RSS Feed

Életmód

3000 gyerek óriáskerekezhetett ingyenesen

3000 gyerek óriáskerekezhetett ingyenesen Hagyományteremtő céllal december 7-én adventi jótékonysági napot tartottak az óriáskeréken gyermekek részére. 3000 gyermek próbálhatta ki ingyenesen és láthatta Budapest főbb nevezetességeit teljes körpanorámában. Néhány szerencsés mellé ráadásul egy-egy híresség is beült a kabinba.

Filmmel és borral népszerűsítik a Balatont

Filmmel és borral népszerűsítik a Balatont A tavalyi évben megközelítette az 5,8 milliót a balatoni régióban a vendégéjszakák száma, ami idén akár további kétszámjegyű növekedést mutathat szakértők szerint. Hazánk egyik legjelentősebb turisztikai régiójában évek óta az egyik legfontosabb fejlesztési cél, hogy a szezont a néhány hónapos nyári időszakról egész évesre tolják ki, most ehhez egy film is társult.

Küzdelem a felnőttkori pattanások ellen

Küzdelem a felnőttkori pattanások ellen A pattanások nem kímélik a tinédzsereket, de sokan felnőttként sem szabadulnak meg tőlük. Ma már számos pattanástalanító készítmény, kozmetikai kezelés áll rendelkezdésre, és egyre többen keresik fel ezzel a problémával a kozmetikusokat, bőrgyógyászokat.

Együttműködő robot születésnapja

Együttműködő robot születésnapja Tíz éve adták el a világ első együttműködő robotját. A kobotok jelenleg az ipari automatizáció leggyorsabban fejlődő szegmensét jelentik

Magyaroknak Suzuki, spanyoloknak Seat kell

Magyaroknak Suzuki, spanyoloknak Seat kell Az előrejelzések szerint 2019 küszöbén is európai családok százezreinek a karácsonyfája alatt csillog majd új slusszkulcs. Míg Angliában a Fordot, s Magyarországon a Suzukit vásárolják főleg a polgárok, addig VI. Fülöp király napsütötte birodalmában a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat.

Beethoven, Brahms és a többiek

Beethoven, Brahms és a többiek A wellness-divat tartósan tombol Európa szívében. S ez pompás üzletet jelent a cseh idegenforgalom gyöngyszemének, Karlovy Varynak. A királyi szabadváros címmel büszkélkedő, gyógyforrásairól híres település mindig gyümölcsöző kapcsolatokat ápolt Béccsel.

A magyar startup brit sikere

A magyar startup brit sikere A felsőoktatást közösségi élménnyé varázsló Cogito hamarosan II. Erzsébet brit királynő előtt prezentálhat. A Start it @K&H inkubátorban működő fiatal startup csapat ugyanis részt vesz az András, yorki herceg által létrehozott Pitch@Palace startup verseny nemzetközi döntőjén, amit a brit monarchia legrégebbi királyi rezidenciáján rendeznek meg, december 9-12. között.

Baba mellett heti öt óra munka?

Baba mellett heti öt óra munka? Több mint 2000 kisgyermekes édesanyát kérdezett meg a Pepita.hu az egyik legnagyobb áruházlánccal karöltve, hogy mi a véleményük a részmunkaidős munkavállalásról. Majd ötven százalékuk azonnal vállalna munkát kiskorú gyermeke mellett, ha napi négy órában megtehetné.

A dohányosok fele 14 évvel korábban hal meg

A dohányosok fele 14 évvel korábban hal meg A leszokás támogatására és a megelőzés fontosságára hívják fel a figyelmet azon a decemberi rendezvényen is, amit az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szervez. December 8-án, a Campona bevásárlóközpontban tartanak ingyenes szénmonoxid-mérést és egészség-tanácsadást.

December 9-én lesz az Állatgyógyászat Világnapja

December 9-én lesz az Állatgyógyászat Világnapja Az Állatgyógyászat Világnapja remek lehetőség annak tudatosítására, hogy kisállataink megbetegedése esetén az állatorvos a legbiztonságosabb és legjobb információforrás.

Bárányburger a Bárány Napokon

Bárányburger a Bárány Napokon Tudta, hogy a bárányhús fogyasztása nemcsak finom, de egészséges is? A statisztikai adatok alapján valószínűleg nem, hiszen hazánkban rendkívül alacsony ennek a húsféleségnek a fogyasztása. A hétvégén megrendezésre kerülő Bárány Napok célja pedig, hogy ez megváltozzon.

2018 – a török autókereskedők fekete éve

2018 – a török autókereskedők fekete éve Recep Tayyip Erdoğan tekintélyes járműiparral büszkélkedő eurázsiai birodalmában - Türkiye Cumhuriyeti - egyre kevesebb új gépkocsit vesznek a polgárok. A környezetvédők örvendenek, az autókereskedők pedig szomorkodnak.

Balla Géza az Év bortermelője

Első határon túli borászként Balla Géza nyerte el a 28. Év bortermelője Magyarországon címet. A Év bortermelője Magyarországon díjat a legrangosabb szakmai elismerésként tartja számon a hazai borszakma, de a piac és a fogyasztók is számára is fontos igazodási pontként szolgál - mondta el a szerdai budapesti eredményhirdetés előtt az elismerést odaítélő Magyar Bor Akadémia (MBA) elnöke.

Micsoda verdák – ne Essen kétségbe!

Micsoda verdák – ne Essen kétségbe! December elsején tárta szélesre a kapuit Németország nyugati felében a 2018-as esztendő szezonzáró autós bulija. A zsurnaliszták, fotósok már november utolsó napján megismerkedhettek a tuningolt - furcsa? - mocik, kocsik nemzetközi mustrájának idei választékával.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ