RSS Feed

Kultmix

Magyar zenész a nemzetközi csapatban

Magyar zenész a nemzetközi csapatban A fúziós dzsessz óriása, a Weather Report munkássága előtt tiszteleg a Heavy Weather elnevezésű nemzetközi supergroup. A csapatba, amely már két sikeres ausztriai koncerten van túl, egy magyar zenész is bekerült, az ütőhangszeres Mogyoró Kornél.

Koncertek a magyar blues szülőföldjén

Koncertek a magyar blues szülőföldjén Augusztus 19-én délután woodstocki hangulat lesz Kőbányán, melyet a magyar blues szülőföldjének tartanak. Az Óhegy parki bluesbuli valamennyi koncertje ingyenes. Többek között fellép a Póka Egon Experience:: Póka-Tátrai-Hobó és a Deák Bill Blues Band.

New Orleans Swingfesztivál a Müpában

New Orleans Swingfesztivál a Müpában Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a New Orleans Swingfesztivált Budapesten. A Müpa Fesztivál Színházában augusztus 25-től 27-ig Kozma Orsi és zenekara Woody Allen filmzenéit idézi meg, Gyárfás István koncertjén rajzfilmslágerek elevenednek meg, a No BS! Brass Band (képünkön) pedig az autentikus New Orleans-i hangulatot hozza.

Elvis Presley bécsi bizalmasa

Elvis Presley bécsi bizalmasa A 40 éve elhunyt Elvis Presley-nek nem akármilyen kötődése volt a császárvároshoz: magántitkárnője és bizalmasa egy Bécsből emigrált zsidó lány, Trude Forsher volt. Elvis él - de legalábbis megelevenedik Bécsben a Jüdisches Museum Wien aktuális kiállításán. A „Trude & Elvis. Bécs – Memphis – Hollywood” egyedülálló magángyűjteményen keresztül mutatja be az 50-es évek Hollywoodját és a Királyt. Trude a Király halála után is a szórakoztatóiparban maradt, Adolph Zukor, a legendás magyar származású hollywoodi producer unokájával közös televíziós produkciós irodát alapított.

Jersey-szigeten mutatkozik be az Armel Opera Festival

Jersey-szigeten mutatkozik be az Armel Opera Festival Egész napos programsorozattal mutatkozik be a Nagy-Britanniához tartozó Jersey-sziget közönségének augusztus 20-án az idén 10 éves Armel Opera Festival a Jersey Operaház meghívására. A közönség Mozart A varázsfuvola című operájának legszebb jeleneteit tekintheti meg a Szegedi Nemzeti Színház produkciójában, Alföldi Róbert rendezésében.

Főigazgatót keresnek az Operába

Főigazgatót keresnek az Operába Pályázatot hirdetett a Magyar Állami Operaház (MÁO) főigazgatói posztjának betöltésére az emberi erőforrások minisztere, mivel a jelenlegi főigazgató, Ókovács Szilveszter mandátuma 2018 januárjában lejár. A jelentkezéseket a közzététel idejétől számított 30 napon belül várják. A munkakör leghamarabb 2018. február 15. napjától tölthető be - olvasható a kormany.hu oldalon megjelent felhívásban.

Készül a Tokaji Borvidék szakácskönyve

Készül a Tokaji Borvidék szakácskönyve Készül a Tokaji Borvidék szakácskönyve, a receptgyűjtemény összegyűjtését, rendszerezését és kiadását a Tokaj-Hegyalja Konyhája elnevezésű csoport vállalta fel. Munkájuk eredményét online főzőműsorban, valamint egy, a terveik szerint jövőre megjelenő kötetben teszik elérhetővé a nagyközönség számára - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Magritte-ra emlékeznek Belgiumban

Magritte-ra emlékeznek Belgiumban Belgiumban könyvbemutatóval és kiállításokkal emlékeznek meg az ötven éve elhunyt René Magritte belga származású szürrealista festőről. A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap tájékoztatása szerint a népszerű belga tengerparti üdülőhely, Knokke kaszinója előtti partszakaszon kedden nyíló szabadtéri élménykiállítással emlékeznek a szürrealista festőre.

Fotográfiai múzeum nyílik Londonban

Fotográfiai múzeum nyílik Londonban Fotográfiai múzeum nyílik a londoni East Enden, a Whitechapel Galéria (képünkön) szomszédságában. Az új intézményt a svéd Fotografiska hozza létre, amelynek már Stockholmban is van egy magánmúzeuma.

Nagy szerelmek hétvégéje a Kultkikötőben

Nagy szerelmek hétvégéje a Kultkikötőben Ezen a hétvégén három izgalmas szerelmes történettel várja nézőit a balatonföldvári Kultkikötő. Szép Ernő Vőlegénye, az ExperiDance Gyöngyhajú lány balladája és a Szabó Lőrinc különleges szerelmi háromszögéről mesélő felolvasó színházi előadás is romantikus nyárestét ígér.

Menzel és Vásáryová a CineFesten

Menzel és Vásáryová a CineFesten Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező mellett a Sörgyári capriccio című film legendás női főszereplője, Magdaléna Vásáryová szlovák színésznő lesz a díszvendége a 14. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztiválnak, amelyet szeptember 8. és 17. között rendeznek meg Miskolcon a Művészetek Házában.

Tokody Ilona és János Ács közös koncertre készül

Tokody Ilona és János Ács közös koncertre készül Aki az idei karácsonyra emelkedett hangulatban szeretne készülni, annak kiváló lehetőség Tokody Ilona (képünkön) világhírű, Kossuth-díjas mesterművész és János Ács, az olasz operarepertoár szintén világhírű specialistájaként emlegetett karmester koncertje december 20-án 19 órakor a Budapesti Kongresszusi Központban.

Országos turnéra indul az Itt élned, halnod kell

Országos turnéra indul az Itt élned, halnod kell Országos turnén adja elő az Itt élned, halnod kell című történelmi rockmusicalt az Esztrád Színház augusztus 19. és október 14. között hat helyszínen.

Dokumentumfilmen a rendszerváltozás utáni underground zene

Dokumentumfilmen a rendszerváltozás utáni underground zene A rendszerváltozás utáni zenei underground közeget és magát a kort mutatják be dokumentumfilm-sorozatukban a BP underground alkotói, az első rész a hardcore-ral és a punkkal foglalkozott.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ