Novemberben is folytatódnak az ellenőrzések

Mix Online - Novemberben is folytatódnak az ellenőrzések - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2019. 11. 07. 12:46:10
Novemberben is folytatódnak az ellenőrzések A hajdani NDK romantikus régiójában tartottak közös közúti kontrollt a német és cseh egyenruhások. A két napos, októberi akció során a mobil röntgen berendezéssel felszerelt vámosok és rendőrök összesen száz járművet ellenőriztek.
Oderwitznél - nem vicc! - közel a cseh-német határhoz tartottak ősszel kontrollt a szakemberek. A furgonok, kamionok, buszok ellenőrzése során minden negyedik járművel akad gondjuk az egyenruhásoknak. A 25 feljelentés zöme a szállított árú rossz/hiányos rögzítése miatt született. De akadtak sietős sofőrök is. A gyorshajtás mellett probléma még a szászországi utakon, hogy veszélyes,  például vegyi anyagokat nem megfelelően, biztonságosan szállítanak egyesek.

Még a sokat tapasztalt zsarukat is meglepte, hogy a száz gépkocsi vezető közül kettőnek nem volt érvényes jogsija, míg egy férfi bedrogozva tekerte a kormányt. A fenti – lebukott – trió nem gurulhatott tobább sok tonnás masinájával. Összességében elégedettek voltak a szakemnerek a két EU-s tagállam közös akciójával, melyet a fiatal kollégák tapasztalatszerzésére, továbbképzésére is felhasznált  a görlitzi, libereci és usti nad labemi hatóság. Az esős, ködös idő beköszöntével újabb közúti ellenőrzéseket terveznek az illetékesek a Szász Szabadállamban.