RSS Feed

Kultmix

Fotókiállítás a Fészekben

Fotókiállítás a Fészekben A Szebeni Műhely 2017-es Egri Alkotótelepének műveiből álló kiállítás megnyitójára került sor kedden a Fészek Galériában. A Hunguest Hotels által támogatott alkotótelep művészeti vezetője Szebeni András fotóművész, a kiállítás kurátora Kincses Károly fotómuzeológus volt. A falakon a mai magyar fotográfia elismert alkotóinak képei láthatók.

Zenei tavasz Maszkurával

Zenei tavasz Maszkurával A Müpa a kezdetek óta a műfaji sokszínűséget szem előtt tartva állítja össze az évadok programját, így nem meglepő, hogy a hazai könnyűzenei élet szereplői is otthon érzik magukat az intézmény falai közt, és a jeles évfordulókat-mérföldköveket is rendre a Müpa színpadán ünneplik egy-egy különleges koncerttel.

Kétmillió ittas vezetőre számítanak a nézőtéren

Kétmillió ittas vezetőre számítanak a nézőtéren Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című gyomor-keserű komédiáját mutatja be a Magyar Színház március 23-án Lengyel Ferenc rendezésében.

Újra Brassai-fotókiállítás nyílik Spanyolországban

Újra Brassai-fotókiállítás nyílik Spanyolországban Brassai (1899-1984) alkotásaiból nyílik vándorkiállítás kedden Barcelonában; a világhírű magyar származású fotóművész műveit utoljára 25 évvel ezelőtt lehetett látni spanyolországi tárlaton.

Színész csillagok az Egri Csillagok sajtóeseményén

Színész csillagok az Egri Csillagok sajtóeseményén A Magyar Nemzeti Színház legújabb bemutatója március 09-én, az Egri Csillagok lesz, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közösen adnak elő. Ez alkalomból meghívták a színházba, a Várkonyi Zoltán rendezte film szereplőit.

A dzsessz szakma három új díjazottja

A dzsessz szakma három új díjazottja Elek Istvánnak a Szabó Gábor-díjat, Berki Tamásnak (képünkön) a Gonda János-díjat, Hajdu Endrének pedig a Pernye András-díjat ítélte oda hétvégi országos közgyűlésén a Magyar Jazz Szövetség - olvasható a szervezet honlapján.

Hétfőn indul a közönségszavazás a Magyar Filmdíjra

Hétfőn indul a közönségszavazás a Magyar Filmdíjra Hétfőtől a közönség is szavazhat az elmúlt év legjobb magyar filmjére, amelyet a Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül lehet kiválasztani.

Magyar-amerikai filmes társaság alakult Los Angelesben

Magyar-amerikai filmes társaság alakult Los Angelesben A magyarországi filmes alkotók amerikai kapcsolatteremtését segítő filmes társaság alakult Kaliforniában - tájékoztatta Bunyik Béla, a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója az MTI-t.

Együtt a nemzeti színház és a nemzeti táncegyüttes

Együtt a nemzeti színház és a nemzeti táncegyüttes Ismét közös produkcióra, az Egri csillagok előadására készül a Magyar Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. A darab bemutatóját március 9-én tartják - hangzott el az M1-en.

Oscar a Thália Színházban

Oscar a Thália Színházban Február 24-én kerül színre az Oscar a Thália Színház Nagyszínpadán, ami az idei színházi évad utolsó bemutatója. Az Oscar végtelenül szórakoztató vígjáték: hatalmas „itt a piros, hol a piros” játszma szerelmekkel, bőröndökkel és ajtókkal.

Bécsi Akvarell: kiállítás az Albertinában

Bécsi Akvarell: kiállítás az Albertinában Könnyed vonalvezetés, ragyogó színek – az osztrák vízfestészet felfedezésére hív a bécsi Albertina múzeum. A 19. századi akvarellfestészet virágkorszakát felölelő „Bécsi Akvarell” című tárlat február 16. és május 13. között látható az osztrák fővárosban. Március elejétől pedig Martha Jungwirth, a 2018-as év Oskar Kokoschka díjas kortárs vízfestőművészének festményeit tekinthetik

Turnézik a Smashing Pumpkins

Turnézik a Smashing Pumpkins Tizennyolc év után először indul koncertkörútra a Smashing Pumpkins amerikai rockegyüttes - idézte a The Guardian a bejelentést. A Shiny And Oh So Bright című észak-amerikai turnén az alapítók közül Billy Corgan, Jimmy Chamberlin és James Iha vesz részt, D'Arcy Wretzky basszusgitáros nem tart velük. A turné júliusban indul az arizonai Glendale-ben adott koncerttel.

Rómában állították ki az Esterházy Madonnát

Rómában állították ki az Esterházy Madonnát A Raffaello festette Esterházy Madonna a főszereplője a római Barberini-képtárban április 8-ig látható kiállításnak, amelyen a festményhez készített vázlatrajz másolata, valamint Raffaello-utánzók munkái kísérik a Szépművészeti Múzeumból kölcsönkért alkotást.

Hétfőn kezdődik a Cziffra Fesztivál

Hétfőn kezdődik a Cziffra Fesztivál Hétfőn kezdődik és nyolc napon át tart idén a Balázs János zongoraművész által alapított Cziffra Fesztivál. A harmadik alkalommal megrendezendő program küldetése, hogy Cziffra György magas művészi színvonalú életművét, zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja, illetve folytassa azt a fiatal művészeket felkaroló munkát, amely a világhírű magyar zongoraművész életében oly nagy hangsúlyt kapott.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ