Bundesliga: gólra éhes drukkerek

Mix Online - Bundesliga: gólra éhes drukkerek - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Mogyorósi Géza | 2019. 08. 12. 8:00:17
Bundesliga: gólra éhes drukkerek Megtippelem, hogy augusztus derekán ismét teltházas lesz a müncheni Alianz Arena. Naná! Hiszen az aktuális - sokszoros - Bundesliga bajnok FC Bayern labdarúgói a 2019/2020-as idény első rangadóján a Hertha BSC legényeit vendégelik meg.
Nem lehet már messze az ősz, ha a depris német drukkerek elkezdik feltölteni sörrel a hűtőszekrényüket, s remény költözik a stoplis lelkekbe, hogy befejeződött a hosszú Bundesliga böjt. Augusztus 16-án, este fél kilenckor indul útjára a gyönyör és a bőrgolyó az NSZK-ban. A 75 ezer fős Alianz Arena jegy- és labdaszedői is izgatottan várják, hogy gyepre lépjen a bajnok házigazda és a múlt idényt tíz hellyel hátrébb záró fővárosi klub. Akkor pénteken debütál a Dárdai Pált a Spree-parti csapat kispadján váltó Ante Covic. A Berlinben, éppen 44 éve született (horvát származású) új vezetőedző munkáját a kapusok trénereként Petry Zsolt segíti majd. Szóval nem marad magyar szív nélkül a fővárosi team!

Addig is, míg a telt házas bajor stadionban sípjába fúj a bíró, pillantsunk a múltba!Tehát idén nyáron is az FC Bayern bizonyult Közép-Európa legsikeresebb foci csapatának. (Nem mellesleg kosárlabdában is bajnokok lettek a müncheni srácok.) Az 1962-ben alapított első osztályú - annó - nyugatnémet labdarúgó ligában, ahogy látom jelenleg csupa milliomos gurigázik. A Bayern mögött a dortmundi klub második lett. A bronzérmes RB Leipzig együttesének magyar portása pedig a "szakma ifjú mestere" címmel gyarapodott - gratulálok tréfásan e sorokkal Gulácsi Péternek. A negyedik placcon a Bayer 04 Leverkusen várja az őszi idényt. A lapátra tett, hosszú szabira ment Dárdai Pál berlini gárdája a 18-as toplista 11. helyén zárta a szezont. A Hertha BSC eredményes, népszerű vezetőedzője 2020-tól az utánpótlás munkáját irányítja majd a Spreenél. A Dárdait e hetekben váltó Covic oldalán pedig az a - szeptemberben 53 esztendős - Petry Zsolt felügyeli majd a kapusok edzéseit, akit még Pali hozott magával 2015-ben a Herthához.

A 2019-es Bundesliga tabella sereghajtói a hannoveri és nürnbergi fiúk lettek. Peches, ám nem tehetségtelen gárdák ezek, melyeknek egy-egy meccsére - irigykedhetünk! - tízezrek  váltanak jegyet. A pihenő, sportolóknak, edzőknek és drukkereknek egyaránt augusztus derekáig tart: a szezonnyító napon a München-Berlin rangadót több millióan követik majd figyelemmel - a legszerencsésebbek a 2005-ben átadott aréna leláltóján! Hatalmas érdeklődés előzi meg Dortmund-Augsburg összecsapást is augusztus harmadik hétvégéjén.

: