RSS Feed

Kultmix

Elhunyt Kautzky József színművész

Elhunyt Kautzky József színművész Szerdán, 92 éves korában elhunyt Kautzky József Jászai Mari-díjas színművész - közölte a család. Kautzky József 1927. január 15-én született Soroksáron, 1946 és 1948 között végezte el a Színművészeti Akadémiát.

FEKETÉN-FEHÉREN

FEKETÉN-FEHÉREN A fotográfiáiból válogatott kiállítást 2019. február 25-én este 6-kor Alföldi Róbert nyitja meg. Szalay Zoltán, Pulitzer-emlékdíjas és Táncsics Mihály-díjas fotográfus, a magyar sajtófotográfia kiemelkedő személyisége, a Magyar Sajtófotó Kiállítások elindítója, szellemi atyja és 30 éven át a rendezője 2017. február 14-én, 82 évesen hunyt el.

2018 legjobb novellái

2018 legjobb novellái Immáron 18. alkalommal jelent meg reprezentatív válogatás az előző év legjobb novelláiból a Magyar Napló Kiadó gondozásában. Az év novellái 2019 című kötet szerkesztője, Erős Kinga az MTI-nek elmondta: a magyar széppróza napja alkalmából kiadott antológia összeállításakor mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóiratból válogatott.

Piedone nyomában

Piedone nyomában Február 28-tól lesz látható országszerte több moziban a Piedone nyomában című portréfilm kibővített változata, amely Bud Spencer olasz színész kalandos életét és személyiségének kevésbé ismert oldalát mutatja be a nézőknek.

A Queen játszik az Oscar-gálán

 A Queen játszik az Oscar-gálán Az Instagramon jelentette be az Amerikai Filmakadémia, hogy az idei Oscar-díjátadón fel fog lépni a Queen is. A Queen 2019-ben Brian May gitárost és Rogert Taylor dobost jelenti, akiket az American Idol egykori sztárja, Adam Lambert egészít ki a vokálokkal. John Deacon basszusgitáros már jó ideje nem tagja a zenekarnak.

Woodstock Hungary Festival a Trip hajón

Woodstock Hungary Festival a Trip hajón Negyedik alkalommal rendezik meg a Woodstock Hungary Festivalt. Az ötven évvel ezelőtti legendás amerikai rendezvény, illetve a hatvanas évek vége szellemiségét felidéző eseményen február 22-én számos hazai tribute zenekar fog fellépni a fővárosi Trip hajón.

Hangszeres népzenei hagyományok

Hangszeres népzenei hagyományok A Széchenyi- és Prima Primissima Díjas népzenekutató professzor, Sárosi Bálint 1995-ben és 2008-ban megjelent művének javított harmadik kiadását veheti kézbe e hetekben az olvasó. A Dudások, cigányzenészek című kötet Budapesten látott napvilágot.

Beatles-fotók a fiókból

Beatles-fotók a fiókból Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában - írja a BBC hírportálja. A fotós el akarta dobni a negatívot, de asszisztense, az akkor 17 éves Peter Harrison hazavitte, hogy otthon előhívja.

Nápolyban emlékeznek meg Kosztolányi Dezsőről

Nápolyban emlékeznek meg Kosztolányi Dezsőről A világirodalom három fontos alkotója, Louisa-May Alcott, Kosztolányi Dezső és Tanidzaki Dzsunicsiró munkái között von párhuzamot a Strane Coppie (Különös párok) című művészeti beszélgetéssorozat következő kiadása február 21-én Nápolyban.

Önarcképek - Kováts Kriszta és barátai

Önarcképek - Kováts Kriszta és barátai Önarcképek címen Kováts Kriszta és barátai koncertje lesz 2019. április 30. kedden este nyolc órakor a Fesztivál Színházban.Kováts Kriszta a Magyar Rádió Gyermekkórusából indulva lett a koncerttermek és zenés színpadok kedvelt szereplője - az Evitától a Mamma mia! főszerepéig. Első lemezeit (Ringlispíl, Suhanó dal) 1986-tól Gallai Péter zeneszerző és Fábri Péter szövegíró írta.

Berlinale: 13-16 euróba kerülnek a jegyek

Berlinale: 13-16 euróba kerülnek a jegyek Február 16-án este, a Berlinale zárógáláján megtudjuk, hogy ki nyerte az idei Spree-parti, nemzetközi celuloid mustra aranyozott fődíját, illetve az ezüstösen csillogó medve szobrocskákat. Mivel magyar alkotást nem válogattak be 2019-ben a nagyfilmes versenyszekcióba, hátradőlve várhatjuk a hétvégi díjkiosztót!

Charlotte Rampling mackója

Charlotte Rampling mackója Pénteken közlekedési sztrájk nehezítette meg a 3,7 milliós metropolisz életét, szombat este pedig a Berlinale zárógáláján megtudjuk, hogy ki nyerte az idei Spree-parti, nemzetközi filmfesztivál fődíját. Mivel magyar alkotást nem válogattak be 2019-ben az egész estés versenyszekcióba, türelmesen várhatjuk az eredményhirdetést.

VOLT Fesztivál - Black Eyed Peas

VOLT Fesztivál - Black Eyed Peas Teljessé vált a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja: a szervezők által csütörtökön bejelentett új nevek között szerepel a Black Eyed Peas, a Cypress Hill, a Papa Roach, az Ugly Kid Joe és a Nouvelle Vague is.

Derkó 2019

Derkó 2019 A Derkovits Gyula festő- és grafikusművészről elnevezett ösztöndíjat művészkörökben évtizedek óta Derkónak nevezik. Február 15-én nyílik a Műcsarnokban a Derkó 2019. A tárlat egyfajta válogatott seregszemle, amelyből új utak indulhatnak, csoportos vagy önálló kiállítási felkérésekkel. A tárlat megnyitója egyúttal az ösztöndíjat elnyert művészek köszöntése is.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ