RSS Feed

Vélemény

Dalia László: Két félidő kevés

Két félidő kevés Nem kevés a 90 perc, de magyar bajnokságban játsztahnának három félidőt is, akkor sem lenne több néző. S Csányi elnök úr, akihez fogható MLSZ elnök rég nem volt, maga is kénytelen volt beismerni, hogy sok minden történt a magyar fociban, de a néző nem lett több. Pedig izgalmas volt bajnokság, az utolsó fordulóban dőlt el, hogy melyik csapat játékosai viszik haza az aranyérmet.

Regös István: Lánynak szülni dicsőség

Lánynak szülni dicsőség Nemrégen láttam egy 1950-es években készült csehszlovák filmet, a zseniális Hrabal írta és a nem kevésbé zseniális Jirí Menzel rendezte. Egy monumentális vasöntödében dolgoztatták a korábbi uralkodó osztály „megtévedt” tagjait, ahol egymástól lazán elválasztva rakodták az ócskavasat a női elítéltek és a férfi munkások.

Csontos Tibor: Obádovics

Obádovics Pontosabban: "Az" Obádovics. Akinek nevét Charles Simonyi is megemlítette világűrben, ahová felruccant némi turistáskodásra. Amikor fiatal voltam, Obádovics József Gyula könyvéből tanultam a matematikát -mondta odafönt. A matematika tudományának manapság Balatonszárszón élő tudora a közelmúltban ünnepelte kilencvenedik születésnapját, mely alkalomból életrajzi kötetét is megjelentette az általa alapított Scolar Kiadónál. Leghíresebb könyve mégis az Obádovics-féle matematika könyv, amely a matematika bibliájának számít.

Regös István: A reményről

A reményről Sokat vitatkoztak még tudományos szinten is, hogy milyen érzéstípus határozza meg leginkább az emberi létet. Voltak, akik az akaraterőre szavaztak, mások azt mondták, a félelem az egyik legfontosabb érzés, mert óvatosságra int. Mások a szeretetet helyezik előtérbe. Azt mondják, a szeretet csodákra képes. De bármilyen furcsa, legtöbben a remény mellé tették le a voksukat.

Mogyorósi Géza (Berlin): Nyaral a család

Nyaral a család Kissrác koromban természetes volt, hogy a festői Bakonyban, avagy a Balatonnál töltöttem iskolai vakációm egy részét. Gimnazistaként budapesti strandolás, vidéki építőtáborozás és az ország autóstopos meghódítása jelentette a nyaralást. Munka és szórakozás, gyümölcsszedés és diszkó!

Dalia László: Adyval Váradon

Adyval Váradon Ady Endre talán manapság kevésbé divatos, mióta Raffay Ernő, aki a körkörös védelemmel írta be magát a magyar töténelembe, amikor a szabadkőművesekről írt, felfedezte Ady Endre nevét és egy külön kötetet szentelt a költőnek, mindenféle zavaros és homályos utalásokkal, mintha nem a maga ura lett volna. Szerencsére ez a zavar az erőtérben, mulandó nyomot hagy, menjünk csak el Nagyváradra és nem nagyon szabadulunk majd Ady varázsától.

Csontos Tibor: Nemzeti szépelgés

Nemzeti szépelgés A minap megmagyarázhatatlan okokból és balga fejjel elfogadtam a meghívást és elmentem arra a bikinis selejtezőre melyen a Nemzet Szépe címkéjű szépségversenyre jelentkezők közül kiválogatták azt a tizenkét lányt, aki bekerülhet a döntőbe. A sajtónyilvános válogatót egy Andrássy úti divatcégnél rendezték, és állítólag több mint száz lányt nézett meg a "szakmai zsűri". Azért írom, hogy állítólag, mert az első huszonöt jelentkező megtekintése után feladtam.

Regös István: Mentőt a mentőnek

Mentőt a mentőnek Az értékrenddel van a baj. Valahol eltérült az egyenes és minden görbe lett. A logikus lett a logikátlan, a fontos az elhanyagolható. Felborult az értelmezhető közmegegyezést kivívó fontossági sorrend, és ami mindennél jelentősebb, kezdünk hozzászokni. Sokszor írtam erről, hogy a hatalmak azért tudnak fennmaradni olykor évtizedekig, mert az alattvalói viselkedés ezt lehetővé teszi.

Mogyorósi Géza : Columbo

Columbo Pesti ifjúként - Tenkes és Kloss kapitány után - hamar megkedveltem a Los Angeles-i zsarut, akit Peter Falk alakított. A lepukkadt francia kocsival guruló-nyomozó felügyelő egyfajta osztályharcot vívott a képernyőn. Mindig ő győzött!

Regös István: A varjak nem emberek

A varjak nem emberek Amióta a kormány miniszterelnök-helyettesének, a KDNP elnökének, Semjén Zsoltnak „a nemzet fővadászának” köszönhetően parlamenti szintre emelkedett a vadászat és a vadászok jogköre, azóta nem kell félteni a vadállományt. Azóta éppen annyi, számukra kedvező törvény született, amennyit a vadászok óhajtottak.

Dalia László: Kelet vagy Nyugat avagy miért nyúlt mellé Botka?

Kelet vagy Nyugat avagy miért nyúlt mellé Botka? Az Európa Parlament határozata példa nélküli, még egyetlen uniós tagország ellen sem indítottak a hetedik cikkely alapján eljárást. Orbán Viktor a CEU és a civilek elleni hadjárata kiverte Brüsszelben a biztosítékot, s nyilván az sem mellette szólt, hogy mióta hazajött Brüsszelből, úgy viselkedik, mintha nem kapott volna szigorú megrovást, sőt Pekingben együtt kvaterkázott Lukasenkóval, Erdogannal és Putyinnal.

Regös István: Elbotkázták

Elbotkázták A cím akkor jó a szakma szabályai szerint, ha felhívja a figyelmet a dolgozat témájára. De ha már rögtön az első percben ránézésre is elárulja a poént, akkor talán nem is érdemes tovább olvasni. Mégis azt javaslom, ne hagyják most abba! Az elmúlt évek különféle szlogenekkel leírhatóak. Gyurcsány híres öszödi beszédében az „elkúrtuk” állítmány meghatározta egész jövőjét.

Csontos Tibor: Az okos Bécs

Az okos Bécs A szomszédvár, amelyik már régóta igyekszik leszedegetni magáról, az ódon és megunt császárvárosi címke maradványait, s egyre inkább az élhető, modern, huszonegyedik századi okos város imázsában szeretne fürdőzni, amely város mindent igyekszik megtenni a polgáraiért. A szomszédvár, Bécs, ahol mindig kitalálnak valamit, és ahol jó lenni, ahol még jobb élni. Ott mindig bedobnak valami olyasmit a köztudatba, ami széltében-hosszában tágítja az ott élők komfortzónáját, kellemesíti közérzetüket, hangulatukat.

Regös István: Joci és az Eurovízió

Joci és az Eurovízió Maradjunk a tényeknél! Évről évre megrendezik az Eurovíziós Dalfesztivált. Természetesen nem egyforma a színvonal, de ez érthető, hiszen nehéz minden évben több tucat fülbemászó sikeres dalt létrehozni. Igaz, a versengő országok talán képesek lehetnének arra, hogy évenként legalább egy versenydalt produkáljanak. Idén Kijev nyerte el a rendezés jogát.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ