Egy kis hozzáérés

Mix Online - Egy kis hozzáérés - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Árpási Zoltán | 2019. 08. 06. 8:26:30
Egy kis hozzáérés A Magyar Úszó Szövetség elnöke rövid úton rendbe tette a Kenderesi-ügyet, s levonva annak tanulságait, a jövőre nézve igazán figyelemre méltó következtetésre jutott.Mint ismeretes, sajtbureszes olimpiai bronzérmes úszónk a dél-koreai vizes világbajnokságon szexuális zaklatási ügybe keveredett: a versenynap végén a helyi diszkóban kissé (vagy nagyon) illuminált állapotban fogdosta egy 18 éves lány fenekét.
 A megvádolt Kenderesi szerint szó sem volt zaklatásról, épp csak hozzáért a hölgy hátsó feléhez, amikor elhaladt mellette. A rendőrség kihallgatta a versenyzőnket, majd a biztonsági kamera felvételének megtekintése után a „hozzáérés” miatt közel egymillió forintra büntette.
Az úszószövetség elnöke fegyelmivel fenyegette meg a „zaklatót”, egyben közölte: „Nekünk ebből az a tanulság, hogy a sportolóink nem mehetnek el versenyt követően szórakozóhelyre. Én azt nem fogom engedni a jövőben, hogy kimenjenek, majd itthon kibulizzák magukat”. Kemény szavak. Rendnek muszáj lenni! Mint a régi szép időkben, amikor fiaink és lányaink nem keveredhettek más nációk tagjaival. Ha nem keverednek, vagyis ülnek a sportszállóban, zsugáznak, sakkoznak, barchobáznak, vagy papás-mamást játszanak (a családban marad), abból nincs baj! Itthon aztán jöhet majd a húzd el, ereszd el!
Nem nehéz belátni: ha nem az a rend, hogy tessék kulturáltan, sportemberhez méltóan viselkedni, akkor tök mindegy, hogy a fiúk hol fogdossák a lányok fenekét, Dél-Koreában vagy Budapesten. Ha csak….
Ha csak nem arra gondolt az elnök úr, hogy a magyar lányok nem kiáltanak rendőrért egy kis (vagy nagy) „hozzáérés” miatt. Sőt, egy macsó társadalomban lehet, hogy még örülnek is neki.
Ámbár az is lehet, hogy a szövetség első embere bízik a rendőrség „józan ítélőképességében”. (Tapasztalati alapon.)
Az első „zaklatási ügy” után meglátjuk. Vagy nem.