RSS Feed

Életmód

Népszerű a nyári diákmunka

Népszerű a nyári diákmunka A Nyári diákmunka program első hetén mintegy 20 ezer diák állt munkába, ez a program hétéves történetének legmagasabb induló létszáma - mondta Varga Mihály az MTI-nek csütörtökön.

Kalandparkokat ellenőriztek

Kalandparkokat ellenőriztek A vizsgált kalandparkok 31 százaléka nem felelt meg teljes körűen az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

Vannak még olcsó nyaralók a magyar tengernél

Vannak még olcsó nyaralók a magyar tengernél Több tucat olyan Balaton-közeli település van, ahol a nyaralók, lakások és házak átlagára 10 millió forintnál is olcsóbb.

Vízimentők a Balatonnál

Vízimentők a Balatonnál A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szerint egyre kevesebben félnek a segítségnyújtástól és egyre többen szeretnék megtanulni, hogyan tehetik ezt meg szakszerűen. Minderre az újraindult UNIQA Vízimentők Programon nyílik lehetőség.

2019 sztárjai

2019 sztárjai Németországban nem unatkoznak az autókereskedők! Az elmúlt hónapokban – mint már annyiszor – a VW emblémás modellek fogytak a legjobban. A bajnok a „jó öreg” Volkswagen Golf, melynek nyolcadik nemzedéke 2019 végén várható.

Létezik-e román autóipar?

 Létezik-e román autóipar? A címben szereplő kérdés jogos, ha tudjuk, hogy a baráti Román Népköztársaságban 1960-ban csupán 12 ezer járművet gyártottak – liszenc alapján. A Ceausescu-házaspár likvidálásakor, 1990 küszöbén futott fel a termelés 160 ezer darabra.

Kétütemű szerelem

 Kétütemű szerelem Olvasom, hogy 1,5 tonnás lesz a Honda friss, elektromos kisautója. A nehézsúlyú (környezetbarát?) újszülöttnél lényegesen könnyebb volt a keletnémet Trabant, melyet a 30 éve leomló berlini fal sem tudott elpusztítani.

Rekord meleget mértek Izraelben

Rekord meleget mértek Izraelben A meteorológiai mérések kezdete óta a legmelegebb napot jegyezték fel szerdán Izraelben: a Holt-tenger melletti Szdom-hegynél (a bibliai Szodoma) 50 Celsius-fokot mértek helyi médiajelentések szerint.

Sínen vagyunk!

Sínen vagyunk! A ló loholás tempója – kocsi elé fogva, avagy nyeregben – évezredeken át meghatározta az emberiség „sebességét”. A közlekedés modernizálásában, gyorsulásában főszerep jutott az ipari forradalom hajnalán a vasútnak.

Mi köze az ingatlanpiacnak a Szomszédok-sorozathoz?

Mi köze az ingatlanpiacnak a Szomszédok-sorozathoz? Új jelenség ütötte fel a fejét az ingatlanpiacon az utóbbi hónapokban: egyre több kisgyermekes család törekszik arra, hogy egymáshoz közel lakjanak, emiatt folyamatosan nő a családos közösségek aránya Budapest agglomerációjában. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, néha olyan érzése van, mintha a Szomszédok című sorozat kelt volna életre.

Nyaralás kutyával

Nyaralás kutyával A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témával kapcsolatban

E-taxik Pakson

E-taxik Pakson Elektromos taxik forgalomba állításával folytatódnak Paks e-mobilitást célzó fejlesztései, az összesen mintegy tízmilliárd forintos Protheus projekt keretében hamarosan lezárul az elektromos autóbuszok beszerzésére kiírt pályázat - közölte a projektet lebonyolító Protheus Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.

Hármas összefogással a Hulladékmentes Tiszáért

Hármas összefogással a Hulladékmentes Tiszáért Az elmúlt hetek árhullámai után ismét rekord mennyiségű, uszadékfából és háztartási szemétből - főleg műanyagokból - álló szennyezés érkezett a kiskörei duzzasztóműhöz. Az uszadékmező felülete eléri a 17 ezer négyzetmétert és közvetlenül a duzzasztómű előtt a vastagsága a 3 métert is meghaladja.A PET Kupa környezetvédelmi civil kezdeményezés elsősorban PET-palackoktól mentesíti a Tiszát és árterét.

Megnyitott a Barceló Budapest

Megnyitott a Barceló Budapest Megnyitott a Barceló Budapest, a mintegy 15 milliárd forintos beruházással kialakított négycsillagos hotelt a világ 22 országában több mint 250 egységgel rendelkező Barceló csoport üzemelteti - közölte a fejlesztő Sunbelt Csoport az MTI-vel kedden.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ