RSS Feed

Kultmix

Jön az Egypt Station

Jön az Egypt Station A sejtések beigazolódtak: szeptember 7-én megjelenik Paul McCartney új stúdióalbuma. A 76 éves brit sztár legfrissebb hírlevele szerint az Egypt Station (Egyiptom állomás) című anyag a jelenben gyökerező színes utazás zenei állomások és korok között.

Galla Miklós új lemeze

Galla Miklós új lemeze Augusztus 30-án a Várkert Bazárban mutatja be új lemezét Galla Miklós. A Bélát itt ne keressék című, nemrég megjelent dupla CD-n az előadó, dalszerző régi számai szerepelnek új, elektronikus körítésben. "A jelszó: ma már a számítógép is hangszer. Energikus, ritmikus mozgás, és a közönséggel való folyamatos, emberbarát kapcsolattartás teszi teljessé a zenei produkciót.

Június 28-án búcsúztatják Paudits Béla színművészt

Június 28-án búcsúztatják Paudits Béla színművészt A Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában június 28-án, 9.45-kor búcsúztatják Paudits Béla Jászai Mari-díjas színművészt, aki életének 69. évében június 13-án hunyt el - közölte a Madách Színház szerdán az MTI-vel.

Az Agrártudományi Egyetem története

Az Agrártudományi Egyetem története "Jómagam is a Mezőgazdasági Főiskola hallgatója voltam 1955-től 1960- ig. Öt esztendőnyi elméleti oktatás után fél év termelési gyakorlat következett. 1961 januárjában államvizsgáztam, elnyerve a mezőgazdasági mérnöki oklevelet" - írja Farkas Zoltán: Adalékok a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem történetéhez című kötete elején.

Mozart-operával nyit az Eiffel Műhelyház

Mozart-operával nyit az Eiffel Műhelyház Világszinten is egyedülálló az Eiffel Műhelyház, amelyet január végén, Wolfgang Amadeus Mozart születésnapján egy Mozart-opera bemutatójával szeretnének átadni - közölte a Magyar Állami Operaház fő-zeneigazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A Nemzeti Filharmonikusok a Dohány utcai Zsinagógában

A Nemzeti Filharmonikusok a Dohány utcai Zsinagógában Leonard Bernstein John F. Kennedy emlékének ajánlotta 1963-ban bemutatott III. szimfóniáját, melynek különleges bemutatójára készül a Nemzeti Filharmonikusok Hamar Zsolt karmester vezényletével június 21-én este 8 órakor a Dohány utcai Zsinagógában. A hit, az imádság és a zsidóság fontos kérdései elevenednek meg.

Bruce Dickinson gombja

Bruce Dickinson gombja Megjelent magyarul Bruce Dickinsonnak, a heavy metál zene egyik óriása, az Iron Maiden frontemberének önéletrajzi könyve. A Mire való ez a gomb? című 372 oldalas kötet a Trubadúr kiadó gondozásában készült el, a fordítói munkát Pritz Péter műfordító, újságíró, rádiós zenei szerkesztő végezte el.

Havadtoy kiállítások Budapesten és Szentendrén

Havadtoy kiállítások Budapesten és Szentendrén Három, különböző tematikájú Havadtoy-kiállítás is nyílik egy hónap múlva Budapesten és Szentendrén, így a látogatók igazán teljes képet kaphatnak a magyar származású, világhírű festőművész alkotói korszakairól.

Professor emeritus címet kap Vitray Tamás

 Professor emeritus címet kap Vitray Tamás A Színház- és Filmművészeti Egyetem pénteki évzáró és diplomaátadó ünnepségén a legendás televíziós alkotó, Vitray Tamás a professor emeritus cím adományázásáról szóló oklevelet kap M. Tóth Géza rektortól. Bejelentik a Máthé Erzsi Alapítvány idei díjazottjait, valamint az újonnan alapított Pro Universitate-díj első kitüntetettjét is.

A Moszkvai Balett elhozza A hattyúk tavát

A Moszkvai Balett elhozza A hattyúk tavát Egy hamisítatlan téli szenzációval, 2018. december 3-án hazánkba látogat a Moszkvai Balett – a táncosok a Hattyúk tava előadással kápráztatják el az Erkel Színház közönségét. Csajkovszkij világhírű darabját Marius Petipa, Lev Ivanov és Anatoly Emelianov rendezte.

Karlovy Vary - Tim Robbins Kristályglóbuszt kap

Karlovy Vary - Tim Robbins Kristályglóbuszt kap Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró és zenész Kristályglóbuszt kap az idei 53. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban a világ filmművészetét gazdagító munkásságáért - közölte a fesztivál szervezőbizottsága keddi prágai sajtótájékoztatóján.

A Nyugat koronatanúja

A Nyugat koronatanúja A Duna World július 1-én, 21:55-től vetíti Kálloy Molnár Péter és Szabó Zoltán Attila dokumentumfilmjét, A koronatanút. Az irodalmi vonatkozásai miatt is figyelemre méltó mozit a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a New York Palotában és a Tabán Moziban többször vetítették; sugározta a Hír Tv, nemrég a DVD-változat jelent meg.

Elhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t. Kányádi Sándort várhatóan szülőfalujában, Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra. A temetés időpontjáról a család később ad tájékoztatást.

Huszárik Zoltán rajzai a Műcsarnokban

Huszárik Zoltán rajzai a Műcsarnokban Június 21-én Huszárik Zoltán rajzaiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban. A tárlatot Jeney Zoltán zeneszerző, a Szindbád című film egyik alkotója nyitja meg.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ