Több halat eszünk

Több halat eszünk A halfogyasztás növekedéséről is beszélt az agrárminiszter szerdán, a 110 millió forintból felújított tiszacsegei halászcsárda átadásán.Nagy István azt mondta, a kormány és a tárca számára fontos, hogy a családok egészségesen táplálkozzanak, a magyar halak nagyon finomak, és örvendetes, hogy az elmúlt tíz évben nőtt a halfogyasztás.

Országos sasszámlálás lesz

Országos sasszámlálás lesz Az idén már 17. alkalommal szervezi meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az országos sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását januárban.

Visszahívja egyik utazóbögréjét az Ikea

Visszahívja egyik utazóbögréjét az Ikea Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki "Made in India" jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja a poharat, mert az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.

Egy kelkáposzta főzelék története

Egy kelkáposzta főzelék története Gyerekkoromban, mint szinte minden gyerek nem szerettem a főzelékeket. A tökfőzelék és a kelkáposztafőzelék alól fel voltam mentve, mami elfogadta, hogy nem szeretem. De mit tesz Isten felnőttem, és addigra már mami kelkáposzta főzelékét is megettem sőt szerettem, tökfőzelékkel nem békültem

Havi 50-60 ezer VW vevő

   Havi 50-60 ezer VW vevő Az előrejelzések szerint 2020-ban is folytatódik a Volkswagen diadalmenete Európa szívében. Az NSZK-ban tavaly közel 700 ezer ilyen típus talált gazdára, kétszer annyi mint Mercedesekből. Ám a csillagos modellek iránt erősebben nőtt a belföldi kereslet, mint a „Népkocsi” forgalom.

Csúcsforgalom a palmai kikötőben

Csúcsforgalom a palmai kikötőben Évente átlag 500-600 óceánjáró érkezik Mallorca fővárosába. A Földközi-tenger hetedik legnagyobb szigetére tavaly több, mint 2 millió turista érkezett hajóval a palmai kikötőbe, s százezrek pár napot (pár száz eurót!) el is költöttek a city és környékén.

Düsseldorfi dáridó

Düsseldorfi dáridó 2020-ban is augusztus végén tárja szélesre a kapuit Európa legrangosabb kemping kiállítása. A vasárnap záródott idei Caravan Salon Düsseldorf rendezvénysorozatára mintegy negyedmillió látogató volt kíváncsi. A tizenhárom hatalmas csarnokban 600 stand várta az érdeklődőket.

Decemberi német toplista

 Decemberi német toplista Az NSZK-ban 47 millió személygépkocsi rója az utakat. 2019 utolsó hónapjában ismét nagyot kaszáltak a VW, a BMW és a Mercedes szalonok. Az import autók mezőnyében tartósan a ©koda, a Hyundai és Renault a sztár. A japán márkák közül pedig a Suzuki a kedvenc.

Bálint Gazda II. rész

Bálint Gazda II. rész Bálint Gazda pár jó tanácsa a borkészítőknek. Szeretném szószerint idézni a haza bölcsét, aki azt hiszem a legnépszerűbb mezőgazdász Magyarországon, aki valaha is létezett, hála a z Ablak c. magazinműsornak, ahol egy ország megismerhette és szívébe is zárta. Mire kell ügyelni a borkészítésnél:

Rekord a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon

Rekord a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon A múlt héten rendezett 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 54.869 látogató vett részt (2019-ben 53.059-en voltak, így ezzel újabb rekordot döntött az érdeklődés). Őket 20.000 négyzetméteren közel 200 kiállító várta.

Magyarországra jön a zumba királynője

Magyarországra jön a zumba királynője Február 1-én Budapesten lép fel Gina Grant, a zumba egyik legnagyobb alakja. Az amerikai zumba oktatót az ELTE Sportcsarnokban láthatják a mozgásforma megszállottjai, emellett a szervezők egésznapos programsorozattal készülnek.

Nyílt nap a rendészeti szakgimnáziumban

Nyílt nap a rendészeti szakgimnáziumban Január 15-én a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium, január 16-án a körmendi tanintézmény nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

Ausztrál bozóttüzek: segít a Budapesti Showszínház

 Ausztrál bozóttüzek: segít a Budapesti Showszínház Magyar színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentőinek: előadásának nyereségéről mond le a Budapesti Showszínház. Január 24-én a RAM Colosseumban lesz egyetlen előadás erejéig újra látható az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felaján

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ