Varázslatos Akinfejev

Mix Online - Varázslatos Akinfejev - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
NS | 2019. 11. 08. 12:44:09
Varázslatos Akinfejev Az orosz sajtó egy része örül, hogy a CSZKA végre pontot szerzett az Európa-liga 2019–2020-as kiírásában, a többség azonban megjegyzi, a budapesti döntetlen sem ér sokat a moszkvai csapatnak, amelynek „csak matematikai és hihetetlen körülmények között" lehet esélye az egyenes kieséses szakaszba jutni.
A sport24.ru (Szport) beszámolójában kiemeli, bár szörnyű helyzetből, pont nélkül és 1–8-as gólkülönbséggel várhatta a Ferencváros elleni mérkőzést, a CSZKA teljes első keretével utazott Budapestre és nem engedte el az Európa-ligát, a találkozón azonban nem tudott dominálni.

„Egyórányi játék után az FTC-nek minden esélye megvolt arra, hogy üres kézzel küldje vissza Moszkvába a CSZKA-t. Háromszor is a védőknek kellett blokkolni, majd jött Igor Akinfejev pontmentő, szenzációs védése. Igor még egyszer, Zubkov szabadrúgásánál, megmentette a rendkívül kellemetlen csapástól a csapatát. A végjátékban Tokmac Nguen lőtt éles szögből kapufát, de ezt leszámítva Akinfejev mindent kontroll alatt tartott.” A sportportál hozzáteszi, az egy pont nem segíti ki a moszkvaiakat. „A hadi csapat ezzel ugyanúgy a csoport utolsó helyén áll, a továbbjutásra pedig csak matematikai esélye maradt. Itt az idő a bajnokságra koncentrálni inkább” – olvasható a végkövetkeztetés.

„Pozitív eredményt ért el a CSZKA az Európa-liga 4. fordulójában, 0–0-s mérkőzést játszva a budapesti Ferencvárossal” – kezdi tudósítását a Kommerszant. A lap kiemeli mindkét kapus teljesítményét, emellett megjegyzi, hogy a meccsen több olyan periódus is akadt, amikor a párharcok és a kemény ütközések domináltak a futball szépsége és a helyzetek helyett.

„A második félidő elején a CSZKA-nak akadt egy gyilkos pillanata Fjodor Csalovnak és Jaka Bijolnak köszönhetően, de elhibázták. Bár nem született gól, a második félidő nyitott játékot hozott. (…) A CSZKA az első pontját szerezte az El-ben, de ez kevés ahhoz, hogy joga legyen az egyenes kieséses szakaszra. A hadsereg csapata formálisan még megelőzheti a Ludogorecet és a Ferencvárost, de ehhez hihetetlen körülmények kellenek” – fogalmaz a lap, amely a csereként beálló Kirill Nababkin hat perc alatt begyűjtött két sárga lapján is bosszankodik egy sort.

„Végre megvan az első pont! A »hadsereg« Budapesten, a Ferencváros otthonában szerezte meg. Viktar Hancsarenkának viszont minden bizonnyal nem tetszik a végeredmény – kezdi beszámolóját az egyik legnagyobb orosz lap, a Komszomolszkaja Pravda. – A rajongók, akik elutaztak a mérkőzésre, valamint azok, akik a tévében vagy az interneten követték, azt remélték a gyenge első félidő után, hogy Hancsarenka megtalálja a megfelelő szavakat, és a második félidőben egy új CSZKA lép be a pályára. Azonban csalódniuk kellett. A moszkvaiak aktívabbak voltak ugyan, de gólt szerezni nem tudtak. Sőt, hiába próbált cserékkel frissíteni Hancsarenka a CSZKA játékán, végül Igor Akinfejev varázsa kellett, hogy megmentse a csapatot. Ezt leszámítva ezen az estén a szerencse nem volt a Hancsarenka-csapat oldalán. Hiába a pont, ez az eredmény pont annyit ér, mint egy vereség” – teszi hozzá a újság.

„Budapesten jól játszott, de Csalov extravagáns megoldása megfosztotta a CSZKA-t a győzelemtől – emeli ki tudósítása ajánlójában a Szovjetszkij Szport, amely a mérkőzés előtti szurkolói összecsapásoknak is szentel egy nem feltétlen objektív bekezdést. – A mérkőzés előtti hangulatot beárnyékolta a helyi drukkerek viselkedése, rátámadtak a hadsereg csapatának szurkolóira. A vendégszurkolók segítségére gyalogos és lovas rendőrök érkeztek, ők kísérték a metrótól az arénáig az ezt követően, a mérkőzés 90 perce alatt a stadion többi részét túlkiabáló moszkvaiakat.” A találkozót ők is viszonylag kiegyenlítettnek írják le, majd az utolsó bekezdésben Csalovra is rátérnek: „A büntetőterület közepéről nem tudta eltalálni rendesen a labdát, így már kilenc mérkőzés óta gólképtelen.” Bár az továbbra is jó kérdés, hogy mi volt ebben az extravagáns…