A királynő pandái

Mix Online - A királynő pandái - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2019. 08. 02. 12:35:58
A királynő pandái A Föld legnépesebb államának egyetlen észak-európai stratégiai partnere a Dán Királyság. A zsíros bizniszek „mellékterméke”, hogy a koppenhágai Zoo-ban 2019-től egy panda párosban gyönyörködhetnek kicsik és nagyok.
Az emberjogi szakértők nem osztják a koppenhágai polgármester, Frank Jensen örömét, amiért a 600 ezer lakosú dán főváros új mackókkal gyarapodott. A 160 esztendeje megnyílt Állatkert (København Zoo). bambusz-mániás sztárjait a Kínai Népköztársaságtól bérli a skandináv ország. A Föld legnépesebb államának egyetlen észak-európai stratégiai partnere a Dán Királyság. A zsíros üzletek „mellékterméke”, hogy a Zoo-ban áprilistól egy panda duóban gyönyörködhetnek kicsik és nagyok. {Mint emlékezetes, a monarchia fővárosától mintegy 400 kilométernyire délre, Berlinbe tavaly előtt érkeztek a bérmacik. Mosolydiplomácia az EU fejlett régióiban! Angela Merkel és pekingi vendége 2017 júliusában személyesen is jelen voltak azon a hivatalos ünnepségen, ahol bemutatták a publikumnak Jiao Qinget és Meng Menget.}

A København Zoo bájos, fekete-fehér bocsai - miként Németországba is - különgéppel érkezett a Kínai Népköztársaságból. {Jött aztán onnan 2018-ban az NSZK-ba egy 5 és fél méteres Marx Károly szobor is...} A jóléti Merkel birodalomban annó már öt esztendeje szenvedtek a polgárok pandahiányban. 2012 augusztusában, néhány nappal halála előtt ketrecében még elbúcsúzhattam Bao Baotól. Noha nem vagyok medveszakértő, ám annyit megállapítottam, hogy igen depri volt a berliniek kedvenc jószága ott, a görögdinnyék között.

De a lényeg, hogy májust´l a gyerekek örömére minden nap bohóckodnak a pandák a szabadban. A frissen érkezett állatok vélhetően egész Skandináviából csábítják a nyári vakációban majd az állatbarátokat, miként a Spree-parti  Zoo-ban Jiao Qing és Meng Meng, valamint a kelet-berlini Tierparkban Hertha, a vagány jegesmedvelány is hamar belopta magát a publikum szívébe!