RSS Feed

Vélemény

Regös István: Bár nem rossz ember

Bár nem rossz ember A legritkábban fordul elő, hogy kollégáimról, azok munkájáról bármilyen negatív hangnemben kritikai megállapításokat teszek. Ez afféle betyárbecsület, pedig gyakran megtörténik, hogy felrobbanok egy-egy tehetségtelen újságíró, riporter vagy éppen műsorvezető láttán. Természetesen védekezem, hogy ne jusson el hozzám az a sok szörnyűség, ami a szélsőséges nyomtatott, elektronikus internetes médiából árad.

Dalia László: Hajrá magyarok, hajrá konzultáció!

Hajrá magyarok, hajrá konzultáció! Nemzeti konzultációt indít a magyar kormány arról, hogy egy gyerekeket szállító busz közlekedhet-e éjjel 11 és hajnali négy között, milyen egészségügyi feltételeknek kell megfelelnie a buszsofőrnek és a buszok műszaki paramétereit is meg kellene határozni. Mindezt Kovács Zoltán kormányszóvivő jelentette be angyali arccal, felelőssége teljes tudatában. Úgy tűnik, a borostás cinikus pályája csúcsára ért.

Regös István: Az olimpia a világé

Az olimpia a világé Amikor feltámadt az ókori olimpia szelleme és 1896-ban újra megrendezték a világjátékokat, akkor az emberiség hálaimát mormolt és tiszta, meleg szívvel köszöntötte a béke szellemét. Mert az olimpia még a háborúkat is befolyásolta, mert amikor háború van, nincs olimpia. És ha van olimpia, nincs háború. Az emberiség egyik legszebb, legmagasztosabb találmánya, hogy babusgatja, életben tartja az olimpia világjátékait, ahol fiatalok, nők és férfiak a sport színterén a legmagasabb erkölcsi törvények betartásával egymással versenyeznek.

Mogyorósi Géza : Schulz elvtárs

Schulz elvtárs A német baloldalon hagyományosan elvtársnak szólítják egymást a párttagok. Nincs ez másként a Brüsszelből Berlinbe katapultált Martin Schulz esetében sem, aki Angela Merkel kihívója lesz az őszi, alsóházi (Bundestag) választásokon az EU legnépesebb tagállamában. Közös a kereszténydemokrata (CDU) és szocdem (SPD) frontemberben, hogy egyikük sem rajong Orbán Viktorért. Oké, Trumpért sem!

Regös István: János és a jég

János és a jég Szerintem Hemingway biztosan rácsapott volna János történetére. Ha neki elég volt Az öreg halász és a tenger, plusz a Nobel-díj érte, akkor én is megpróbálhatnám János és a jég címen megírni egy ember, és egy soha meg nem ismétlődő pillanat történetét. Mert ki is ez a János? Aznap reggel, amikor nagy kalandja kezdődött, jó mínusz tíz fok alatt bóklászott a szeszes hőmérő szála. Vagy ott még higanyos hőmérőt használnak, ki tudja?

Dalia László: Mégis kinek a kudarca?

Mégis kinek a kudarca? Orbán álma az olimpia, most mégis próbálja magától eltolni a kudarcot. Ám akárhogy is hárít a miniszterelnök, ez számára nagy kudarc. Még annál is nagyobb. Ez ugyanis kikezdte a sportra költött több százmilliárdos programját, amely már a riói olimpián léket kapott, hiszen ha Hosszú Katinka és Kozák Danuta itthon marad, minden idők leggyengébb olimpiáját könyvelhettük volna el, miközben sosem áramlott ilyen töméntelen pénz a magyar sportba.

Regös István: Így múlik el a világ dicsősége

Így múlik el a világ dicsősége Semmi sem örök, vagy végtelen (ahogy tetszik), csak a változás. A világegyetemben semmi sem olyan biztos, mint a változás. Ha van állandóság, az bizonyára nem lehet más, mint a változás. Ez az a dolog, mondhatni szubsztancia (hogy bután okoskodjunk), amitől a legjobban félt az emberiség története folyamán a mindenkori hatalom.

Odrobina Kristóf: Klubhű(tlen)ség

Klubhű(tlen)ség Manapság szerencsésnek számít az a labdarúgó, aki még profi pályafutása elején megtalálja a számára megfelelő klubot és vezetőséget. Vannak focisták, akik soha nem találnak maguknak ilyen helyet, mások rátaláltak és ott töltik aktív pályafutásukat, és vannak azok a sportolók, akik mindezt eldobják sokmilliós fizetésért és gyenge teljesítményért cserébe.

Regös István: A kutyaugatás nem hallatszik az égig

A kutyaugatás nem hallatszik az égig A kutyaugatás nem hallatszik az égig, de azt biztosan állítom, hogy a szomszédig nagyon is! Ha mondjuk, egy panelház második emeletén elbődül a dán dog, amit véletlenül egy durván fogyatékos agyú, utálatos szomszéd ölebként tart, akkor a tizedik emeletig nem alszik senki. Nem, mert akár egy kutya is akkora zajt csaphat, hogy lehetetlenné teszi az emberek éjszakai nyugalmát.

Dalia László: A bulvár is magyarosch

A bulvár is magyarosch Nehéz kenyér a bulvár, aki egyszer belekóstolt, bajosan szabadul. Ritka az a művész, aki kerüli az efféle nyilvánosságot és a magánéletét megtartja magának. Persze, egy színész vagy zenész akár lubickolhat is a bulvárban, amíg képes irányítani a róla szóló híreket. Ha viszont olyan információk is kikerülnek, amelyek nincsenek kedvére, futhat a jó híre után.

Regös István: A félelem éve

A félelem éve Valaki mondja meg, hogy miért félnek az emberek… Na ne! Ez így nagyon ócskán kezdődik! Pedig azt hiszem, hogy ez a téma mindenkit érint, mert olykor, ha semmi okunk nincs, akkor is félünk, vagy legalábbis aggódunk. Aggódunk a holnapért, az egészségünkért, féltjük a munkahelyünket, utáljuk a csúcsforgalmat, félünk, hogy nem érünk oda időben az irodába és nincs vége a sornak. A félelem rátelepszik egy falura, egy városra és egy országra.

Csontos Tibor: Futbólia beindul

Futbólia beindul Korántsem biztos, hogy a hétvégén a téli szünet után ismét megtelnek a lelátók, csupán az bizonyos, hogy elkezdődik a tavaszi forduló. Ilyenkor ad az emelesz elnöke exkluzív interjút a sportnapilapnak, és ilyenkorra a csapatok egy része is túl van már az idei török, spanyol, portugál, dubai, horvátországi edzőtáborozásokon, mi pedig a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első meccsein. Miként a játékosok, edzők is a fogadkozásokon, melyekből a Nemzeti Sport hasábjairól szemezgettünk.

Regös István: Szinetár 85

Szinetár 85 Akit fiatal kora óta ismerünk, azt nagyon nehéz 85 évesnek elhinni. Egyszerűen azért, mert hirtelen magunkat is sokkal idősebbnek látjuk, hiszen tanúi voltunk a ma 85 éves barátunk pályafutásának. És ha tetszik, ha nem, ez idő alatt mi is idősebbek lettünk. Istenem, micsoda idők voltak azok, amikor egy Szinetár lehetett a Magyar Televízió művészeti nagyvezére!

Dalia László: A szürke ötven magyar árnyalata

A szürke ötven magyar árnyalata Orbán 17. évértékelő beszéde jó alkalom, hogy körülnézzünk e hazában és ne túl boldogan térjünk nyugovóra. A magyar politikai osztály talán sosem volt ilyen mélyponton. A miniszterelnök beszéde ezt a kirakatot erősítette, amikor háborús kihívásokról beszél, s Brüsszelt nevezi meg ellenségként, tehát azt a klubot, ahová tartozunk. Az ellenzék pedig egyre szétszórtabb, lassan az utolsó esélyét is eljátssza a politikai kaszinóban.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ