RSS Feed

Vélemény

Regös István: Biztos, hogy nem a biztonságért vannak!

Biztos, hogy nem a biztonságért vannak! Kevés olyan szakmát ismerek Magyarországon, amelyik úgy szaporodott, különösen az utolsó évtizedben, mint a biztonsági őröké. Amerre nézek például egy bevásárlóközpontban, mindenütt biztonsági őröket látok. Szégyellem, de nekem mindig úgy tűnik, hogy ezek a morc - most kopaszok vagy nem kopaszok, ezt most hagyjuk - fenyegető emberek figyelik minden mozdulatomat.

Csontos Tibor: HHhH

HHhH Franciaországban ezzel a címmel vetítik, nálunk a HHhH - Himmler agya Heydrich címet kapta a mozikeresztségben az a francia akcióthriller, amely a hírhedt SS-vezető, a holokauszt főszervezője, Reinhard Heydrich ellen Prágában elkövetett merényletet dolgozza fel. Heydrich volt a legmagasabb rangú náci vezető, aki ellen a megszállt országokban sikeres merényletet hajtottak végre. A film magyar címe kissé körülményesre sikeredett, de a százhúsz perces produkció sem hozza ki a legtöbbet a világháború e fontos történéséből.

Regös István: Őrmesterek

Őrmesterek Az őrmester nemcsak egy katonai rendfokozatot jelöl. Az őrmester a hadseregben fogalom és hatalom. Ő tanítja meg az újoncokat az engedelmességre. Az őrmesterektől származik a hírhedt mondás: „Félsz, amíg élsz!” Mivel parancsnokként ő van közvetlen kapcsolatban a század katonáival, a hatalma olykor nagyobb, mint a tiszteké. A főtörzsőrmester pedig az alakulatok olykor gyakran rettegett főnöke.

Dalia László: Nem temetni jöttem Storckot

Nem temetni jöttem Storckot Storck kapitányt már a sportnapilap is temeti, tehát jó esély van rá, hogy a keddi MLSZ értekezleten rendkívüli döntést hoznak, s Csányi elnök elköszön a német szakembertől. Ez számomra meglepő lenne, hiszen az OTP-vezér sosem kapkod, s a nézői bekiabálásokra, füttyökre eddig sem adott. Ám még ez is megtörténhet, hiszen sem az edzők, sem a játékosok nem állnak ki mellette.

Regös István: Megy a bal, jön a jobb-ik

Megy a bal, jön a jobb-ik A Vasárnapi Hírek kitűnő munkatársa, Nagy N. Péter bokszidézetet citált egyik írásában, valószínűleg még hallgatta minden idők leghíresebb sportriporterét, Szepesi Györgyöt. Én is sokat hallgattam rádiós közvetítéseit, úgy látszik azonban, valószínűleg különböző meccseket közvetített akkor Gyuri bácsi. Kollégám azt írta: „Lenn a jobb kéz, megy a bal”, én meg ezt hallottam: „Vigyázz, vigyázz, jön a bal, megy a jobb!”

Csontos Tibor: Vadkelet az Omegában

Vadkelet az Omegában Volt egyszer egy Vadkelet - ez a címe az Omega új lemezének, amely az utóbbi években maga is elvadkeletiesedett. Egészen pontosan azóta, hogy Mihály Tamás két éve megjelent könyvében kiterítette volt együttesének bizonyos szennyeseit, majd bónuszként kijelentette az Omega felcsúti fellépéséről: a Pancho Arénában koncertezni politikai állásfoglalást jelent. A helyszín ugyanis olyasmit jelképez, amivel az együttesnek nem lenne szabad azonosulnia.

Regös István: Matolcsy, a polihisztor

Matolcsy, a polihisztor Én tényleg nem értem, hogy a média romlottabb része miért támadja állandóan ezt a jobb sorsra érdemes embert? Lehet, hogy csak irigykednek rá, mert szerintem kis hazánkban kevés olyan sokoldalú ember él és munkálkodik, mint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Szerintem, ha majd nem lesz és kizokogta magát a nemzet, akkor fogják csak igazán értékelni, fel- vagy elismerni mérhetetlen tudását.

Mogyorósi Géza : Nyelvtudás és történelem

 Nyelvtudás és történelem Egyre több fiatal honfitársunk él tartósan külföldön: Londontól Berlinig. Seregnyi olyan pozitív és negatív szereplője van a közép-európai históriának, aki nyelvtudásával is hozzájárult politikai karrierjéhez. Rosa Luxemburgtól Vlagyimir Putyinig hosszú a névsor.

Regös István: A humánumról

A humánumról Magyarul, az emberiességről, arról szeretnék írni, hogyan segítsük feltámasztani a szeretetet. Jut eszembe ez akkor, amikor a világ több pontján dörögnek a fegyverek és ártatlanok milliói esnek áldozatul a gonosznak. És bár az áldozatok között nehéz rangsorolni, de valahogy a szívünk még az átlagosnál is jobban összefacsarodik, ha gyermekük holtteste fölött zokogó anyákat látunk a világhíradókban.

Dalia László: Casting

Casting A Madách Színház újabb sikerdarabot visz színre, a Roocksuli természeresen Webber mű és Szirtes Tamás direktor ismét megkapta a non-replica jogot, vagyis nem kell lemásolni a londoni vagy New York-i bemutatót. Ám ezúttal Szirtesnek és a színháznak annyival nehezebb dolga van, hogy a Rocksuliban gyerekek játszanak.

Regös István: Elment egy korszak

Elment egy korszak Arra ébredtem, hogy a hétvégén egy korszak jeles képviselője a sors kegyelméből mélyen elaludt és már soha többé nem ébred fel. Jó is, hogy valaki úgy tud eltávozni, ahogyan élt. Aradszky az örökké mosolygó, a mindig vidám, a kedves kamasz e földön testileg-lelkileg eltöltött 82 év után hatalmas örökséget maga után hagyva csatlakozott az égi zenekarokhoz és vidáman dalolja az örökkévalóság legifjabbja, mint egy újonc, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

Csontos Tibor: Down

Down Elismerés a Szinetár Dóra és Makranczi Zalán színészházaspárnak. Nálunk szokatlan közleményt adtak ki,mindenfajta híresztelést, bulvárhajszát, címlapőrületet, pletykálkodást, félreértést és találgatást megelőzendő.Miután közleményük végén megjegyezték, hogy gondolataik idézéséhez csak azok teljes terjedelmében járulnak hozzá, kérésüket tiszteletben tartva mi sem szemezgetünk a mondataikból. Természetesen lesz hozzáfűzni valónk mindehhez.

Mogyorósi Géza : Egységben az erő?

Egységben az erő? Jómagam szemtanúja voltam az 1989 novemberi, berlini falomlásnak. Cikkekben, könyvekben már megénekeltem a 20. század végi történelem szívbemarkoló pillanatait. Aztán jött a kijózanodás. Huszonhét esztendeje újraegyesült Németország. Magyar barátaim gyakran kérdezik van-e még különbség a keletiek és a nyugatiak között?

Regös István: Kocsmai hangulat

Kocsmai hangulat Minden tiszteletem és elismerésem Rónai Egonnak, az ATV kiemelkedő műsorvezetőjének. Most jön az ám, vagy a de. E hét csütörtökén az Egyenes beszéd stúdiójában fogadta Molnár Zsoltot és Németh Szilárdot. Aki esetleg nem tudná, Molnár Zsolt az MSZP országgyűlési képviselője és egyben a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, Németh Szilárd pedig a Fidesz országgyűlési képviselője és a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ