RSS Feed

Kultmix

Hamburgban nyugszik a híres magyar komponista

Hamburgban nyugszik a híres magyar komponista A 40-es években utalták be egy New York-i ideggyógyintézetbe az európai operettműfaj koronázatlan királyát, a "Bál a Savoyban" komponistáját. Ábrahám Pál élete kész kalandregény. Az egykori magyar világsztárról Klaus Waller német zsurnaliszta írt hiánypótló biográfiát.

Erdélyi kötetek

Erdélyi kötetek Pár hónapja már hazánkban is kapható az a romániai Holnap Kulturális Egyesület gondozásában megjelent novella gyűjtemény, mely Karácsony Benő első világháború után született írásaiból nyújt át egy csokorral. A következő vérontás szemtanúja volt Papp Kálmán. Lánya hangfelvételek alapján vetette papírra a 40-es évek elejének katona kalandjait.

Nem engedélyezett Tolkien film

Nem engedélyezett Tolkien film J.R.R. Tolkien hagyatékának kezelői teljes mértékben elzárkóznak a modern fantasy atyjaként emlegetett íróról szóló új életrajzi filmtől, amelyet "se nem hagytak jóvá, se nem engedélyeztek és semmilyen szinten nem vettek részt az elkészítésében".

Sinatra útja

Sinatra útja Frank Sinatra (1915-1998) szól a rádióban. My Way. Eredetileg Francis Alber Sinatra néven született. 4 felesége volt, és 3 gyereke. A négy feleség közül kettő a világ akkori legszebb színésznői közül kerültek ki Ava Gardner, Mia Farrow.A negyedik feleségével viszont hosszabb ideig volt együtt, mint a másik hárommal együttvéve.Huszonkét évig. Barbara Marxnak hívták

Pogány Juditra szavazott a Céh

Pogány Juditra szavazott a Céh Idén Pogány Judit színművésznek ítélték oda a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját, amelyet szeptember 22-én a színikritikusok díjátadó gálaestjén a Katona József Színházban vehet át. A Színházi Kritikusok Céhe egy emlékezetes alakításokban gazdag életpályájú, önmagával a kíméletlenségig igényes, a közönséget maximálisan tisztelő nagy művész előtt tiszteleg az életműdíjjal.

Magyar diplomafilm a cannes-i fesztiválon

Magyar diplomafilm a cannes-i fesztiválon A 72. Cannes-i Filmfesztivál Moldovai Katalin AHOGY EDDIG című rendezői diplomafilmjét meghívta a Cinéfondation válogatásba, mely a filmes egyetemek legjobbjait vonultatja fel. A 24 perces alkotás a Budapesti Metropolitan Egyetemen készült, története során egy idős nő életébe pozitív fordulatot hoz egy tragikus hír.

Két előadással vendégszerepel Kolozsváron a Vígszínház

Két előadással vendégszerepel Kolozsváron a Vígszínház Két előadással, A Pentheszileia Program és A testőr című produkcióval vendégszerepel Kolozsváron júniusban a budapesti Vígszínház.

Új darabot állít színpadra a Közép-Európa Táncszínház

Új darabot állít színpadra a Közép-Európa Táncszínház Új darabot mutat be április 30-án Shreds címmel a Közép-Európa Táncszínház és a Gangary Dance Company Hámor József rendezésében a Nemzeti Táncszínház kistermében.

Alexander Buzlov a Pannon Filharmonikusokkal

Alexander Buzlov a Pannon Filharmonikusokkal Alexander Buzlov orosz csellóművész szólaltatja meg Antonín Dvorák nagyszabású h-moll gordonkaversenyét a Pannon Filharmonikusok bérletsorozatának záró koncertjén a budapesti Müpában április 26-án, pénteken.

Májusban rendezik a Kávéházak éjszakáját

Harminc helyszín és mintegy száz kulturális program várja a kávéházi kultúra kedvelőit május 17-én Budapesten, az idei Kávéházak éjszakája programjain.

Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája

Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája Öt fővárosi művészmozi 14 termében rendezik meg május 17-én este 6 órától másnap reggel 6 óráig az idei Artmozik éjszakáját. A vetítéssorozaton több alkotást is láthat premier előtt a közönség, például a Yao utazása című francia-szengáli filmet Omary Sy, vagy a Csillagok határán című alkotást Robert Pattinson főszereplésével.

Ida Nielsen, Tia Fuller és Jane Monheit a Müpában

Ida Nielsen, Tia Fuller és Jane Monheit a Müpában Újra Jazztavasz lesz a Müpában: május 3. és 5. között három olyan női előadó - a dán Ida Nielsen (képünkön), valamint az amerikai Jane Monheit és Tia Fuller - lép színpadra, akinek stílusa eltér egymástól, a műfaj iránti teljes odaadás mégis összeköti őket.

Magyar kisfilm a vizsgafilmek versenyében

Magyar kisfilm a vizsgafilmek versenyében Egy magyar vizsgafilm, Moldovai Katalin Ahogy eddig című rendezői diplomafilmje meghívást kapott a május 14-én kezdődő 72. cannes-i fesztiválra, a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programba - közölték pénteken a szervezők Párizsban.

Ünnepi programokkal készül a Gödöllői Királyi Kastély

Ünnepi programokkal készül a Gödöllői Királyi Kastély Koncertek, tojásfestés, interaktív gyermekelőadás és néptáncbemutató is várja az érdeklődőket húsvétvasárnap és húsvéthétfőn az Ibolya Nap elnevezésű családi rendezvényen a Gödöllői Királyi Kastélyban.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ