RSS Feed

Kultmix

Kaktuszvirágos premier a Belvárosi Színházban

Kaktuszvirágos premier a Belvárosi Színházban Az Orlai Produkciós Iroda 2019. december 3-án tartja legújabb bemutatóját: Abe Burrows világhírű darabját, a Kaktuszvirágot a Jászai Mari-díjas Novák Eszter rendezi a Belvárosi Színházban. A fergeteges humorú komédia főszerepében Kovács Patrícia és Ötvös András lesz látható, mellettük színpadra lép többek között Schruff Milán, Józsa Bettina / Gombó Viola Lotti és Hunyadi Máté / Rohonyi Barnabás is.

Tom Sawyer kalandjai Becky Thatchertől

Tom Sawyer kalandjai Becky Thatchertől Október 19-én mutatja be a Pesti Magyar Színház a Tom Sawyer kalandjai, ahogyan Becky Thatcher elmeséli című zenés mesejátékát bábokkal, vetítéssel, Kovács Yvette Alida elvarázsolt kastélyszerű díszletében. (Juhász Éva felvételén Ruszina Szabolcs és a bábuk.)

Magyar napok Tel-Avivban

Magyar napok Tel-Avivban Gazdag programokkal megkezdődött Tel-Avivban kedd este a magyar kulturális évadot lezáró Magyar napok rendezvénysorozat. Tel-Aviv népszerű szórakoztató negyedében, a kikötő egyik pavilonjában és annak szomszédságában állították fel a színpadot, valamint a magyar kulináris és kulturális sátrakat a hét hónapja kezdődött kulturális évad záró napjaira.

MusicalKiMitTud?a Madách Színházban

MusicalKiMitTud?a Madách Színházban A Madách Színház az elmúlt másfél évtizedben Magyarország egyik vezető zenés színházává vált. A nagy sikerű musicalek színrevitele mellett fontosnak tartjuk, hogy a zenés színház minden elemében folyamatosan megújuljon.

Gubás Gabi és a női praktikák tárháza

Gubás Gabi és a női praktikák tárháza Gubás Gabinak nem volt könnyű dolga, az összes női praktikát fel kellett sorakoztatnia a Thália Színház két darabjában – az Egy csók és más semmi és a Bolha a fülbe című előadásokról van szó –, hogy férjét megtartsa. Előbbiben kikapós szépasszonyt, utóbbiban gazdag férje hűségét kétségbe vonó, gyanakvó feleséget játszik.

Dajkamese a Bethlen Téri Színházban

Dajkamese a Bethlen Téri Színházban Október 22-től látható a Bethlen Téri Színházban a Találkozások tehetségprogram legújabb bemutatója, a Cortés Sebastián rendezésében készülő Dajkamese. A Nyakó Júlia és Kovács Domokos szereplésével létrejövő előadás a modern kori rabszolgaságnak mutat görbe tükröt és vezet be egy fájóan érzékeny és az új évezredben is fontos téma kérdéseibe. A premiert követően december 10-én látható legközelebb a a Bethlen és a Manna közös előadása.

Juliette Binoche-gálavetítés az idei Titanicon

Juliette Binoche-gálavetítés az idei Titanicon Október 24-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Szerelemre kattintva (16) című francia romantikus dráma premier előtti gálavetítése is színesíti az idei Titanic Filmfesztivál programját. A film rendezője, Safy Nebbou a gálára Budapestre érkezik. (Képünkön jelenet a filmből.)

Lila szőnyeggel mutatták be a Lángoló világot

Lila szőnyeggel mutatták be a Lángoló világot Sztárokat felvonultató, exkluzív premiert tartott az Epic Drama csatorna nemzetközileg is elismert II. világháborús sorozatának, a Lángoló világnak (World on Fire). A szereplők, többek között a brit Julia Brown és Jonah Hauer-King, a lengyel Zofia Wichlacz, Tomasz Kot és Borys Szyc, valamint a vezető producerek jelentették be érkező sorozatuk premierjének dátumát: 2019. november 10-ét.

Megosztott Booker-díj: nem tudtak dönteni

Megosztott Booker-díj: nem tudtak dönteni A kanadai Margaret Atwood (képünkön) és a nigériai-brit Bernardine Evaristo megosztva vehette át hétfő este Londonban az idei Booker-díjat.

Megújul a filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága

Megújul a filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Megújul a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága: a testületet hétfőtől Káel Csaba rendező, filmügyi kormánybiztos; Kálmán András, a filmalap vezérigazgató-helyettese, filmforgalmazási szakember; Pesti Ákos producer, gyártásvezető; Fonyódi Tibor író, forgatókönyvíró; valamint Pál Ákos, a filmalap vezérigazgatója alkotja.

Magyar filmek fesztiválja Los Angelesben

Magyar filmek fesztiválja Los Angelesben Los Angelesben idén is megrendezik a magyar filmek fesztiválját - tájékoztatta az MTI-t Bunyik Béla, a fesztivál alapítója és egyik főszervezője.

Építészeti Makett Fesztivál

Építészeti Makett Fesztivál Budapest legfrissebb fejlesztéseiből válogat az V. Építészeti Makett Fesztivál fő kiállítása október 18. és 20. között a Kortárs Építészeti Központban (KÉK).

A hunoktól az Árpád-házig címmel nyílik kiállítás

A hunoktól az Árpád-házig címmel nyílik kiállítás Attila örökösei - A hunoktól az Árpád-házig címmel nyílik új, időszaki kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban október 15-én.

Jim Jarmusch új filmjével nyit a Titanic

 Jim Jarmusch új filmjével nyit a Titanic Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című filmjével nyílik meg a 26. Titanic Filmfesztivál, amelyet idén két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben rendeznek meg október 21. és 26. között - közölte pénteken Horváth György fesztiváligazgató az MTI-vel.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ