RSS Feed

Életmód

Az alultápláltság az anyaméhben kezdődik

Az alultápláltság az anyaméhben kezdődik Az 5 év alatti gyermekek körében a halálesetek csaknem fele alultápláltság miatt következik be, amely azt jelenti, hogy a hiányállapot világszerte közel 3 millió kisgyermek életét követeli minden évben. Az alultápláltság a mai napig tévesen él a köztudatban, és sok szülő azt gondolja, hogy egy normál testsúlyú vagy túlsúlyos gyermek nem lehet alultáplált.

Tüdőszűréssel a rák ellen

Tüdőszűréssel a rák ellen Szűrővizsgálatok során tünetmentes pácienseket vizsgálnak az orvosok. A cél, hogy a daganatos, fertőző, illetve egyéb krónikus betegségeket korai stádiumban diagnosztizáljuk. A korai felismerés az esetek többségében a hatékonyabb gyógyítást teszi lehetővé.

Meddőséget okozhat a pajzsmirigy

Meddőséget okozhat a pajzsmirigy A meddőségnek nagyon sok oka lehet, ezeknek egy része hormonális eredetű, amelyek között gyakori a pajzsmirigyhormon-termelés elégtelensége. A nehézséget az okozza, hogy nem mindenkinél jelentkezik tünetekkel a pajzsmirigyhormon-hiány. De van megoldás!

Wifi és mobil a repülőgépek fedélzetén

Wifi és mobil a repülőgépek fedélzetén Néhány évvel ezelőtt általános gyakorlat volt az utasszállító repülőgépeken kikapcsoltatni a mobiltelefonokat, elvágva az út közbeni kommunikáció lehetőségét. Ez azonban változóban van: már egyre több légijáraton fedélzeti wifi működik, amire az utasok is csatlakozhatnak.

330 milliárd forintot költünk zöldségre, gyümölcsre

330 milliárd forintot költünk zöldségre, gyümölcsre A hazai háztartások évente 165 kg zöldséget és 89 kg gyümölcsöt vásárolnak, évente több mint 330 milliárd forint értékben, melynek felét a piacokon szerzik be, derül ki a Gfk Hungária friss kutatásából.

Októberi, novemberi autós bulik

Októberi, novemberi autós bulik Aki lemaradt a sanghaji, atlantai, párizsi nemzetközi gépjármű mustrákról, az október végétől a felkelő nap országában vigasztalódhat. A japán főváros lesz a házigazdája Ázsia egyik legrangosabb autós seregszemléjének. Kár lenne kihagyni!

Berlin-Spandau: BMW a sztár

Berlin-Spandau: BMW a sztár Európában polgárok millió váltottak át a nyáron autóról mocira. Németországban e téren is a hazai modellek a legnépszerűbbek. Persze nem az MZ-ek! 2017-ben már bő hét ezer BMW R 1200 GS típus talált gazdára az EU legmotorizáltabb tagállamában.

Csipkebogyó fesztivált rendeznek Szarvaskőn

 Csipkebogyó fesztivált rendeznek Szarvaskőn Népviseleti bemutató, operettgála és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket szombaton a szarvaskői Csipkebogyó fesztiválon.

Oltással a malária ellen

Oltással a malária ellen A malária szinte a fél világon jelen van, a betegség 91 országban szedi áldozatait. A WHO adatai alapján 212 millió megbetegedés, és 400 ezer feletti haláleset fordul elő évente a Földön. Ha egzotikus utat tervez a következő időszakban, mindenképp tájékozódjon, mert érdemes a betegséget komolyan venni.

2018 - kevés elektromos modell

2018 - kevés elektromos modell A környezetvédők gyomra bizonyára görcsbe rándul! Hiszen látják-olvassák: a harmadik évezredben is folytatódik az a trend, hogy miközben száz millióknak nincs elég élelmiszerük, tiszta ivóvizük, normális úthálózatuk, addig a gazdag országok mérnökei egyre fürgébb, szomjasabb, tágasabb kocsikkal kényeztetik a pénzes autósokat.

Köhög, fullad, segítség!

Köhög, fullad, segítség! Többnyire az ősztől tavaszig terjedő időszakban, rendszerint enyhe nátha, esetleg köhögés után, leginkább az éjszakai, hajnali órákban a szülők a gyermek mélyhangú, kutya- vagy fókaugatásszerű köhögésére ébrednek. A dolog közel sem megnyugtató, éppen ezért jó lenne tudni, hogy mi a teendő ilyenkor.

PCO-szindróma: van megoldás

PCO-szindróma: van megoldás A PCO szindróma a női meddőség leggyakoribb oka jelenleg a nyugati társadalmakban. Kezelésének alappillérei a helyes étrend, rendszeres testmozgás, stresszkezelés. Sok esetben gyógyszeres segítségre is szükség van a normális ciklus és így a termékenység helyreállításához.

Infarktust jelez az okosóra

Infarktust jelez az okosóra A szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, a WHO adatai szerint éves szinten közel 18 millió ember életéért felelősek a kardiovaszkuláris problémák. A MAP Health Watch nevű, magyar fejlesztésű okosóra azonban forradalmasíthatja a szív- és érrendszeri problémák elleni küzdelmet, hiszen előrejelzi a szívinfarktust.

A Nokia avagy egy márka hanyatlása

A Nokia avagy egy márka hanyatlása Húsz éve Nokia telefonom van, immár a hatodik, s miután nem szeretem az okostelefont, ez egy 20 ezres készülék. Három hónapja üzemelt, de most leállt a töltése. A töltő jó,a telefonban történt valami. Visszaviszem az Euronicshoz, s itt aztán megállt as világmárka tudománya.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ