RSS Feed

Kultmix

Meghalt Benkő Dániel

Meghalt Benkő Dániel A Ripost írta meg, hogy 72 évesen meghalt Benkő Dániel. A lap információ szerint a lantművész hirtelen rosszul lett, és bár hívtak hozzá segítséget, nem tudták megmenteni az életét. Állítólag előző este mellkasi fájdalomra is panaszkodott.

Karinthy Márton utolsó színházi kívánsága

Karinthy Márton utolsó színházi kívánsága Megható sorokkal búcsúzott a színésznőtől Karinthy Márton. Elérzékenyülve idézte fel az elmúlt hónapok legnagyobb szakmai- és lelki próbatételét Földes Eszter, akit a betegeskedő Karinthy Márton kért fel arra, hogy Veszélyes forduló című darabjának rendezését – melyben Földes Eszter főszereplőként is színpadra lépett – a színésznő vegye át.

Kötet jelent meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatról

Kötet jelent meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatról A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 15 évére tekint vissza fotók és élménybeszámolók segítségével az a kötet, amelyet december 20-án mutatnak be Taron.

Fölszállott a páva - Újabb öt produkció a döntőben

Fölszállott a páva - Újabb öt produkció a döntőben Újabb öt produkció jutott a Fölszállott a páva idei gyerekévadának második, péntek esti középdöntőjéből a döntőbe, a szabadkártya sorsáról a nézők dönthettek.

Tárlat mutatja be az egykori nógrádi bányamentők munkáját

Tárlat mutatja be az egykori nógrádi bányamentők munkáját Interaktív eszközökkel is kiegészített állandó tárlat nyílt az egykori bányamentők munkájáról a Dornyay Béla Múzeum Bányászati Kiállítóhelyén pénteken.

A Dal 2020 - Rekordot döntött a nevezések száma

A Dal 2020 - Rekordot döntött a nevezések száma Rekordot döntve minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására - mondta el Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója pénteken a Petőfi Rádióban.

Mától látogatható a Munkácsy-kiállítás Mosonmagyaróváron

Mától látogatható a Munkácsy-kiállítás Mosonmagyaróváron Munkácsy-kiállítás nyílik szombaton Pákh Imre New York-i üzletember Munkácsy-gyűjteményének darabjaiból a mosonmagyaróvári Cselley-házban - tájékoztatta a Hansági Múzeum az MTI-t.

Kortárs képzőművészek munkái a pécsi m21 Galériában

Kortárs képzőművészek munkái a pécsi m21 Galériában A harmincöt évnél fiatalabb, tehetséges képzőművészeknek járó idei Derkovits-ösztöndíjban részesülő alkotók mutatkoznak be munkáikkal a pécsi Zsolnay-negyed m21 Galériájában pénteken nyíló kiállításon - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Eufória? Rendszerváltás-történetek Magyarországról

 Eufória? Rendszerváltás-történetek Magyarországról A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Eufória? - Rendszerváltás-történetek Magyarországról c. kiállítása emblematikus képek, fotósorozatok, dokumentumok, videómunkák és személyes visszaemlékezések segítségével idézi fel az eseményeket és azokat a képzeteket, amelyek ehhez a várakozásokkal teli időszakhoz társultak.

Camila Cabello és Pierce Brosnan a Hamupipőkében

Camila Cabello és Pierce Brosnan a Hamupipőkében A Latin Grammy-díjas énekes-dalszerző Camila Cabello a Sony Pictures új Hamupipőke-feldolgozásában debütál a filmvásznon. A zenés vígjátékban Pierce Brosnan alakítja majd a királyt - osztotta meg értesülését a Variety.com.

Nyit a Legénylakás a Centrál Színházban

Nyit a Legénylakás a Centrál Színházban Tompos Kátya, Stohl András és Fehér Tibor Neil Simon örökzöld vígjátékában 2019. december 21-én Puskás Tamás rendezésében tér vissza a Centrál Színház színpadára a Legénylakás.

Booker-díjra vár a 10 perc 38 másodperc

Booker-díjra vár a 10 perc 38 másodperc A népszerű kortárs török írónő, Elif Shafak (képünkön) legújabb regénye, a 10 perc 38 másodperc a modern Isztambul számkivetettjeit: prostituáltakat, transzvesztitákat, menekülteket, a családon belüli erőszak elől megszökő, napjaikat a becsületgyilkosságtól rettegve élő nőket mutatja be. A regény ott van a Booker-díjra jelöltek között.

A Selyemút tükrében - kiállítás-sorozat

A Selyemút tükrében - kiállítás-sorozat A Selyemút tükrében fotóprogram kezdeményezése 2014-ben, a kínai – magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. ünnepi évfordulóját követően született. A Kínai Fotóművészek Szövetsége a Magyar Fotóművészek Szövetségével való együttműködésben magyar fotóművészeket fogad rezidensprogramokban kiállítani, továbbá alkotni minden évben.

Bemutatták a Betyárjáték című koncertfilmet

Bemutatták a Betyárjáték című koncertfilmet Szomjas György három évvel ezelőtt – a tőle megszokottól eltérően – kilépve a film világából látványos színházi darabbal gazdagította életművét. A Betyárjáték című előadás filmes életének nagy momentumaiból kiragadva, a zenei kultúrákat ötvözve, sodró táncrészletekkel megtűzdelve alakult nagy sikerű színpadi művé, melyet a Nemzeti Színház sokáig teltházzal tartott műsorán.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ