RSS Feed

Vélemény

Mogyorósi Géza : Hamburg – csata után

Hamburg – csata után Noha a világ vezető politikusai már hazautaztak Németország második legnagyobb városából, a G20-as csúcstalálkozó elmúltával sem mindig könnyű közlekedni az Elba-metropoliszban. De azért jól megy az autókereskedőknek! Rengeteg négykerekűt gyújtott fel a békés tüntetők közé vegyült csőcselék.

Csontos Tibor: CSOK és bulibáró

CSOK és bulibáró Mit mondjak, cseppet sem lepődtem meg azon, hogy a CSOk lett az év szava. Ki ne tudná: a Családi Otthonteremtési Kedvezményt jelentő mozaikszóról van szó, amely a politikai kommunikációban kétségtelenül az év szavának bizonyult, de hogy valóban ez lenne a 2016-os esztendő szava, élni kell bizonyos gyanúperrel. És nem azért, mert emlékezetem szerint eleddig soha nem tiszteltek meg Az év szava címkével mozaikszót. De legalább Kis Grófo leleménye, a bulibáró versenyben volt.

Dalia László: Lyukas a háló

Lyukas a háló Még júliust írunk, de már kihullott a kupákból a Vasas, a Honvéd és az FTC is. A Videoton még elutazik Bordeauxba, s aztán valószínűleg ők is érzékeny búcsút vesznek a nemzetköz mezőnytől. És ismét leírhatjuk egyszer, tízszer, százszor, hogy lassú a tempó és a felfogás. Ez megy már harminc éve. Vajon meddig húzzuk még?

Mogyorósi Géza: Hölgyek a gyepen

Hölgyek a gyepen Azt nem tudom, hogy a sikeres, büszke hazánkat minap egy góllal két vállra fektető Andorra nemzeti stoplis brigádja nézi-e a nyári, női labdarúgó Eb-t? De a magyar válogatott hőseinek, edzőinek javaslom, hogy tanulmányozzák a hollandiai kontinens-torna meccseit. Van mit ellesni a lányoktól!

Csontos Tibor: Címlapon

Címlapon Minden tiszteletem és elismerésem a közismert és népszerű, mi több, már legendaként emlegetett zenész több mint ötven esztendős zenekari teljesítményéért. Ama bizonyos Nagy Generáció tagja, képviselője, akinek életműve máig épül, s bár az ötvenöt éve létező együttese körül adódtak a külső szemlélődő számára érthetetlen balhék, az alfától az omegáig már mindent elért rocktársulat máig rockszínre lép, turnézik itthon és külföldön egyaránt. Címlapokról derült ki, hogy súlyos kórral kell megküzdenie.

Dalia László: A cigánykirály sem gyalog jár

A cigánykirály sem gyalog jár Nem értem Oláh Gergőt. Miért nem tetszik az énekesnek, hogy Pati Gyuszi, a Gyöngyösön megválasztott cigánykirály lovashintón, hófehér öltönyben és vérvörös selyemingben érkezett, majd a vacsora után limuzinnal távozott. Meg, hogy több az aranyfogsor, mint a hitelesség. Én például ezt nem vitatnám, biztos megvolt az 18 karátos is.

Mogyorósi Géza : Hitler mázlija

Hitler mázlija Gondolom egyetértünk abban, hogy szerencsés gazfickó volt az Osztrák-Magyar Monarchiában született Adolf Hitler. Frissen kapott német állampolgársággal - érettségi nélkül - lehetett 1933-tól Berlinben kancellár, majd államfő. Ráadásul az amerikai Time magazin '38-ban a náci vezért választotta az év emberének. Sőt tucatnyi merényletet is megúszott a Führer: a leghíresebbet 1944 nyarán.

Csontos Tibor: Megálltam egy novellára

Megálltam egy novellára Ezúttal kivételesen inkább azért szurkoltam, hogy késve érkezzen a villamos, mert szerettem volna végigolvasni azt a novellát, amelyet éppen ebben a megállóban helyezett el ízlésesen, jól olvashatóan a közterületi reklám egyik cége. A villamos persze ezúttal pontosan érkezett, bezzeg, amikor kellene, éppen akkor nem késik... Sebaj, olyannyira belefeledkeztem az olvasásba, hogy inkább megvártam a következő villamost. Lélekemelőbb olvasmány, mint bármelyik politikailag soros plakát.

Dalia László: Szima Gábor igazsága

Szima Gábor igazsága A DVSC tulajdonosa akár ingyen is átadná a klubot egy debreceni vállalkozókból összállt körnek, hátha ők jobban tudnák menedzselni a debreceni focit. Szima egyébként már mindent megpróbált. Tavaly például hagyta 500 millióval elszaladni a büdzsét, s megpróbált egy portugál stábbal, külföldi játékosokkal építkezni. Nem sikerült, majdnem kiesett a csapat.

Mogyorósi Géza : Ifjúságom irodalma

  Ifjúságom irodalma Félévszázada annak, hogy Pesten beiskoláztak. A Szemere utcai suliban aztán Magdi néni megtanított írni, olvasni. Mindkét "kulturális tevékenység" így 2017-ben is fontos számomra. Anno többek közt Mark Twain, Verne Gyuszi bá' és az éppen 105 esztendeje elhunyt May Karesz voltak a kedvenceim.

Csontos Tibor: Kedvenc sztriptízeim

Kedvenc sztriptízeim Nem feltétlenül igaz, amit egyszer György Péter esztéta írt arról, hogy a kereskedelmi televízió olyan, mint az emberevő tigris. Ha arra értette, hogy felfalja a nézőt, egyetértek, ám hogy valamennyi kertévés riportert, műsorvezetőt felfal-e, azt bizony kétlem. Mert hát Szegvári Katalin Nem celeb, csak híres című,kortárs televíziós korrajznak és kórrajznak is beillő interjúkötete is erről szól. Arról, hogy van itt egy tehetséges, értékteremtő kertévés nemzedék, melynek tizenhárom tagja most sztriptízt mutat be.

Dalia László: Miért nem rendezünk egészségügyi világbajnokságot?

Miért nem rendezünk egészségügyi világbajnokságot? Megvolt a sajtótájékoztató is, kezdődhet a világbajnokság. Seszták miniszter azt mondta minden rendben, bravúrosan letudtuk ezt is, két év alatt felkészültünk egy nagy világesemény megrendezésére. És tényleg, felépült egy új uszoda, amelynek mindenki a csodájára jár, s biztos zökkenők nélkül lemegy majd a VB. Azt persze a vendégeknek nem kell tudni, hogy ember nincs, aki megmondaná, mibe került ez nekünk.

Mogyorósi Géza : Csoportkép

 Csoportkép Félévszázaddal azután, hogy elhunyt Konrad Adenauer az első bonni kormányfő, júliusban utolsó útjára kísérték nagy "tanítványát" Helmut Kohlt is. A Németország, sőt Európa újraegyesítőjeként méltatott konzervatív politikus - hazánk barátja - 87 esztendős volt.

Csontos Tibor: Világvége a kupolán

Világvége a kupolán Felújítás alatt - olvasható a népligeti Planetárium honlapján, jelezve, hogy bezár a csillagos égboltos kupolás intézmény, amelyről még azt sem tudjuk, végleg elnyeli a kulturális fekete lyuk, vagy lesz még egyszer ünnep a világon. Márpedig egy ilyen típusú intézményre nem jellemző, hogy megnyitásának negyvenedik születésnapja előtt lehúzza a redőnyöket. Most azonban ez történt. Az ünnepi programsorozatra készülődés helyett zárórát kellett hirdetni az olykor elátkozott sorsúnak vélt Planetáriumban.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ