RSS Feed

Kultmix

Szatmári Pétert választották az év operatőrének

Szatmári Pétert választották az év operatőrének A Kincsem című kalandfilmet fényképező Szatmári Pétert választották az év operatőrének az Aranyszem Operatőr Fesztiválon - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Elhunyt Molnár Kálmán grafikusművész

Elhunyt Molnár Kálmán grafikusművész Hetvennégy éves korában elhunyt Molnár Kálmán grafikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem professor emeritusa - közölte az egyetem pénteken az MTI-vel.

Újabb Magyar Örökség Díjakat adnak át szombaton

Újabb Magyar Örökség Díjakat adnak át szombaton Újabb hét Magyar Örökség Díjat adnak át szombaton Budapesten.

Best of Gozsdu Talent

Best of Gozsdu Talent Nagy érdeklődés közepette zajlott az elmúlt hetekben a Gozsdu Talent utcazene fesztivál, amelynek díjazottjait a tegnapi napon hirdették ki. A május 30 - június 20. között megrendezett Gozsdu Talent 38 fellépőjére a helyszínen több százan, a Facebookon közel 200 ezren voltak kiváncsiak. A közönség szavazatai alapján a Best of Gozsdu Talent címet a Seven Seconds In The Future nyerte el.

Wagner-napok a MÜPA-ban

Wagner-napok a MÜPA-ban Kirobbanó sikerrel zárult a Müpa világhírű eseménysorozata, a Budapesti Wagner-napok. Az elmúlt 11 év során a Wagner-rajongók ünnepévé vált eseménysorozat, ahogy a kezdetekkor 2006-ban, úgy idén is Parsifal-előadással nyitott és azzal is zárt, a budapesti Ring-tetralógia pedig Iréne Theorin rekordteljesítményével immár bizonyosan egyike minden idők legkülönlegesebb Wagner-előadásainak.

Rejtély-szoba a Természettudományi Múzeumban

Rejtély-szoba a Természettudományi Múzeumban Különféle rejtvények megfejtésével és ügyességi feladatok megoldásával kincsekre és leletekre bukkanhat a Travel Channel “Expedíció az ismeretlenbe rejtély-szoba”-ban a Magyar Természettudományi Múzeumban június 24-én.

Sarah Brightman karácsonyi koncertet ad Budapesten

Sarah Brightman karácsonyi koncertet ad Budapesten Karácsonyi koncertet ad Sarah Brightman angol szoprán énekesnő december 20-án a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Louis Armstrong Jazzfesztivál a Bánki-tónál

Louis Armstrong Jazzfesztivál a Bánki-tónál Június 30-tól július 2-ig rendezik meg a Nógrád megyei Bánkon a 14. Louis Armstrong Jazzfesztivált. Idén Ella Fitzgerald, tizenháromszoros Grammy-díjas jazzénekesnőre, a jazz éneklés legendás dívájára emlékeznek, így az idei fesztivált az "Ella 100" mottó fémjelzi.

Szabó Magda-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Szabó Magda-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban Szabó Magda író, költő és műfordító születésének közelgő 100. évfordulója alkalmából kiállítás nyílt Annyi titkom maradt... címmel a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Szabó Magda könyvei egytől egyig kincses ládák, az Ókút mélyén, Az ajtó mögött vagy Abigél szobra alatt, a Régimódi történetben sokkal több titok rejlik, mint bárhol máshol talán a magyar irodalom lapjain - méltatta a szerzőt Hoppál Péter államtitkár.

Sanghaj és a Jameson Cinefest

Sanghaj és a Jameson Cinefest A június 17-én kezdődött 20. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon 14 ország filmfesztiváljainak és filmes intézményeinek együttműködése céljából új kezdeményezés indult útjára „Egy út, egy övezet” címmel.

Emléktábla Szakácsi Sándornak

Emléktábla Szakácsi Sándornak Szakácsi Sándor Jászai Mari-díjas színművész az 1980-as években, megközelítőleg 15 évig lakott a Boráros tér 2. szám alatt, ahol halálának 10 éves évfordulóján emléktáblát avattak tiszteletére.

Zenés időutazás a Balatonnál

Zenés időutazás a Balatonnál Július 15. és augusztus 20. között húsz esten át Orfeum a Marinában - Nyári Bárfesztivál címmel a pesti mulató kulturális eseménysorozatot hoz létre Balatonfüreden, amely az egykori balatoni bárok hangulatát idézi fel.

Virágvölgy Enyedi Ildikó mentorálásával

Virágvölgy  Enyedi Ildikó mentorálásával A napokban fejeződött be a Virágvölgy 25 napos forgatása. Csuja László a Filmalap Inkubátor Programjának egyik győzteseként készítheti el első nagyjátékfilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A coming-of-age történettel keresztezett road movie főszereplői Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok és Berényi Bianka, az EU Cannibal frontembere

Kihirdették az Armel Dalverseny nyerteseit

Kihirdették az Armel Dalverseny nyerteseit A zsűri az öt-öt énekes közül döntött a szakmai fődíjas páros személyéről, akik fejenként Egymilió forint pénzjutalomban részesülnek, és július 4-én, az Armel Opera Festival Jubileumi Gálaestjén a Pannon Filharmonikusok kíséretében adják elő a Dalt, a Thália Színházban.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ