RSS Feed

Kultmix

Kassa-vidék településképei

Kassa-vidék településképei Amennyire ismert Márai Sándor szülővárosa, vélhetően annyira keveset tudunk környékéről. Tamáska Máté érdekes kötete elsőként nyújt betekintést e rendkívül változatos, magyar-szlovák táj építészeti örökségébe.

Warhol Prágában

Warhol Prágában Warhol/Warhola címmel fotó- és dokumentumkiállítás nyílt csütörtökön a prágai GOAP galériában az amerikai pop-art legismertebb alkotója halálának 30. évfordulója alkalmából. A tárlat két részből áll: az egyik Andy Warholt mint képzőművészt, alkotót mutatja be, míg a másik fényképek és írásos családi dokumentumok alapján Warhol családi gyökereit, illetve a család történetét hozza közelebb a látogatókhoz.

Fiatalkori versek a Rejtő Jenő-emlékkötetben

Fiatalkori versek a Rejtő Jenő-emlékkötetben Mindeddig kiadatlan Rejtő Jenő-szövegek mellett a szerző fiatalkori verseiből is válogat A megtalált tragédia című emlékkötet - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

David Bowie: Brit Awards posztumusz fődíjak

David Bowie: Brit Awards posztumusz fődíjak A tavaly januárban elhunyt David Bowie lett az év legjobb brit férfi előadója és neki ítélték oda a legjobb brit album díját is Blackstar című utolsó lemezéért a szerdán este a londoni O2 arénában megrendezett Brit Awards zenei díjátadón.

Az állampolgár is versenyez Portóban

Az állampolgár is versenyez Portóban Madarász Isti első mozifilmje, a Hurok meghívást kapott a pénteken kezdődő portói filmfesztivál versenyprogramjába, Vranik Roland Az állampolgár című alkotása pedig a Fantasporto Rendezők Hete című válogatásában fog szerepelni - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán.

Építészeti Filmnapok a Toldiban

Építészeti Filmnapok a Toldiban A Kortárs Építészeti Központ immár 9. alkalommal rendezi meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi moziban március 2-5. között. A filmválogatás középpontjában a városhoz fűződő személyes kapcsolatok, a történetmesélés, az épületek megfoghatatlan és szubjektív vonzerejének bemutatása áll.

Szimfonikus jazzkoncert 60 évről

Szimfonikus jazzkoncert 60 évről Különleges koncerttel ünnepli Márkus Tibor az elmúlt hatvan évet. A magyar jazzszcéna ikonikus alakját középpontba állító est házigazdája a zongoraművész legismertebb zenekara, az Equinox lesz, március 4-én a Müpában.

Mucha- és Dalí-kiállítás Szegeden

Mucha- és Dalí-kiállítás Szegeden A szecesszió és a szürrealizmus világhírű mesterei, Alphonse Mucha és Salvador Dalí kiállításával ünneplik a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) megnyitásának tizedik évfordulóját - jelentette be az intézményt működtető Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója pénteken a helyszínen.

Aranykor a hazai filmgyártásban

 Aranykor a hazai filmgyártásban A Magyar Filmhét főszervezője szerint a hazai filmgyártás aranykorát éljük, soha ennyi pénz nem volt a magyar filmiparban és az alkotások minősége is nemzetközi szintű. Novák Emil a vasárnap nyíló hazai filmes mustra kapcsán nyilatkozott az MTI-nek.

Tom Hanks első novelláskötete

Tom Hanks első novelláskötete Első novelláskötetével jelentkezik az Oscar-díjas Tom Hanks, akinek írógépek iránti szenvedélye ihlette a gyűjteményes kötet 17 írását. A Forest Gump és a Számkivetett sztárjának első kötete októberben jelenik meg Uncommon Type: Some Stories címmel. A 17 novella közös motívuma, hogy mindben megjelenik valamilyen módon egy mechanikus írógép.

Hogyan halt meg Bob Marley?

Hogyan halt meg Bob Marley? Bob Marley rövid életét annak szentelte, hogy a zenéjén keresztül minden fontosnak ítélt gondolatát megossza a közönségével. Nem számított, hogy politikai töltetű üzenetek ezek vagy csak egyszerű ideák, elérte velük, hogy még 36 évvel a halála után is töretlen rajongás övezze a személyét. Nagyon korán, 36 évesen halt meg melanómában. Állítólag.

Csákányi Eszter: Akit az istenek szeretnek

Csákányi Eszter: Akit az istenek szeretnek Több hónap szünet után, újra a színpadon láthatjuk Csákányi Esztert, aki felépülve térdműtétjéből, az Akit az Istenek szeretnek című zenés estjével lép a közönség elé március 1-én, 19 órától a Gödör Klubban. Az előadás a klub „Volt egyszer egy Kaposvár” elnevezésű sorozatának legújabb epizódja.

Szentivánéji szexkomédia – Bemutató a Pesti Színházban

Szentivánéji szexkomédia – Bemutató a Pesti Színházban Woody Allen Szentivánéji szexkomédiáját február 24-én este mutatja be a Pesti Színház, az orosz Alekszandr Bargman rendezésében. A film színpadi változata Magyarországon először a Pesti Színház előadásában látható, főszerepben Kern Andrással, Hegyi Barbarával, Seress Zoltánnal, Bata Évával, Telekes Péterrel és Péter Katával. (Képünk az olvasópróbán készült.) Másnap, szombaton pedig a Vígszínház újabb Shakespeare bemutatója, jön a Szentivánéji álom. Előre látjuk a nagy sorban állást a jegyekért.

Enyedi Ildikó: Ami összeköt, az a fontosabb

Enyedi Ildikó: Ami összeköt, az a fontosabb A Testről és lélekről című film egy egyszerű, csendes magánéleti történet keretében arról szól, hogy minden, ami összeköt minket, embereket az életünkben, az fontosabb, mint ami szétválaszt. Ezt Enyedi Ildikó, a Berlinale Arany Medve-díjas rendezője mondta kedden Budapesten, a stáb tagjaival közösen tartott sajtótájékoztatón.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ