RSS Feed

Életmód

Magyarország második a régiós listán

Magyarország második a régiós listán 71 magyar nagyvállalat szerepel a Coface hitelbiztosító a régió 500 legnagyobb cégét felsoroló, évente megjelenő listáján, ezzel Magyarország az összehasonlításban szereplő tizenkét ország közül a második helyen áll - közölte a Coface Magyarország az MTI-vel.

Fürge luxuskocsik lakat alatt

Fürge luxuskocsik lakat alatt A 28 éve újraegyesül Németország nagyvárosaiban felvette a harcot a hatóság a szabálytalankodó, agresszív járművezetőkkel szemben. E hetekben több „izmos” járművet is elkoboztak a rendőrök – például a Hanza-metropoliszban.

Német szerviz tapasztalatok

Német szerviz tapasztalatok Közép-Európa legmotorizáltabb, 50 milliós gépjárműparkkal „dicsekvő” tagállamában már közel 10 esztendősek átlagosan a kocsik. A német autósok hagyományosan a belföldi típusokat kedvelik: ezen modellek kereskedelmi- és szervízhálózata a legnagyobb.

A klímaváltozás is okozhatta a poloskainváziót

A klímaváltozás is okozhatta a poloskainváziót A klímaváltozás és a globális kereskedelem is okolható az elmúlt hetek poloskainváziójáért a MTA Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének igazgatója szerint.

Jármű körkép – Angliától Ausztriáig

Jármű körkép – Angliától Ausztriáig Az októberben 62. születésnapját köszöntő Theresa Mary May Brexitre készülő birodalmában a Ford Fiesta/Focus a legnépszerűbb modell. De havi 6-7 ezer jobbkormányos Volkswagen Golf is vevőre talál. Osztrák szomszédainknál - akárcsak az NSZK-ban - hagyományosan a Golf/Polo páros a legkeresettebb új autó.

Kassai kirándulás

Kassai kirándulás Amennyire ismert Márai Sándor szülővárosa 2018-ban, vélhetően annyira keveset tudunk környékéről. Tamáska Máté érdekes, friss kötete elsőként nyújt betekintést e rendkívül változatos, magyar-szlovák táj építészeti örökségébe.

Párizs: egy millió látogató

Párizs: egy millió látogató A Szajna-parti őszi seregszemle, a Mondial de l’Automobile 2018 (AMC Promotion 23, avenue Franklin Roosevelt / F-75008 Paris, France) október derekán zárta be a kapuit. Jean-Claude Girot vásárigazgató elégedett a 11 napos rendezvény látogatottságával.

Ha védtelenek az okoseszközeink

Ha védtelenek az okoseszközeink Princeton Egyetem kutatása szerint az otthoni eszközök elleni támadások révén akár az áramhálózatok is megbéníthatók. Minden, amit tudni érdemes a MadIoT támadásokról

Kifogásolható a levegő minősége

Kifogásolható a levegő minősége A napokban kedvezőtlen híreket olvashattunk Magyarország levegőjéről. A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb beszámolója szerint négy városban egészségtelen, tizenhárom településen pedig kifogásolható a levegő minősége a magas szálló por koncentráció miatt.

Telt ház a szállodákban

Telt ház a szállodákban Telt ház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében - mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken.

Mérföldkő a Lada történetében

Mérföldkő a Lada történetében Közel 50 éve, hogy az első Lada modellek megjelentek hazánkban. A legtöbb magyar családnak megvan a maga „zsiguli-sztorija”, amivel kapcsolatban a mai napig szívesen nosztalgiáznak. A kereklámpások azonban nem tűntek el teljesen: habár már csak pár ikonikus darab rója a kilométereket a közutakon, a visszatért újgenerációs modellek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Mesterséges intelligencia figyeli a méheket

Mesterséges intelligencia figyeli a méheket Az Oracle és a World Bee Project úttörő megközelítéssel vizsgálják a méhpopulációk hanyatlásának okait, illetve igyekszenek elősegíteni a világ legfontosabb beporzó állatainak fennmaradását. Mostantól a méheket is mesterséges intelligencia figyeli

Megy busz Parndorfba is

Megy busz Parndorfba is November 6-tól új távolsági buszos összeköttetést biztosít Parndorfba a FlixBus. Budapestről a hét minden napján indulnak zöld buszok, az utasok közvetlenül a helyi Designer Outletbe érkeznek.

Osztrák Classic Expo

Osztrák Classic Expo Így a tél közeledtével lassan garázsokba kerülnek a féltve örzött/használt veterán járművek. Aki nosztalgiázni akar, netán négykerekű karácsonyi ajándékot keres, annak jó programm lehet az október 19-én nyíló ausztriai, nemzetközi oldtimer mustra.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ