RSS Feed

Vélemény

Regös István: A tisztességről

A tisztességről Ismerik azt a népi mondást, gondolom, amikor az anyós kedvesen, mosolyogva a fiát leckézteti, hogy a menye is értse. Ez a csavaros politika, ahol semmi sem egyenes, de legalább görbe. Így hát, úgy kezdem én is, egy barátom mondta, hogy sokan értsék. A közelmúltban elromlott az egyik kábelcsatornán érkező adás a tévéjén és kihívta a szerelőket. Láss csodát!

Dalia László: Sportból elégséges

Sportból elégséges Ahogy emlékszem, a magyar miniszterelnök nagyon csalódott volt a Riói olimpia után, bár ezt sosem vallotta be. Igaz, Borkai Zsolt MOB elnöknek mennie kellett, mintha csak rajta múlt volna, hogy a hatalmas pénzek ellenére, amelyek 2010 óta sportba érkeznek, gyengécskén szerepeltünk az olimpián. Ha Hosszú Katinka és Kozák Danuta véletlenül lemaradt volna a repülőről, akkor a kudarc világraszóló lett volna.

Regös István: Szegény Zsuzsa!

Szegény Zsuzsa! Egy picit szégyellem magam és egy kicsit büszke is vagyok. Büszke vagyok arra, hogy a Mix Online-on én írtam először Demcsák Zsuzsa tündökléséről és bukásáról. De szégyellem, ha csak kis százalékban is, szigorú írásom közrejátszott Zsuzsa bukásában. Mert dehogy akartam, hogy elveszítse a munkáját az ATV-ben! Szó se róla, a mai televíziós piacon van nála rosszabb, gyengébb műsorvezető is.

Mogyorósi Géza : Merkel példaképei

Merkel példaképei Nem igen kételkedem benne - s ezzel vagyunk így még több tízmillióan Németországban- hogy az Európai Unió legnépesebb tagállamát a jövőben is egy asszony irányítja. A polgárok szeptember 24-én járulnak az urnákhoz.

Regös István: Közben is énekelj!

Közben is énekelj! A frászt hozta rám Balog Zoltán EMMI-miniszter bejelentése a mindennapos éneklésről. Odáig ment, hogy személyes példaadással dalra is fakadt a mikrofonok előtt és szép tisztán, kántorhangon magyar népdalt énekelt. Bravó, miniszter úr! Elmondta, bár érzi, hogy félre fogják magyarázni a gondolatait, de ha az iskolában mindennap énekelhetnének a gyerekek, az megszépíthetné az életüket, mi több, még a tanulmányi előmenetelük is javulna. Na, jó, álljunk meg itt egy percre!

Csontos Tibor: Vezércikkember 2.0

Vezércikkember 2.0 Írtunk már korunk hőséről, aki a szürke ötven árnyalatában játszik, miben is játszhatna, hiszen maga is a szürkék hegedőse, hogy újfent kölcsönözzünk valamit az új vizeken járó Ady Endre jellemet is jellemző versének soraiból. A vezércikkember az alattvaló prototípusa, a Valóság nevű nagybácsi már nincs vele, levelet ír csak neki. Csupán azt veszi észre az őt körülvevő valóságból, amit sugallnak neki, s mivel a többit elhallgatják, az számára nem is létezik.

Regös István: Mégis, mit gondolnak ezek?

Mégis, mit gondolnak ezek? Mégis, mit gondol ez a sok multi a nagyvilágban Magyarországról? Azt hiszik, a levegőbe beszélünk? Képtelenek felfogni, hogy kutyakötelesek betartani a Magyarországon született törvényeket, ha egyáltalán bármilyen kapcsolatban akarnak élni velünk? Hát nem! Úgy tűnik, keményebbnek kell lennünk, mint eddig. Egyszer már nagyon szigorúan és sikeresen kiplakátoltuk az országot, hogy minden bevándorló megtanulja, ha ide akar jönni, tartsa be a magyar törvényeket.

Dalia László: Ki akar itt focizni?

Ki akar itt focizni? Muszbek Mihály legrosszabb álmai kezdenek valóra válni a magyar fociban, mert miközben több médium is azzal foglalkozik, hogy milyen jól keresnek a magyar focisták, a bajnokságban főszerepet visznek az idegenlégiósok, mintha szembe röhögnék Csányi MLSZ elnököt, aki a fiatalok pályára küldését jutalmazná, de már pénzre sincs szüksége a kluboknak, jön az magától, meg az adófizetőktől.

Regös István: Sziréna

Sziréna Egy örökifjú, nyolcvannyolc éves barátom a közelmúlt egyik hétfőjén rosszul lett a lakásában. A felesége rémülten hívta a mentőket, akik percek alatt megérkeztek. Mire bejutottak a lakásba, örökifjú, nyolcvannyolc éves barátom magához tért. Sápadtan ült a fotelben és remegő kézzel tartotta a vizes poharat. A mentőorvos megvizsgálta, és nem talált semmilyen, infarktusra, agyvérzésre utaló jelet, csak valamilyen nem várt stresszes állapotra gyanakodott.

Mogyorósi Géza : A sportgarázdaság finanszírozása

A sportgarázdaság finanszírozása Szerintem kevesen emlékeznek már arra, hogy a náci birodalom '36-ban két ötkarikás - összesen tízkarikás? - viadal házigazdája lehetett az öregkontinens szívében. A horogkeresztes zászlók ellenére sokan hitték el, hogy a Führer modern "mosolyországa" nem jelent veszélyt a nemzetközi békére. Három évvel a berlini olimpia után kiderült: tévedtek!

Regös István: A „Lillásreggeliben” Lilla

A „Lillásreggeliben” Lilla Beismerem és elismerem, hogy egy írásnak, egy filmnek vagy egy tévéműsornak címet adni olykor nehezebb, mint elkészíteni a művet. Ahogy mondani szokták, egy jó cím, fél győzelem, egy rossz cím akár teljes bukás is lehet. Na, de ezt nálam sokkal jobban tudja Paor Lilla, aki szerintem a mai médiavilágban az egyik legkiemelkedőbb szereplő. A villásreggelit mindenki ismeri, ez amolyan angolból meghonosodott kifejezés.

Csontos Tibor: Tompek, légy az asszonyom!

Tompek, légy az asszonyom! Át is keresztelhetnénk az ARC közérzeti kiállítást ARC magánközérzeti kiállítássá, Parti Nagy Lajos szóleleményét kölcsönvéve. Mert mindahányszor bóklászik az ember a szeptemberi Budapest ARC kiállítás belpolitikai helyzetjelentésekkel felérő plakátjai között, ezúttal már tizenhetedszer, mindig úgy véli, hogy itt és most alaposan el vagyon találva, mit érzünk magánilag és közileg is ezen a tájékon. E plakátok nem harci propagandákat idéznek, hanem azzal szembesítenek, amivel együtt kell élnünk, ahogyan élünk. Tökéletes pillanatfelvételek mindarról, ami körülvesz bennünket.

Regös István: Hol vagy, Olga?

Hol vagy, Olga? Nem elég, hogy Kálmán Olga elvesztette az Egyenes Beszéd című, általa indított kiemelkedő színvonalú műsorát, még az ATV-t is levették a legtöbb előfizethető csomagról. Rövidebben: aki nem akart egy drágább csomagra előfizetni, az már nem is láthatja a HírTV-ben Kálmán Olga új műsorát. Így hát az Egyenesen Kálmán Olgával az ország nagy részébe el sem jut. Ehelyett az ATV folytatta az Egyenes Beszéd című egykori, sikeres műsorát minden műsorvezetővel, akit aznap megtaláltak a büfében.

Dalia László: Zsűriben tudós

Zsűriben tudós Régen volt egy olyan műsor, hogy "Ki miben tudós?", most meg lehetne egy "Zsűri kerestetik"-et rendezni, vagy legalább egy előválogatást. A kercsatornák ugyanis nagyon szenvednek zsűri ügyben, pedig csak úgy hemzsegnek a producerek, kreatív zsenik, holott elég lenne néha egy mezei szerkesztő, aki olykor gondolkodik.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ