RSS Feed

Életmód

Hétfőtől megújul a Nemzetközi Mértékegységrendszer

Hétfőtől megújul a Nemzetközi Mértékegységrendszer, az SI (Systeme International d'Unites), amelynek alapegységei mostantól természeti/technikai állandókhoz vannak kötve.

Egyre többen szenvednek fogínybetegségben

Egyre többen szenvednek fogínybetegségben Évről évre egyre többen szenvednek fogínybetegségben, mert nem megfelelő a megelőzés - közölte a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Fuss ott, ahonnan a repülőgépek startolnak!

Fuss ott, ahonnan a repülőgépek startolnak! Hagyománynak számít az az Európában egyedülálló futóverseny, amelyet a Budapest Airport szervez meg évente a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. futópályáján.

A szexuális irányultság nem stigma

A szexuális irányultság nem stigma A szexuális irányultság nem jelent stigmát, az csak egy, de lényeges vonása az érintettek sokszínű személyiségének - írta közleményében az alapvető jogok biztosa és két helyettese pénteken a homofóbia és transzfóbia elleni világnap alkalmából pénteken.

Dzsessz rozéval és rizlinggel

Dzsessz rozéval és rizlinggel A Rozé Rizling Jazz Napok a VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, az esemény 2019-ben július 5. és 14. között várja vendégeit.

Az ország első közösségi adománygyűjtő honlapja

Az ország első közösségi adománygyűjtő honlapja Május 17-én élesben is elstartolt a GiveMyChance nevű új közösségi adománygyűjtő weboldal. Az előregisztráció elindítása óta rengeteg a pozitív visszajelzés, az előregisztráltak száma pedig dinamikusan nő. A honlap hazánkban elsőként teremti meg a lehetőséget magánszemélyeknek arra, hogy támogatók segítségét kérjék problémáik megoldására.

Egyre több magyar vág neki lakóautóval Amerikának

Egyre több magyar vág neki lakóautóval Amerikának Az Egyesült Államok felfedezésének egyik legjobb módja a lakóautóbérlés. Mellette szól a kényelem, az ár, és természetesen a hamisítatlan amerikai életérzés is. A lakókocsis utazást applikációkkal, előfoglalásokkal, és a tapasztalt utazók tanácsainak meghallgatásával még könnyebbé tehetjük.

2019-ben is lesz Budapest Urban Games

2019-ben is lesz Budapest Urban Games Augusztus 31-én, negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Games-t (BUG). Az utcalimpián megtelnek mozogni vágyó emberekkel a közterületek, utcák, parkok, grundok, hogy bizonyítsák, a város a legnagyobb sportpálya, amelynek majd minden szegletét érdemes használni.

Vágó - Áder kamuzöld

Vágó - Áder kamuzöld Az európai parlamenti választáson a Lehet Más a Politika listavezetője egy régi-új LMP-s arc, Vágó Gábor, akinek nem könnyű a helyzete, legalábbis a felmérések szerint. Vágó az indexnek adott interjújában a köztársasági elnököt nemes egyszerűséggel kamuzöldként jellemezte.

Reccs: Tészta-híd építő Világbajnokság

Reccs: Tészta-híd építő Világbajnokság 11 országból összesen 25 csapat méri össze mérnöki tudását, a RECCS Tésztahíd-építő Világbajnokságon, melyet május 23-án rendeznek meg az Óbudai Egyetemen. A nemzetközi eseménynek kilencedik alkalommal ad otthont az óbudai felsőoktatási intézmény.

Létezik-e osztrák autóipar?

Létezik-e osztrák autóipar? Számos hadsereg és mentőalakulat járműparkját erősíti, a Vatikánban szintén használatos - remekül páncélozható! - Merci terepnyűvő. Az ausztriai Magna Steyer AG & Co KG csarnokaiban születő luxusterepjárót már a tengerentúli aranyifjak is megkedvelték.

Japán modellek Nagy-Britanniából

Japán modellek Nagy-Britanniából A brit szakszervezeteket igen aggasztja a 2019 tavaszán még beláthatatlan jövő! Nem tudni, hogy az EU-ból való kilépés hány munkahely leépítésével jár majd, például Swindonban, ahol Honda üzem van, s Washingtonban - ott seregnyi Nissan típust gyártanak exportra.

A pajzsmirigybetegeknek segíthet az MTA világító egere

A pajzsmirigybetegeknek segíthet az MTA világító egere Megkapta a magyar és európai uniós szabadalmat az a különleges egértörzs, amelyet az MTA Kísérleti Orvostudományi Intézetében hoztak létre a Nemzeti Agykutatási Program támogatásával. Az egér sejtjei világítanak, ha a pajzsmirigyhormonok hatni kezdenek az állat szervezetében.

2021-ig zárva A partból ismert thai öböl

 2021-ig zárva A partból ismert thai öböl 2021-ig biztosan nem látogatható A part című filmmel világhírűvé vált thaiföldi öböl, a Maya Bay, amelyet a turistaáradat annyira tönkretett, hogy a thai kormány úgy döntött, lezárja – írja a BBC. Az öböl a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A part című film miatt vált világhírűvé, 2000-től kezdődően árasztották el a turisták.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ