RSS Feed

Kultmix

Hétfőn kezdődik a Simándy-énekverseny

Hétfőn kezdődik a Simándy-énekverseny Hétfőn kezdődik a tizedik Nemzetközi Simándy József Énekverseny, a klasszikus énekes tehetségkutatón három kategóriában, 36 éves korig mutatkoznak be a magyar és külföldi tehetségek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Jön a II. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál

Jön a II. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál Roma hősök címmel második alkalommal rendezi meg a világ egyetlen nemzetközi roma színházi fesztiválját a Független Színház Magyarország 2018. május 24-27. között a Stúdió K Színházban (1092 Budapest, Ráday u. 32.). A különleges kulturális rendezvény célja, hogy nyolc európai kortárs alkotás bemutatásával hívja fel a figyelmet a roma dráma és történetmesélés értékeire, a roma közösségek helyzetére.

Cannes - Szerebrennyikov nem lehet ott

Cannes - Szerebrennyikov nem lehet ott Nem lehet ott a cannes-i filmfesztiválon Kirill Szerebrennyikov orosz sztárrendező, miután egy moszkvai bíróság szerdán három hónappal meghosszabbította házi őrizetét. Szerebrennyikov Nyár című filmje egyike az Arany Pálmáért versengő alkotásoknak a május 9. és 19. között megrendezendő fesztiválon.

Bárdos András a könyvnyomtatás aranykoráról

Bárdos András a könyvnyomtatás aranykoráról A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nem csupán a könyvek, hanem a kiadók ünnepe is, nincs ez másként a 21. Század Kiadónál sem, amely ugyancsak sok jó könyvvel és meglepetésprogramokkal várja ezen a hétvégén a Millenárisra kilátogató fesztiválozókat. Bárdos András a kultuszkönyvekről, mintműtárgyakról tart előadást.

Spanyol turnén a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Spanyol turnén a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Spanyolországi turnéra indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar: április 17. és 25. között három koncertet adnak Gironában, Barcelonában és Madridban Kovács János karmester vezetésével.

Elsőfilmes magyar rendezőnő kapott meghívást Cannes-ba

Elsőfilmes magyar rendezőnő kapott meghívást Cannes-ba Szilágyi Zsófia a Filmalap Inkubátor Programjában Szamosi Zsófia főszereplésével készítette el EGY NAP című filmjét egy háromgyerekes nő percekre beosztott idejéről. A világpremier Cannes-ban lesz májusban a Kritikusok Hetén, a magyar alkotás versenyben lesz a legjobb elsőfilmet illető Arany Kamera díjért is.

Két magyar premier a moszkvai filmfesztiválon

Két magyar premier a moszkvai filmfesztiválon Sipos József Bartók-portréfilmjét és Zsigmond Dezső A sátán fattya című történelmi filmjét tűzi műsorra a csütörtökön kezdődő A-kategóriás moszkvai nemzetközi filmfesztivál - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Balta a fejbe: tragédia és vérgőz

Balta a fejbe: tragédia és vérgőz Április 20-án mutatja be a Magyar Színház Lőrinczy Attila Balta a fejbe című, "tragikomédia és vérgőz ​a vasfüggöny mögötti színpadi területen" címkével ellátott darabját Horváth Illés rendezésében.

Papírvirágok a Spirit Színházban

Papírvirágok a Spirit Színházban A vegyészmérnökből íróvá lett Egon Wolff Papírvirágok című műve az 1970-es évek Latin-Amerikájának egyik legnépszerűbb drámája volt. A darabot április 25-től a Spirit Színházban Perjési Hilda és Szalay Bence főszereplésével, Sztárek Andrea rendezésében láthatjuk.

Vizuális élménydömping: Budapest Art Week

Vizuális élménydömping: Budapest Art Week 2018. április 17-22. között harmadik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb képzőművészeti eseménysorozatát a Budapest Art Weeket, amely során 72 helyszínen, 96 kiállításon és 80 kiegészítő programon vehetnek részt a képzőművészet rajongói Budapesten és Szentendrén. (Képünkön: Zékényi Dia Tiszta, szennyes - Szuszpenziók kiállítás)

Cannes: Ava DuVernay és Kristen Stewart is a zsűriben

Cannes: Ava DuVernay és Kristen Stewart is a zsűriben Ava DuVernay amerikai filmrendező és Kristen Stewart színésznő (képünkön) is tagja lesz a Cate Blanchett vezette cannes-i nemzetközi zsűrinek - értesült a The Hollywood Reporter.

Plázák népe

Plázák népe Végre megjelent Regös István Megfagyott idő című trilógiájának harmadik kötete is, Plázák népe címmel. Mondhatjuk, hogy kevés aktuálisabb kötet látott napvilágot, amikor az április 8-i választás ismét egy kettészakított országot mutatott, ahol a két fél nehezen békül egymással. A szerző 2015 és 2018 között írta ezeket a rövid novellákat, amelyek épp itt, e portálon voltak először olvashatóak.

Elindult a HÜM: Hadd Üljek Melletted!

Elindult a HÜM: Hadd Üljek Melletted! Fontos segítő és láthatóan működő program kezdődött a Magyar Színházban. A nézők segítségével, azzal, hogy a saját jegyük mellé fél áron vettek még néhány jegyet ajándékba, lehetővé tették, hogy a turai Mint a Többi Ember - Közhasznú alapítvány által pártfogoltak megnézhessék április 14-én a Suncity-t.

Herczku Ágnes Hozománya

Herczku Ágnes Hozománya Herczku Ágnes Hozomány című legújabb népzenei dupla albuma egy sorozatnak szánt kiadvány "első fecskéje", amelyet azzal a szándékkal indított útjára, hogy a bő tizenöt év alatt tett gyűjtőútjain felhalmozott szebbnél szebb dalokat közkinccsé tegye. A lemez a Táncháztalálkozóra jelent meg a Fonó gondozásában. A CD eladásából befolyt összeget az alkotók a visai adatközlőknek ajánlják fel

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ