RSS Feed

Vélemény

Regös István: Kutyaharapást a ...

Kutyaharapást a ... Szinte nincs olyan nap, hogy valamelyik televíziós csatorna ne adna hírt kutyatámadásról. Fordítsuk le az egészet magyarra! Lassan természetessé válik, hogy vidéken és Budapesten nagy testű kutyák - mint kiderült, a legtöbbször harci kutyák -, ne marcangolnának szét elsősorban gyerekeket vagy idős embereket. Falvakból már vészjelzéseket adnak le az emberek, hogy kutyafalkák garázdálkodnak az utcákon.

Mogyorósi Géza: Sportmatek

Sportmatek A német elsőosztályú labdarúgó bajnokság tabelláját pillanatnyilag 65:18-as gólkülönbséggel uraló müncheni stoplis brigád tavaszias lendülettel folytatja diadalútját. Márciusban többek közt a hamburgi srácoknak tartottak fergeteges tornaórát: 75 ezer néző előtt. Hol vagyunk mi ettől?

Csontos Tibor: Pia Fraus

Pia Fraus Jókai Mór De kár megvénülni című regényében Pia Frausnak nevezik az olyan szelídebb fajta csalást, amely egyvalakinek a hasznára szolgál, anélkül, hogy másvalakinek kárt okozna. Hát persze, hogy a világ semmit sem változott azóta, a Pia Fraust napjainkban sem szokás a kihalt állatfajok között emlegetni. A Pia Fraus máig élő magyar hagyomány, az egyvalakikből azonban sokan lettek, szó sincs arról, hogy abszurd, azaz harmónia nélküli világban élnénk, sőt ma főleg olyan csalások leledzenek, melyek egyvalakiknek nagy hasznot hoznak, másoknak viszont kárt okoznak.

Dalia László: Számháború

Számháború Nem mindenki volt ötös matekból, sőt jónéhányan éppen átbukdácsoltak gimnáziumban és azóta is bajban vannak a piacon, ha három tételt össze kell adni. Ja, valami haszna a kofáknak is legyen, ha ilyen fagyos idők járnak. Az persze már baj, ha a politikusok hetente megbuknak számtanból, hiszen éppen ez volna az ő tudományuk.

Harsányi Péter: Siófoknak világsztárokra is telik

Siófoknak világsztárokra is telik Sztár edzőt igazolt a Siófok női kézilabda csapata a norvég Tor Odvar Moen személyében. Nem először markolt ekkorát a balatoni klub, hiszen korábban a dán Christian Dalmose és honditársa, Lars Rasmussen is irányította már a siófoki csapatot. Kár, hogy világsztárokkal sem jutottak sokkal előbbre az ötödik helynél.

Regös István: Márciusi tanúk

Márciusi tanúk Hol vannak már a tanúk? És hol vannak már a tanúk leszármazottai, a déd-, ük- és szépunokák? Ha jól számolom, az idei március 15-e a forradalom 170. évfordulója. A márciusi ifjak legendája, amióta csak megszületett, azóta annyit változott, ahogyan egy vörösfenyő csemetéből egekig nyúló óriásfa lesz. Ma már úgy mondjuk, az 1848. március 15-ei forradalmat mindig, minden regnáló rezsim a magáénak vallja.

Mogyorósi Géza: Utazási trend

Utazási trend Vasárnap ért véget a legrangosabb európai idegenforgalmi szakvásár. A berlini ITB (Nemzetközi Turisztikai Börze) tapasztalatai még elemzésre várnak. De az már 2018 tavaszán körvonalazódik, hogy a németek a metropoliszok közül belföldön a fővárost, külhonban pedig Londont kedvelik leginkább.

Csontos Tibor: Kossuth hangja

Kossuth hangja Régen elfeledett korongkincsre bukkantam nosztalgiázásra ritkán késztető, terjedelmes fekete koronggyűjteményemben. Éppen negyven éve került vinyl lemezre, közkeletűbb, de téves nevén bakelitre Kossuth Lajos hangja. Ez a negyvenötös fordulatszámú EP került most megint elő lemezeim újbóli leporolása, rendezgetése közben. A Hungaroton gondozásában megjelent csillogó lemezke Kossuth 1890. október 20-án Torinóban elmondott beszédének egyik részletét tartalmazza.

Dalia László: Az első magánlift

Az első magánlift A legenda szerint most épül az első magánlift Budapesten, s ha esetleg ez a Kertész utcai szerkezet már nem az első, csak a második, vagy hatodik, akkor fölöttébb is tanulságos a történet.Nem kaptam felhatalmazást a pontos adatok közlésére, de nem is ez az érdekes, hanem a történet. amely felér egy kis szociográfiai tanulmánnyal.

Regös István: Az óráról

Az óráról Csak a teljes tisztelet hangján szíveskedjünk beszélni az óráról! Az órának lelke van. Az óra sokkal több, mint egy időmérő eszköz, az óra társunk. Alapvetően háromféle óra van. Vagyis háromféle időmérő eszköz, amit órának hívunk. Az igazi a mindenekelőtti és utáni óra, a csodás mechanikus szerkezetével, időtálló tokjával, szinte testünk meghosszabbított része.

Harsányi Péter: Csányi rájött

Csányi rájött Mármint az MLSZ elnöke, dr. Csányi Sándor rájött, hogy nem jó az utánpótlásképzés támogatása. Azt nyilatkozta a Világgazdaság c. napilapnak, hogy át kell alakítani az utánpótlásképzés támogatását, döntően arra építve, hogy hány olyan játékost nevel ki egy-egy műhely, aki felnőttként eljut a magyar élvonalig, külföldi bajnokságig vagy a válogatottig. "Azoknak az utánpótlásműhelyeknek, amelyek nem képesek kinevelni ilyen játékosokat, fölösleges támogatást adni, minderről már a hetekben tárgyal az MLSZ"

Mogyorósi Géza: Berlin - régi és új arcok

Berlin - régi és új arcok Angela Merkelnek sűrű a programja márciusban. Az őszi Bundestag választások óta kormányalakításon fáradozó (ügyvezető) kancellárnő e hét elején nyitotta meg a világ legrangosabb idegenforgalmi szakvásárát (ITB) Berlinben. A hó derekán már régi és új miniszterrekkel folytatja munkáját.

Regös István: A víz az élet

A víz az élet Az életben minden olyan egyszerű, olyan természetes, mint a víz. Kinek jutna naponta többször az eszébe, hogy ha balra csavarom a csapot, folyni kezd a víz, ha jobbra csavarintom, elzáródik a víz útja? Szerintem csak azok gondolnak csodaként a csapból kifolyó ivóvízre, akik ott nőttek fel, ahol a víz mindennapos csodának számított.

Csontos Tibor: 150 éves vízművesek

150 éves vízművesek A minap a nyolcmilliós London több tízezer lakásában nem volt ivóvíz. Január elején pedig a négymilliós dél-afrikai Fokváros vezetése közölte, hogy három hónapra elegendő a város vízkészlete és ha a lakosságot nemsikerül rávenni a víztakarékosságra, áprilisban el kell zárni a víztározók csapját. Az elmúlt százötven évben Budapestről soha nem érkeztek ilyen hírek. Az itt élőknek természetes, hogy még a háborúk idején is friss, egészséges ivóvíz jött a csapokból és nincs ez másként napjainkban sem. Az idén százötven éves a Fővárosi Vízművek, Budapest egyik legfontosabb szolgáltató cége.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ