RSS Feed

Kultmix

Turnéra indul a King Crimson

Turnéra indul a King Crimson Idei amerikai koncertkörútja után 2018-ban ismét európai turnéra indul a King Crimson, a legendás progresszív rockegyüttes jelenlegi felállásában 21 helyszínen 32 koncertet ad Nagy-Britanniában és a kontinensen.

Polkák a Katona József Színházban

Polkák a Katona József Színházban Polkák címmel új lengyel drámaantológia lát napvilágot magyar nyelven a Kalligram gondozásában. A válogatásban tíz új, jórészt 2010 után írt lengyel dráma szerepel, a kötet érdekessége, hogy az összes mű női szerző tollából született. A könyvbemutatót szombaton tartják a Katona József Színházban.

Balett, előítéletek nélkül

Balett, előítéletek nélkül Először lép fel Magyarországon a 20. század úttörőjének számító balett-társulat, a Dance Theatre of Harlem. Az amerikai táncegyüttes európai turnéjának részeként érkezik a Müpába, ahol november 23-24-én két különböző tematikájú esttel is megörvendezteti a hazai táncrajongókat.

Jön a Barbra Streisand koncertalbum

Jön a Barbra Streisand koncertalbum Koncertalbumot jelentet meg Barbra Streisand. Minden idők egyik legsikeresebb amerikai művésznője The Music... The Memories... The Magic! című anyaga december 8-án kerül a boltokba. A lemez az ünnepelt színész-énekes azonos című tavalyi, 13 várost érintő észak-amerikai turnéját örökíti meg - közölte a kiadó Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary Music az MTI-vel.

Önpusztítás mesterfokon a Margitszigeten

Önpusztítás mesterfokon a Margitszigeten Mondhatnánk, hogy hol van még a nyár, de érdemes rá előre gondolni. Főleg, ha olyan különlegességek övezik, mint az önpusztító, extravagáns életet élő Scott Fitzgerald legnépszerűbb története. A Nagy Gatsby 2018 júliusában egy lehengerlő balettshowban mutatkozik be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Amerikai díj a BUDAPEST NOIR zenéjéért

Amerikai díj a BUDAPEST NOIR zenéjéért Pacsay Attila nyerte a legjobb külföldi filmzene díját a BUDAPEST NOIR-ért a Hollywood Music in Media Awards-on Los Angeles-ben.

Világsztárokért érdemes várni a tavaszt

Világsztárokért érdemes várni a tavaszt 2018 tavaszán minden műfajban világsztárokkal, bemutatókkal, különleges koprodukciókkal nyűgözi le a közönséget Közép-Európa egyik legfontosabb összművészeti seregszemléje, a Budapesti Tavaszi Fesztivál. 2018. március 30-tól április 22-ig közel 40 helyszínen, több mint 150 program várja az érdeklődőket.

Testről és lélekről - 91 országban mutatják be

Testről és lélekről - 91 országban mutatják be Eddig 91 ország vásárolta meg Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjét, a Testről és lélekről című alkotást, amely az Egyesült Államokban is nagy sikerrel mutatkozott be - közölte a produkció. Mint írják, Enyedi díjnyertes alkotását a 17. Magyar Filmfesztiválon is hangos siker övezte és nagy sikerrel mutatkozott be az Egyesült Államokban is.

Megműtötték Jirí Menzelt

 Megműtötték Jirí Menzelt Súlyos fejműtéten esett át Jirí Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező és színész a prágai központi katonai kórházban - közölte Jitka Zenke, a kórház szóvivője szerdán délelőtt Prágában. Részleteket a magyarok körében is ismert és népszerű 79 éves művész egészségi állapotáról a hatályos törvényekre hivatkozva nem hozott nyilvánosságra.

Bernstein-maraton a Müpában

Bernstein-maraton a Müpában Egy nap, tizenegy koncert, 500 perc tiszta zene. Tizenegyedik közös zenei maratonját szervezi meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2018. február 4-én. A nap főhőse ezúttal az amerikai álom klasszikusa, Leonard Bernstein lesz, mellette a 20. századi amerikai zene legnagyobbjainak művei szólalnak meg.

Új Beethoven múzeum Bécsben

Új Beethoven múzeum Bécsben Ludwig van Beethoven végre saját múzeumot kap második otthonában, Bécsben. Egykori döblingi lakását Bécs Város megbízásából emlékhelyből múzeummá alakították át, mely november 25-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az új múzeum a legfrissebb tudományos álláspont alapján mutatja be Beethoven életét, munkásságát és halláskárosodása miatt megélt szenvedéseit.

Minden műkincs elkelt a világ első Zsolnay-aukcióján

Minden műkincs elkelt a világ első Zsolnay-aukcióján Az egyik legszebb Zsolnay-alkotásként számon tartott elefántfejes virágtartó edény kelt el a legmagasabb áron, 11 millió forintért a Virág Judit Galéria árverésén; a világ első, kifejezetten Zsolnay-művekből összeállított aukcióján minden tárgy elkelt.

Nálunk is vetítik Mária Teréziát

Nálunk is vetítik Mária Teréziát Hamarosan a közmédia nézői is láthatják azt a Mária Teréziáról szóló kétrészes filmet, amely eddig egyedülálló módon a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák köztelevízió koprodukciójában született. Az alkotás rendezője, Robert Dornhelm az M1 Híradójában elmondta: nagyon meg volt elégedve a közös munkával és szívesen dolgozna hasonló koprodukcióban.

Kubik Annáé a legjobb színésznőnek járó díj Brassóban

Kubik Annáé a legjobb színésznőnek járó díj Brassóban Kubik Anna nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a brassói XXVIII. Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon. A seregszemlére, amely az eredeti, újszerű dramaturgiájú előadások bemutatására törekszik, a Csokonai Színház Az ajtó című előadása kapott meghívást, melyben a Kubik Anna a különös házvezetőnő, Emerenc alakját kelti életre.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ