RSS Feed

Vélemény

Csontos Tibor: Diurnus

Diurnus Az újságírás pápájaként emlegették. Néha azt hitte, a kelleténél is többet publikál, és teleirkálja a világot. Lengyel László politológus azt írta róla, hogy a rendszerváltás első nemzedéke Diurnuson nőtt fel, s ha volt jelentősége akkor a szabad gondolatnak és a szabad szónak, ezt a Diurnus-újságírás teremtette meg. És ha majd egyszer összeállítják a rendszerváltás szótárát, Diurnus szavaiból, kifejezéseiből lesz benne a legtöbb. Nyolcvanhét éves korában elhunyt Bodor Pál.

Regös István: Lelketlen világ

Lelketlen világ Meggyőződésem, hogy nem létezik például közlekedési morál. Csak morál van, vagyis erkölcs, egymáshoz való jó vagy rossz viszony. Ha általánossá válik a harag, az elégedetlenség szülte folyamatos idegesség, akkor miként az országúton vagy bármely városi közúton egymást fenyegetik az autósok, következésképpen így bánnak egymással az emberek, így packáznak velünk a hivatalok. Mert nincs közúti, hivatali vagy éppen családi morál, de kellene, hogy legyen, úgy általánosságban véve morál.

Dalia László: Leseskednek a fanyalgók

Leseskednek a fanyalgók Kikaptunk a portugáloktól, s legalább három góllal jobbak is voltak. A játékosok csalódottak voltak, de nem fogták sem a fűre, sem a bíróra, sem a balszerencsére, hogy simán vereséget szenvedtek. Hülyén is vette volna ki magát, de mi már annyi baromságot hallottunk magyar foci ügyben, hogy semmin sem lepődünk meg.

Mogyorósi Géza : Angela Merkel strapás éve

Angela Merkel strapás éve A hamarosan megérdemelt húsvéti szabadságát töltő német kancellárnő rengeteget van úton bel- és külföldön. Márciusban Washingtonban tett villámlátogatást, május elején pedig Moszkvában folytat tárgyalásokat. Úgy látom, Donald Trump elnöknél jobban szót ért régi ismerősével, Vlagyimir Putyinnal - az oroszul is kitünően beszélő - Angela Merkel.

Csontos Tibor: Az Ország Tojása

Az Ország Tojása Az Ország Tojásán dolgozik Zsigóné Kati. Ezzel a címmel érkezett hír a szerkesztőségbe. Így tudtuk meg, hogy az Ország avagy a Magyarok Kenyere, az Ország Tortája után most már tojása is van az országnak. Szép, nemes kezdeményezés, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége is bizonyára örül, hiszen ennek apropóján népszerűsíthető a jó magyar tojás. Európa legjobb tojásdíszítője, a Tojásdíszítés Királynője, Zsigóné Kati már dolgozik az Ország Tojásán, jövő húsvétra készen is lesz. "Az országunkra jellemző mozzanatokkal" díszíti majd. Gondolom, nem választási tojás készül.

Dalia László: A fuvarosok igazsága

A fuvarosok igazsága A magyar fuvarozók keresztül kasul bejárják Európát, s a magyar kamionok a gumiabroncstól az autóig, a bútortól az elektronikai termékig mindent szállítanak. Ám lehet, hogy túl messzire mentek, túl sok piacot foglaltak el, s most egyre több akadály áll az útjukban. A német, francia, belga, s most már az osztrák hivatalok is szorongatják őket, hogy önként korlátozzák a fuvarokat, ha nem akarnak súlyos pénzeket fizetni.

Mogyorósi Géza : Poldi, a hős

Poldi, a hős Labdával a hóna alatt, kisfiúként érkezett a Lengyel Népköztársaságból az NSZK-ba a Podolski família reménysége. Ma őshazája és választott országa egyaránt büszke Lukasra, aki márciusban 130. alkalommal öltötte magára a német labdarúgó válogatott mezét. Mint tudjuk, utoljára.

Csontos Tibor: Legyen Ön is a Nemzet Szépe!

Legyen Ön is a Nemzet Szépe! Kérem, gondolja át! Ne tétovázzon, jelentkezzen a Nemzet Szépének! Amennyiben persze úgy érzi, hogy "komoly iránymutató személyiséggel bír a társadalom felé és gondolkodásmódjával, értékrendjével példaértékű lehet a fiatal generáció és egy egész Nemzet (sic!)számára, ha nemzeti öntudattal bír, ha olyan tudással, ismeretekkel, önérzettel rendelkezik, amely szorosan kötődik a magyarsághoz." Kérem, őrizze meg komolyságát: a versenyfelhívásból idéztem.

Regös István: Fanyalgók

Fanyalgók Nem szeretem őket. Nem csak hogy nem tudnak senkinek örömet adni, de ők maguk sem tudnak semminek örülni. Az öröm az értelmezésükben valamilyen elítélendő csökevény, úgy érzik, hogy ami netalán jó, az nem kíván erőfeszítést és ezért ezt a készségüket, ha egyáltalán velük született valamennyi, tudatosan visszaszorítják. Ilyeneket mindannyian ismerünk. Ők azok, akiket nem érdemes meghívni egy jó vasárnapi ebédre, mert vagy a levest tartják sósnak vagy a rántott húst száraznak.

Dalia László: Kokó, a nagy arc

Kokó, a nagy arc Irigylem Kovács "Kokó" Istvánt, hiszen úgy osztja az észt, mint egy bokszpápa. A minap egy interjúban Csötönyi Sándor elnököt épp úgy leszólta, mint Erdei Zsoltot, s ebből úgy tűnhet fel, hogy csak saját magát tudná elképzelni a Magyar Ökölvívó-szakszövetség élén. Ám úgy tűnik, mások nem így gondolják. Ez az apróság viszont nem zavarja Kokót.

Odrobina Kristóf: Étrendetlenség

Étrendetlenség Nehéz nem észrevenni azt a futótűzként terjedő jelenséget, amely az étrend és az életmód nevetséges irányba való megváltozását kíséri túlnyomórészt a fiatalok körében. Azt már megszoktam, hogy az elégedetlenség piacvezető országában élünk, de ez az új divat már lassan az én fejemben is lekapcsolja a biztosítékot, elveszítve ezzel a kortársaimba vetett összes hitet.

Mogyorósi Géza : King Kohl '87

King Kohl '87 Aligha tévedek, hogy a magyar kormányfő idén tavasszal is felköszönti német atyai jó barátját, a volt bonni kancellárt. Közös dr. Orbán Viktor és dr. Helmut Kohl múltjában, hogy igen fiatalon jutottak fel a nagypolitika csúcsára: a Fidesz vezér még a CDU korábbi frontemberénél is fürgébbnek bizonyult.

Regös István: Önfaló sejtek

Önfaló sejtek Néha magam sem tudom eldönteni, sajnáljam vagy irigyeljem azt, aki mindent tud. Kinyilatkoztat, vita nincs, pofa súlyba, egy igazság van, az, amit ő állít. Nem olvas semmit, de mindenre hivatkozik, nincs hallása, de zenekritikus, csak a nagybetűket ismeri, ezért író, csúnya, mint az éjszaka, de szapulja a szépeket. Zsírt zabál, de azt terjeszti, hogy diétázik, minden receptet ismer, képes gyógyítani, minden információja bizalmas, ő a „csak neked” ember, megáll melletted és a füledbe súg valami jól értesültséget sejtető baromságot és hozzáteszi, ezt csak neked mondta el.

Dalia László: Ne vágj ki minden fát!

Ne vágj ki minden fát! A Tower-híd tövében láttam egy munkást, amint maga alatt vágja a fát. Hihetetlennek tűnt, hogy egy jól felszerelt, overállos ember a fa tetején maga körül vágja a fát, s olyan vékony ágon áll, hogy maga is bármikor leeshetett volna. A fa alatt két társa figyelte a műveletet, s nem tudom, mit tehettek volna, ha a favágó lezuhan.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ