RSS Feed

Vélemény

Csontos Tibor: Wiener nyugger

Wiener nyugger Bécs egymillió nyolcszázezer lakosából háromszázezren hatvanöt év felettiek. Ennyien mondhatják el, hogy igazán kellemes szépkorúnak lenni ebben az egyszerre szépkorú és modern városban, ahol Bécs Város időskorúakért felelős megbízottat is alkalmaz. Feladata, hogy a bécsi idősek ügyeinek képviseletében közvetítő szerepet töltsön be a társadalom, a város és a politika között. S feladata az is, hogy időnként csettintsen, mert a felmérések majd' minden szempontból a bécsi nyugdíjasok elégedettségéről regélnek.

Dalia László: A Tisza-tó kapuja

A Tisza-tó kapuja A Tisza-tó kapujának mondják Poroszlót, a hajdani poros falut, amelynek ma sincs 3 ezer lakója, de az utóbbi hat évben szárnyakat kapott. A polgármestertől tudom, hogy sok városi ember költözik Poroszlóra és a környékre, miután nyugdíjba vonult, hogy élvezze a természetet és a csendet. S ha úgy tetszik, Poroszló az egyik leggazdagabb magyar falu,hiszen övék az Ökocentrum, a Tisza-tó legnagyobb attrakciója.

Mogyorósi Géza: Özil kemény nyara

Özil kemény nyara Megtippelem, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban azok a német focirajongók is érdeklődnek majd II. Erzsébet királynő birodalmának labdarúgása iránt, akik amúgy a germán vébé-drámán rágódnak, s alig várják az új Bundesliga szezon augusztusi startját.

Csontos Tibor: Lila-fehér bulgur köret

Lila-fehér bulgur köret Talán ha Schobert Norbert viszi a Nationalelf konyháját, Kroosék nem estek volna ki idő előtt az oroszországi vébén. Az újpesti futballklub előrelátóbb volt, a lila-fehérek az új idényre szerződtették az updategurut, hogy minőségi ételekkel járuljon hozzá az Újpest még eredményesebb szerepléséhez. A DVTK már korábban rábízta konyháját Buday Péter séfre, akinek főztjeit még nem hasznosulhattak eléggé, hiszen a diósgyőrieket csak egy hajszálnyi kolbász választotta el a kieséstől.

Dalia László: A horvát ezüst sötét oldala

A horvát ezüst sötét oldala A horvátok önfeledten ünnepelték Modricékat, 550 ezer ember várta őket Zágrábban, s több óráig buszoztak a városban, hogy mindenki láthassa őket. Modric egy beteg kisfiút is felemelt maga mellé és végig fogta a kezét, de nagyobb hírértéke volt annak, hogy velük volt a buszon Marko Perkovic énekes, a Thomson együttes frontembere, aki több országból ki van tiltva ultranacionalista nézetei miatt.

Mogyorósi Géza: Európa vakációzik

Európa vakációzik A sztrádadugók, reptéri sztrájkok, vonatkésések azt jelzik, hogy így júliusban az öreg kontinens szabadságra ment. Ilyenkor a 3,7 milliós Berlinben is könnyű parkolóhelyet találni, szinte "kiürült" az EU legnépesebb tagállama.

Csontos Tibor: Beautyland

Beautyland Mert hiszen már az vagyunk. Szépségország. Úgy tűnik fel, a világon nálunk a legmagasabb az egy négyzetméterre eső szépségversenyek száma. Csak a minap ért véget a Nemzet Szépe versengés és már túl vagyunk a Miss World Hungaryn is. Majd menetrendszerűen érkezik a Miss Balaton,a balatonfüredi Anna-bál szépe és még ki tudja, mire készülődnek a magyar szépségversenyek ipari futószalagnál álló nagyjaink. Hiába, no, a magyar ember szépségfüggő.

Csontos Tibor: Ebkontroll Bécsben

Ebkontroll Bécsben A közelmúltban két héten keresztül ellenőrizték a bécsi rendőrök az osztrák főváros kutyatartóit és kedvenceiket. Megnézték, van-e póráz illetve szájkosár az utcákon sétáltatott kutyákon, rendelkeznek-e azonosítócsippel. A harci kutyák tulajdonosaitól minden esetben elkérték a kutyajogosítványt, merthogy a bécsi harci kutyáknak kötelező beszerezni a kutyajogosítványt. És ki gondolná azt is, hogy a bécsi kutyatartóknak kötelező felelősségbiztosítást kell kötniük?

Dalia László: Hová tűnt a magyar Modric?

Hová tűnt a magyar Modric? Az egyik portál még a horvát-francia döntő előtt írta meg, hogy nincs horvát modell, tehát még a horvátokat sem érdemes lemásolni. Bár én már azt sem értem, miért volna erre szükség, hiszen Orbán szerint ők a mi kutyánk kölyke, tehát tudjuk mi is, amit ők tudnak, csak valami apró bibi hibádzik. Pölö, hol van a magyar Modric?

Mogyorósi Géza: Bajusz és ecset

Bajusz és ecset A képzőművészetben jártas, hozzám hasonlóan Frida Kahlo rajongó Olvasó a cím alapján talán már kitalálta, hogy ezúttal - Berlinből - nem Adolf Hitlerről mesélek, hanem a kitünő, 64 éve elhunyt latin-amerikai festőnőről, akinek júliusban Budapesten nyílt tárlata.

Csontos Tibor: Leveszed a hamisat?

Leveszed a hamisat? Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Érdekel az igazság? - ezeket a kérdőjeleket állítják csatasorba az idei ARC közéleti pályázat és kiállítás szervezői. A leglátogatottabb haza köztéri kiállítás pályázati témáját az idén UNFAKE címmel hirdették meg. Nyilván a politikusok divatszavává vált fakenews (hamis hírek) nyomán, s bizonyos, hogy ezúttal is beindul a pályázók fantáziája, s a szeptemberben megnyíló kiállításon megint megtudjuk, miként érezzük magunkat ebben az országban.

Dalia László: Thai barlangi kaland

Thai barlangi kaland Megmenekültek a thaföldi fiúk, már mindnyájan kórházban vannak és ha a foci világbajnokságra nem is jutnak el, a Manchester United egyik meccsére még elmehetnek, hiszen a csapat meghívta őket, miután kiderült, hogy az angol sztárcsapatnak drukkolnak. Egy világ szurkolt a fiúknak és edzőjüknek, hogy kijussanak a víz alá került barlangból és sikerült.

Mogyorósi Géza: 1954 - egy régi vébé emléke

1954 - egy régi vébé emléke Nyugat-Európában rengeteg család - hotel, kemping, iskola, sportklub stb. - a svájci foci Vb miatt vásárolta meg legelső, méregdrága tv készülékét. Kilenc évvel a háború pokla után mi magyarok főleg a rádió mellett buzdíthattuk Puskásékat - Szepesi György hangját mindenki ismerte az éterből!

Csontos Tibor: Okosvíz

Okosvíz Mondják, hogy a sörben szabadság van, a borban bölcsesség, a vízben pedig baktériumok. Azt is hallottam már valakitől, hogy azért nem iszik vizet, mert úgymond, abban közösülnek a halak. És most azt hallom, hogy itt az okosvíz. Ne felejtsük el, hogy a a világcég új prémiumtermékének műfaja egybeírandó. Szóval, vízválasztóhoz érkeztünk. Eleddig tehát butavizet iszogattunk és fogalmunk sem volt, mi hiányzik az életünkből. De hát eleinte imigyen voltunk az okostelefonnal is, nemde?

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ