RSS Feed

Kultmix

Menekült festők kiállítása

Menekült festők kiállítása A Franciaországból elmenekült impresszionistáknak szenteli ősszel nyíló új tárlatát a londoni Tate Britain: a kiállításon évtizedek óta először láthatja együtt az európai közönség Claude Monet brit parlamentről festett sorozatának hat darabját.

Roby Lakatos dupla koncert Budapesten

Roby Lakatos dupla koncert Budapesten Roby Lakatos augusztus 6-án a La Passion című nagylemezének dalait adja elő a fővárosban. Roby Lakatos „a cigány hegedűsök királyától”, Bihari Jánostól származik, a legendás hegedűs család sarja, lenyűgöző virtuozitást és stílusbeli sokoldalúságot örökölt.

Enyedi Ildikó filmje a palicsi közönségkedvenc

Enyedi Ildikó filmje a palicsi közönségkedvenc Enyedi Ildikó (képünkön) Arany Medve-díjas Testről és lélekről című drámája lett a közönség kedvence az Európai Filmek 24. Nemzetközi Fesztiválján, amelyet július 15. és 21. között tartottak a Szabadka melletti Palicson.

Két erdélyi magyar mű

Két erdélyi magyar mű Már hazánkban is kapható a romániai Holnap Kulturális Egyesület gondozásában megjelent novella gyűjtemény, mely Karácsony Benő első világháború után született írásaiból nyújt át egy gazdag csokrot. A következő vérontás szemtanúja volt Papp Kálmán. Lánya hangfelvételek alapján vetette papírra a 40-es évek elejének katona kalandjait.

Dalí-kiállítás Szegeden

Dalí-kiállítás Szegeden Salvador Dalí grafikáiból, kisplasztikáiból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában július 28-án.Nátyi Róbert művészettörténész, a tárlat kurátora a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idén megnyitásának tizedik évfordulóját ünneplő Regionális Összművészeti Központban folyamatosan törekedtek arra, hogy kortárs alkotók mellett a nagy mesterek műveit is bemutassák.

Mégis megbolygatták Dalí sírját

Mégis megbolygatták Dalí sírját Felnyitották Salvador Dalí kriptáját csütörtök éjjel, és az igazságügyi orvos szakértők elvégezték a biológiai mintavételeket a bebalzsamozott holttestből az apasági keresethez szükséges DNS-vizsgálathoz - mondta Lluís Penuelas, a Fundación Gala-Salvador Dalí főtitkára péntek reggel tartott sajtótájékoztatóján a figuerasi Dalí Múzeumban, ahol a világhírű művész sírja található.

Yad Vashem díjat kapott az 1945

Yad Vashem díjat kapott az 1945 A Berlinalét és amerikai fesztiválokat követően a jeruzsálemi filmfesztiválon is díjazták Török Ferenc filmjét. A nagy presztízsű rendezvény, melynek fő szervezője és helyszíne a Jeruzsálemi Cinematheque 10 napon át mintegy 200 alkotást vonultatott fel.

Múzeumot kaptak az illúziók Bécsben

Múzeumot kaptak az illúziók Bécsben Új múzeummal gazdagodott az osztrák főváros kiállítóházainak sora, ahol Ausztria legnagyobb hologram, sztereogram és optikai illúziógyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Az Illúziók Múzeumában semmi sem az, aminek látszik.

A Soweto Gospel Choir a Margitszigeten

A Soweto Gospel Choir a Margitszigeten A Soweto Gospel Choir ad koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon vasárnap este: a dél-afrikai kórus a gospelt, a spirituálét, a raggae-t és a populáris műfajokat ötvözi örömzenéjében, amely először hallható Magyarországon.

Öngyilkos lett Chester Bennington, a Linkin Park énekese

Öngyilkos lett Chester Bennington, a Linkin Park énekese Chester Bennington, a Linkin Park énekese öngyilkos lett - értesült a tmz.com celebportál ügyészi forrásokból. A Linkin Park nyitotta meg június 27-én, a jubileumi, 25. VOLT Fesztivált Sopronban.

Kőbánya kultúrája Kapolcson

Kőbánya kultúrája Kapolcson Az első alkalommal kialakított Kőbánya Udvart is lehet látogatni a pénteken kezdődött kapolcsi programsorozatban. Bemutatják a kerület kultúráját, lesz Hofi Géza-karikatúrakiállítás, koncerteznek a Kőbányai Zenei Stúdió növendékei is, a végzősök pedig bluesosított zenés foglalkozást is tartanak.

Dalföld a Salföldön

Dalföld a Salföldön Harmadik alkalommal rendezi meg a Bíró-Gombos Alapítvány, a Fonó Budai Zeneház és a Philidor Intézet partnerségében a Salföldi Dalföld elnevezésű összművészeti hétvégét 2017. július 28. és 30. között, amelynek célja, hogy a művészetekre, a tájra és önmagára reflektáló közönséget szolgáljon és neveljen ki az évek során.

Két új Harry Potter-kötet

Két új Harry Potter-kötet A Bloomsbury kiadó bejelentette, hogy az első Harry Potter-regény megjelenésének 20. évfordulója alkalmából októberben két új Harry Potter-könyv jelenik meg. A kötetek kiadását a londoni British Libraryban megnyíló Harry Potter-kiállításra időzítik.

A Trónok harca 40 milliárdot hagyott Dubrovnikban

A Trónok harca 40 milliárdot hagyott Dubrovnikban A Trónok harca című televíziós sorozat 126 millió euró (38,7 milliárd forint) árbevételt, ezen belül 1,5 millió vendégéjszakát hozott az Adriai-tenger partján fekvő festői városnak, Dubrovniknak - közölte a Vecernji List című horvát napilap szerdán a zágrábi közgazdasági intézet tanulmányára hivatkozva.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ