RSS Feed

Vélemény

Regös István: A szövetségről

A szövetségről Furcsán hat, hogy éppen egy internetes oldalon védelmezem a nyomtatott sajtót. Éppen akkor kezdtem a Mix Magazin kiadásának szervezését 2001-ben, amikor berobbant a világhódító internet. Erről az volt a véleményem, hogy a bolha köhög és a karaván halad. Magyarul, nem lesz hosszú életű az internet. Kollégáim óva intettek, hogy kitartsak a véleményem mellett, mert modernebbül gondolkodtak, mint én és jobban ismerték az internet bontakozó világát.

Dalia László: Áder súlyos szerepzavarban

Áder súlyos szerepzavarban A köztársasági elnök végül elment a Trefort utcai iskolába, bár sok tanár és diák jelezte, hogy nem szívesen látják. Igaz, rendhagyó órán válaszolt a diákok kérdéseire, több-kevesebb sikerrel. Az egyik srác utána azt nyilatkozta, hogy megkérdezte az elnöktől, biztonságos-e Magyarországon az atomhulladék elhelyezése, de az elnök nem volt elég felkészült, így nem válaszolt.

Csontos Tibor: A konyhabútor szexusa

A konyhabútor szexusa Hatalmas tablót állítottak fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem előterében, sok-sok fényképpel, rajtuk rendezők, filmesek, színészek, televíziósok, s valamennyi fotó alatt egy-két mondat olvasható. A tablójáték szereplőitől azt kérték, idézzenek fel egyetlen mondatot azokból az esztendőkből, melyeket a színiakadémián töltöttek tanárként vagy éppen hallgatóként. Elgondolkodtatóan tanulságos és felettébb szórakoztató összeállítás, egyfajta színházi és filmes breviárium.

Mogyorósi Géza : Törökvész

Törökvész Kifejezetten tetszenek Recep Tayyip Erdogan kockás zakói. Az eurázsiai államfő referendumos nyomulása, a török újságíró kollégák elnémítása, a német kancellárnő nácizása már kevésbé. A tejhatalomról álmodozó, illiberális elnök miközben az EU-t ostorozza, onnan milliárdokat kap. Hm. De ismerős!

Dalia László: Sebő 70

Sebő 70 Sebő Ferenc most volt 70 éves, s egy könyvvel emlékezett meg róla a szakma. Jávorszky Béla Szilárd követte el, s igazán mindenki megszólal a kötetben, aki számít, aki ott volt a Sebő-Halmos duó mellett, amikor belecsaptak a népzenébe, majd elindították a táncházat az FMH-ban. A Sebő 70 (Kossuth Kiadó) tehát nagyszerűen dokumentál, de még koránt sincs vége a történetnek.

Odrobina Kristóf: Halálos webjátékok

Halálos webjátékok Az elmúlt időszakban szinte nem telt el úgy nap a média világában, hogy ne számoltak volna be az internet legújabb beteg és életveszélyes "játékáról", amely a "kék bálna" nevet kapta, és állítólag a fiatalabb korosztályt veszi célba. Állítólag, hiszen legalább ugyanannyi bizonyíték van arra is, hogy a történetek nagy része csupán a képzelet morbid szüleménye. Az igazság szempontjából teljesen mindegy, hogy mi történt meg, vagy mi nem, a közösségi médiás "játék" továbbra is mai társadalmunk egyik leggyengébb pontja.

Csontos Tibor: Kukucs, Kakucs!

Kukucs, Kakucs! Megható az a buzgalom, mellyel a kakucsi önkormányzat igyekszik némi pluszbevételhez jutni. Tévhit ám, hogy némely településen a választott vezetők, képviselők csak ülnek a langyos tóban, nem tesznek semmit a lakóközösségért, csupán felveszik a fizetésüket és tiszteltetik a díjukat. A kakucsi testület szívet melengetően és lenyűgözően kreatív: akár 150 ezer forintra büntethetik azt, aki naponta egy óránál többet ül a helyi buszmegálló padján. Most őszintén: hát nem gyönyörű?

Dalia László: Fecsegő alattvalók

Fecsegő alattvalók Zavar van a térben. A kormány nyomás alatt van, s ilyenkor egyre több a hiba, hiszen a kapkodás, a védekezés óhatatlanul hibázásra kényszeríti a nehézkes, amúgy is elkényelmesedett szervezetet. És ez a mamut amúgy sem mer megmozdulni, ha a gazdája nem engedi. A gyeplő pedig Orbán kezében van, aki nem lehet ott minden kilométerkőnél.

Mogyorósi Géza: A Spree-city díszpolgárai

A Spree-city díszpolgárai Bizonyára Önök is hallottak arról, hogy Budapest testvérvárosában a napoleoni háborúk óta adnak-kapnak díszpolgárságot a Berlin érdekében kifejtett kimagasló tevékenységért. A zaklatott 20. században aztán Adolf Hitlertől Erich Honeckerig számos közszereplőtől vissza is vették a rangos elismerést.

Csontos Tibor: Hofi

Hofi Sokféleképpen címkézték. Nevezték a plebejus humor professzorának, egyszemélyes színháznak, tipikus clown-nak, mondták, hogy ő volt őfelsége ellenzéke a Kádár-korszakban, a tizenharmadik havi fizetésünk, a napi betevőnk, az utca népének tiszta hangja, azt jelentette a magyar kabarénak, ami a filmtörténetnek Chaplin. A hetvenes-nyolcvanas és némileg a kilencvenes éveknek is az egyik legjelentősebb személyisége. Azt is írták, hogy tótágasra állította József Attilát: Hallgat a felszín, fecseg a mély.

Dalia László: Lennon Cambridge-ben

Lennon Cambridge-ben Néha előfordul hogy többet tudunk meg egy interjúból, mint három könyvből és csak ámulunk, mily sok mozaik hiányzik, hogy összeálljon egy rendes kép, amely legalább vonalakban hasonlít a valósághoz. Tony Palmerrel, a 75 éves filmrendezővel készült egy remek index-interjú a Titanic fesztiválon, ahová a rendező Leonard Cohen (Bird on a Wire) filmjével jött el, amely a kanadai énekes 1972-es európai turnéján készült.

Regös István: Nem szeretnék nyúl lenni

Nem szeretnék nyúl lenni Nincs határozott véleményem a nyulakról. Általában nem rajongok a szőrpamacsokért, márpedig a nyúl, az mindig olyan kis puha szőrcsomónak tűnik nekem. Ráadásul rendkívül agresszív, biztosan más is megfigyelte már, hogy összehúzza a kis töpszli orrát és mindenkire fintorog, akire ránéz. A gyerekek szoktak a szájukkal ilyen figurákat alakítani, ha dühíteni akarják társukat az óvodában.

Mogyorósi Géza : Várjuk Zsuzsát!

Várjuk Zsuzsát! "Húsvétra hazavonatozom, utána meg már jön is a Koncz Zsuzsi" - mesélte lelkesen múzeumi őrként dolgozó magyar ismerősöm Berlin történelmi belvárosában. Nos, nem István az egyetlen, aki nagyon várja énekesnőnk újabb németországi koncertjét!

Csontos Tibor: Hullámtörők

Hullámtörők Stílusosan ezt a nevet kapta a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nagydíja. A Titanic huszonnegyedszer hasított Budapesten, sikere jelzi, hogy ki vagyunk éhezve a nívós filmfesztiválokra, az off Hollywood filmekre. A fesztivál, amely összeköti a világot - szólt az idei, egyhetes filmmustra szlogenje, jelezve, hogy a világ tíz országából érkeztek produkciók, köztük a Fülöp-szigetekről, Dél-Koreából, Kínából és Argentínából. A Titanic-mozik nem a kasszagépek csengéséről szólnak, hanem a mai világunkról, rólunk, közelmúltunkról, jelenünkről.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ