RSS Feed

Vélemény

Csontos Tibor: Vízvizit

Vízvizit A borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok – vélik egyesek, főleg akik úgy tartják, hogy inkább az orruk legyen borvirágos, mint a foguk vízköves. Egy minapi, tengerentúlról érkező járványügyi jelentés ráadásul óva intett a magyarországi csapvíztől, amire az itthoni hivatalosságok joggal kapták fel a vizet. A hazai csapvíz ugyanis az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Nemcsak jó ízű, de ásványi anyagokban is gazdag.

Regös István: Nyelvtelenül

Nyelvtelenül Sokféle szójáték ismert, ami a nyelvvel függ össze. Klasszikus példa: „Nyelvében él a nemzet, de nyelvével még senki sem nemzett”, „Ahány nyelv, annyi ember”, „A nyelvvel a karrierben lehet előre jutni, de ízlelni is szabad vele”. Melyiket válasszuk mai témánkhoz? Én most arra szavazok, hogy aki több nyelven beszél, jóval több lehetőséget kap azoknál, akik semmilyen idegen nyelvet nem tudnak.

Mogyorósi Géza: 1961 - Berlin tragikus augusztusa

1961 - Berlin tragikus augusztusa Tudjuk, hogy Donald Trump amerikai elnök már-már hermetikusan lezárná az USA és a déli szomszédja, Mexikó között húzódó határt. Augusztusban pedig arról értesülhettünk, hogy Recep Erdogan szakemberei hozzáláttak a falépítéshez a török-iráni régióban. Ismerős ez a fajta, durva (történelmi?) tereprendezés!

Regös István: Vészkijárat

Vészkijárat Az ember életében a két legkiszolgáltatottabb időszak a gyerekkor és az öregkor. A csecsemő létezni sem tud elsősorban az édesanyja nélkül. De ahhoz, hogy életben maradjon, meleg otthonban nőjön fel, szükséges a család, de elsősorban az anya és az apa. Ha szerencséje van, megadatik neki a szeretet légköre, nem nélkülöz, biztosítják számára az otthont, a tanulást, talán még a szórakozást is.

Dalia László: Építsünk tanuszodát százat, ezeret!

Építsünk tanuszodát százat, ezeret! Stadionok szépen épülnek, még az NB III-es focicsapatoknak is jut. Talán ilyen gazdagok vagyunk? Persze, voltak nagyszerű tervek, hogy tornatermek és tanuszodák is épülnek, de azok valahogy lemaradtak, azok nem olyan fontosak, pedig nagyon hiányoznak. A gyerekek túl korán elhíznak és nyaranta egyre többen fulladnak bele a Balatonba és a Dunába, Tiszába, bányatavakba.

Csontos Tibor: Rock hórukk

Rock hórukk Ezzel a műfaji leleménnyel hirdetik a Nagy Feró életéről készülő musicalt. Rock hórukk. Mert hát a nemzet excsótánya sem maradhatott ki abból a musicalsorból, melyben már musicalemlékművet állított magának a Hungária, az Illés, az Edda, az Omega, a Neoton Família. Igaz, ez utóbbinak a Szép nyári nap című musicaljét nem pop hórukként népszerűsítették. A hírek szerint Ricse, Ricse Beatrice című produkciót Feró könyve, a Boldog szép napok alapján viszik színre.

Regös István: Vona vonal

Vona vonal Még a 19. század elején is kőkemény harcot folytattak a nők választójogának biztosításáért. A macsó férfitársadalom nem volt hajlandó még vitatkozni sem a témáról, hiszen annyira elképzelhetetlen volt számukra, hogy egy nő jogot nyerjen beleszólni a társadalom életébe. Tüntetéseken gumibotozták a felvonuló lányokat, asszonyokat. Az egyenjogúságot, a választójogot követelő nőket pedig kirúgták állásaikból.

Mogyorósi Géza : Hajrá Hertha!

Hajrá Hertha! A hozzám hasonlóan fél életét Németországban töltő Dárdai Pál kurta séróval, borostásan készül a perceken belül startoló Bundesliga szezonra. Jó ómen, hogy az edzőtáborozás-szomszédolás alkalmával a Galatasaray Istanbul együttesét 2:1-re győzte le a magyar tréner berlini foci csapata.

Dalia László: Ki fog itt kézilabdázni?

Ki fog itt kézilabdázni? A magyar sportba hihetetlen összegek ömlenek, írhatnók azt is, hogy számolatlanul és gyakran eredménytelenül. Egyelőre nem is nagyon kell elszámolni, talán ha két szövetség elnöksége mondott le, mert nem jöttek az eredmények. Igaz, miután vezető politikusokat ültettek be az elnöki székek többségébe, ők hivatalból nem bukhatnak meg. Ugyanakkor a pénzek töredéke kerül az utánpótláshoz.

Regös István: Még mindig nem folyt le a szenny

Még mindig nem folyt le a szenny Tíz hónapja írtam „Tiszta vizet a medencékbe!” címmel az Magyar Úszó Szövetségben dagadó botrányáradatról. Majdnem egy éve. Az ember azt hinné, hogy ennyi idő bőségesen elég arra, hogy leeresszék a mocskos vizet a medencékből és olyannyira kipucolják, hogy egy deka mocsok se maradjon a medencék falára tapadva, hogy minden tiszta legyen végre és a víz, az új, tiszta víz, a kék színű, a csodálatosan kristálytiszta víz, ne csípje sem az úszók, sem az őket irányító szövetségi vezetők szemét.

Csontos Tibor: Csirkelábmintás rádió

Csirkelábmintás rádió Nem valószínű, hogy bárkit is izgalomba hozna a hír, mely szerint egy évvel ezelőtt kezdett sugározni az első magyar női börtönrádió, a Hessz Fm. Még csak azt sem lehet mondani, hogy minden ízében nyári uborkaszezonos hír. - Na bumm, és akkor mi van? - jegyezhetné meg bárki is, némileg jogosan. Hiszen a börtönrádiózás két-három éve nem ismeretlen műfaj a hazai bv. intézetekben, ez legfeljebb attól lehet érdekes - már ha az -, hogy ezúttal az éteri hesszelők - nők.

Mogyorósi Géza : Wagner, túrabakancs, választások

Wagner, túrabakancs, választások A címben Európa legbefolyásosabb asszonyának nyári, koraőszi programját kívántam összegezni. A "Nürnbergi mesterdalnokok" már kipipálva. Bayreuthból Dél-Tirolba utazott férjével vakációzni a német kancellárnő.

Dalia László: Üvegházban a magyar foci

Üvegházban a magyar foci Muszbek Mihály hetedik elemzését készítette el a magyar fociról, s bár meglehetősen markánsan fogalmaz, a tényeket nehéz lenne másképp értékelni. Félő, hogy cáfolat ezúttal sem érkezik Muszbek címére, hiszen az ő számai atombiztosak, ahogy az is, hogy a magyar labdarúgás egyhelyben topog.

Regös István: Az acél lelke

Az acél lelke Mélységes tiszteletet érzek azok iránt, akiket megáldott a sors kézügyességgel, alkotói tehetséggel. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nemegyszer ámulattal néztem már varázsló autószerelőket, mindig csodálkoztam, hogy a sok tucat, szétszedett alkatrészből, miként lesz újra működőképes szerkezet. Elismeréssel adózok egy jó szobafestőnek, víz- vagy villanyszerelőnek.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ