RSS Feed

Kultmix

Jazzfesztivált rendez június közepén a tízéves Paksi Képtár

Jazzfesztivált rendez június közepén a tízéves Paksi Képtár A Bacsó Kristóf Triád, a Dresch Quartet és a Juhász Gábor Trió lesz a vendége a tízéves Paksi Képtár által szervezett Paksi Jazz Fesztiválnak június harmadik hétvégéjén.

Megnyitották a 34. salgótarjáni tavaszi tárlatot

Megnyitották a 34. salgótarjáni tavaszi tárlatot Megnyílt a 34. salgótarjáni tavaszi tárlat, a hazai képzőművészeti alkotások seregszemléje szombaton.

Kalapács alatt Petőfi menyasszonyának albuma

Kalapács alatt Petőfi menyasszonyának albuma Jókai nem sok jót tartott Petőfi "egynapos" menyasszonyáról, Prielle Kornéliáról, akit Debrecenben ismert meg 1845 októberében. A költő ezt 1848-ban busásan visszaadta: leöregtyúkozta Jókai menyasszonyát, Laborfalvi Rózát. A magyar irodalom két titánjának veszekedése színésznőkről szólt. Május 27-ig az interneten egy ehhez kötődő szenzációs emléktárgyra lehet licitálni a Darabanth Aukciósház nemzetközi árverésén.

Capa fotói Triesztben

Capa fotói Triesztben Kiállítás látható Robert Capa fotóiból Triesztben szombattól, a tárlat az utolsó állomása a Magyar Nemzeti Múzeum Capa in Italia című olaszországi kiállítás-sorozatának.A Richard Wheelen és Cornell Capa által válogatott Robert Capa Mestersorozat 937 felvétele között csaknem 80 olyan fénykép található, amelyet Olaszországban készített a fotós - emlékeztetett a Magyar Nemzeti Múzeum.

Felejthetetlen magyarok

Felejthetetlen magyarok Mit keres egy klasszikus zenei koncert színpadán egy kifutó, egy akasztófa, egy tablet vagy egy pszichológus? A Budapesti Fesztiválzenekar sokszoros álló ovációval kísért európai Bartók-turnéján választ kaptunk minderre, útközben pedig új Mahler-lemezük is felkerült a brit Gramophone magazin legfrissebb 10-es toplistájára. "Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar igazi mestere Bartóknak, úgy érzik a zenéjét, mint senki más” – olvasható az egyik lengyel kritikában.

Az ország legnagyobb színháza három hét alatt

Az ország legnagyobb színháza három hét alatt A semmiből építik fel a Szegedi Szabadtéri Játékokat a Dóm téren. A fesztiválhelyszín szerkezeti elemei összesen 140ezer kilogrammot nyomnak. Az idei évad június 30-án indul, Puccini Tosca c. operájával. A Dóm térre szállított építési elemek kiterítve Budapesttől Szentendréig érnének, a szerkezetek teljes súlya 140 ezer kilogramm. A 936 négyzetméteres színpadnak közel 1000 tonna súlyt kell elbírn

Lemondták a Wonder Woman londoni premierjét

Lemondták a Wonder Woman londoni premierjét A hétfői manchesteri terrortámadás miatt lemondta a Wonder Woman című produkció május 31-re tervezett londoni premierjét a Warner Bros. filmstúdió. A stúdió hangsúlyozta, hogy "mélyen együtt éreznek mindazokkal, akiket érintett a tragédia az Egyesült Királyságban", és a jelenlegi események fényében úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a film premierjét Londonban - ismertette a The Hollywood Reporte

Ismét Aranyszem Operatőr Fesztivál

Ismét Aranyszem Operatőr Fesztivál A támogatóknak köszönhetően 2017. júniusban XIII. alkalommal rendezik meg az Aranyszem Operatőr Fesztivált, amelyet 2004-ben Novák Emil alapított. A tavalyi év kivételével 2010 óta az eseményt minden évben a Magyar Operatőrök Társaságával közösen a HSC Stábiskola rendezte meg. A nevezéseket a szervezők 12 kategóriában június 10-éig várják.

A Kínai Írószövetség alelnöke is József Attila rajongó

A Kínai Írószövetség alelnöke is József Attila rajongó Jidi Majia kínai költő, a Kínai Írószövetség alelnöke Én, a hópárduc című kötetét mutatták be hétfőn az Országos Széchényi Könyvtárban. A kínai költő versei már harminc országban megjelentek, s most egy küldöttség élén érkezett Magyarországra, akikkel Balatonszárszóra is ellátogatott, hogy tisztelegjen József Attila emléke előtt.

A Kincsem a legjövedelmezőbb magyar film

A Kincsem a legjövedelmezőbb magyar film A Kincsem lett a legjövedelmezőbb magyar film, az alkotás bevétele már meghaladta a félmilliárd forintot - közölte a forgalmazó szerdán az MTI-vel. Herendi Gábor filmje kedden lépte át az 500 millió forintos bevételt a Forum Hungary tájékoztatása szerint. A bemutató óta eltelt, valamivel több mint két hónapban már több mint 374 500-an látták - tették hozzá.

Tisztelegtek Roger Moore előtt

Tisztelegtek Roger Moore előtt Daniel Craig és Pierce Brosnan is lerótta tiszteletét a 89 éves korában kedden elhunyt Roger Moore előtt - számolt be róla szerdán a BBC News. A két színész, akik szintén eljátszották James Bondot, a közösségi médián tették közzé méltatásukat. Brosnan Facebook-bejegyzésében "fantasztikus Bondnak" nevezte Moore-t, és hangsúlyozta, hogy a néhai színész "nagy szerepet töltött be az életében".

Gyerekeké lesz a Müpa

Gyerekeké lesz a Müpa Május utolsó vasárnapján a gyerekeké a Müpa. Számtalan koncert, ismeretterjesztő és kreatív foglalkozás, versenyek, és meglepetés várja a kicsiket és nagyobbacskákat május 28-án a Cifra Palota XXL Gyermeknapon, ahova a családok immár hajón is érkezhetnek.

Vajna - Sokat köszönhetek Cannesnak

Vajna - Sokat köszönhetek Cannesnak Sokat köszönhet a cannes-i fesztiválnak Andy Vajna, ahol az 1970-es években járt először s ahova azóta minden évben ellátogat - írta honlapján a filmügyi kormánybiztos a seregszemle 70. évfordulója alkalmából. Az utóbbi években Andy Vajna kormánybiztosként elsősorban a magyar filmek külföldi értékesítésével foglalkozik a cannes-i fesztiválon, ahol idén kiemelkedő a magyar részvétel.

Jön az 5. Kórusok Éjszakája Budapesten

Jön az 5. Kórusok Éjszakája Budapesten 2017. június 10-én ismét megrendezik Budapesten, a józsefvárosi Palotanegyedben a Kórusok Éjszakáját. Az egész estés kulturális eseményen több mint 600 énekhang szólal meg közel 20 helyszínen, 70-nél is több koncerten és flashmobon.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ