RSS Feed

Kultmix

Okostelefonok az oratóriumba

Okostelefonok az oratóriumba Egy kicsit furcsának tűnik a cím, de minden lehetséges. A hagyományoktól eltérően szcenírozott oratorikus előadást láthat a közönség a Müpában többek között Malek Andrea, Csengeri Attila, Charlie és Karácsony János - James főszereplésével, egyetlen alkalommal.

Colours Fesztivál a Kino Cafe Moziban

Colours Fesztivál a Kino Cafe Moziban Április 3-án diákvetítésekkel és Élő Könyvtár foglalkozásokkal indul a Colours Fesztivál egy héten át tartó programsorozata, amely migrációval kapcsolatos kortárs európai művészfilmeket, magyarországi filmpermiereket és a vetítésekhez kapcsolódó szakmai beszélgetéseket is tartalmaz.

Obádovics J. Gyula kilencven éves

Obádovics J. Gyula kilencven éves Kedden mutatták be Budapesten Obádovics J. Gyula professzor önéletrajzi könyvét, amely Életem - hiszek a végtelenben címmel jelent meg. A kötet fontos kordokumentum is.

A 90 éves Békés Italát köszöntötték

A 90 éves Békés Italát köszöntötték A Madách Színház Tolnay Szalonjában köszöntötték a 90 éves Békés Italát, akinek ezzel egy időben jelent meg a legújabb lemeze is. A színésznőt Szirtes Tamás a Madách Színház és Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója köszöntötte, és felolvasták Enyedi Ildikó filmrendező levelét is, melyet "legfiatalabb barátnőjének" címzett.

Versenyfilmek és vendégek az idei Titanicon

Versenyfilmek és vendégek az idei Titanicon 2017. április 6-13. között Budapesten, három helyszínen zajlik a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A 2005 óta versenyfesztiválként is működő eseményen idén hét – egy fülöp-szigeteki-katari és egy amerikaimisztikus thriller, egy angol-magyar-francia misztikus dráma, egy svéd-norvég-dán és egy spanyol alkotás, valamint egy luxemburgi–belga–francia és egy dán-izlandi dráma - vetekszik a Hullámtörők-díjért.

Megszállottan tör előre a Kortalan Kortárs

Megszállottan tör előre a Kortalan Kortárs 2017. április 6.-án a Kortalan Kortárs előadássorozat új részét mutatják be a Mozsár Műhelyben "Megszállottság" címmel. Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa ötletéből született sorozat áprilisi előadása során Bereményi Géza, Bodor Johanna, és Tóth Kriszta írásai hangzanak el.

A 2017-es POSZT versenyprogramja

A 2017-es POSZT versenyprogramja A 17. Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagyis a POSZT versenyprogramjába a két idei válogató, Árkosi Árpád rendező és Kovács Dezső kritikus a 2016. március 1. és 2017. március 5. között bemutatott, magyar nyelvű színházi premierek közül az alábbi 7 nagyszínpadi és 7 kamara előadást választotta.

Újcirkusz-varázslat a világból

Újcirkusz-varázslat a világból Az újcirkusz az elmúlt évek során egyre nagyobb teret és közönséget hódított meg magának, így a tavaszi fesztiválon is rendszeresen találkozhatnak a nézők a műfaj nemzetközi és hazai képviselőivel. Idén a svéd Svalbard Company, az ausztrál CIRCA és a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat előadásai varázslatot mutatnak be.

A New York-i Filharmonikusok Budapesten

A New York-i Filharmonikusok Budapesten Március 28-án az évad egyik legjobban várt szimfonikus zenekari koncertje hallható Budapesten: a világ leghíresebb zenekarainak egyike, a fennállásának 175. évfordulóját ünneplő New York-i Filharmonikusok lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Tarr Béla: Rúgjátok be az ajtót, ne kopogtassatok rajta!

Tarr Béla: Rúgjátok be az ajtót, ne kopogtassatok rajta! Életműdíjat kapott Tarr Béla a Bécsben megrendezett Let’s CEE Filmfesztiválon, melyen a legjobb játékfilmért járó elismerést Till Attila hozhatta haza a Tiszta szívvel című filmjéért.

Cimbaliband: négy koncert Angliában

Cimbaliband: négy koncert Angliában Angliában ad négy koncertet a Cimbaliband a hét második felében. A népszerű világzenei formáció március 30. és április 2. között lép fel, és több dalt előad új, Balkán Projekt című műsorából, amelynek bemutatója április 9-én lesz a gödöllői Művészetek Házában.

Kezdődik a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kezdődik a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál Megérkezett a csillagászati tavasz, 10 nap múlva pedig Európa egyik legfontosabb összművészeti fesztiváljával a kulturális tavasz is elkezdődik. Március 31-én indul, és több mint három héten át tart majd a világsztárokat, bemutatókat és rendhagyó eseményeket felsorakoztató Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Az idén nyáron is lesz Zsolnay Fényfesztivál

Az idén nyáron is lesz Zsolnay Fényfesztivál Tavaly nyáron több tízezer látogató előtt, minden várakozást felülmúló sikert aratva mutatkozott be Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál. Idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a belváros, az ország legjobb fényfestő csapatai keltenek életre több mint 10.000 négyzetméternyi vetített felületet, mely európai viszonylatban is kimagasló, varázslatos látványosság

Krasznahorkaié az Aegon Művészeti Díj

Krasznahorkaié az Aegon Művészeti Díj Báró Wenckheim hazatér című regényéért idén Krasznahorkai László nyerte a hárommillió forint díjazású Aegon Művészeti Díjat - jelentette be Zatykó Péter, az Aegon Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ