Felipe előreküldte az ügyvédjét

Mix Online - Felipe előreküldte az ügyvédjét - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
NS | 2019. 07. 10. 8:25:31
Felipe előreküldte az ügyvédjét A kérdés nem csak a kisvárdaiakat foglalkoztatja, hiszen a szombaton, Tőketerebesen játszott edzőmeccsen (1–1) a szlovák másodosztályú csapat vezetői is a brazil kapus holléte felől faggatták leginkább Miriuta Lászlót, a magyar élvonalbeli csapat vezetőedzőjét.
 A szakvezető csak úgy tudott felelni, hogy „nem tudom”, hiszen belecsöppent a helyzetbe, személyesen még nem is ismeri a 35 éves brazilt. Más kérdés, hogy amikor érkezésekor Révész Attila sportigazgatóval egyeztetett a keret összetételéről, a lapunk osztályzatai alapján az előző bajnokság legjobb kapusának választott Felipével is számolt.

A pontos választ továbbra sem tudjuk, de azt igen, hogy mit csinált vasárnap magyar idő szerint este tíz óra és éjfél között. Rio de Janeiróban, a Maracanában volt, a kapus ugyanis a közösségi médiában bejelentkezett a Copa América döntőjének helyszínéről. Láthatóan jó karban van, a Perut 3–1-re legyőző honfitársai tiszteletére ő maga is olyan színű ruhákat viselt, amelyben hazája válogatottját szoktuk a pályán látni: sárgát, kéket és fehéret.

A kis divatbemutató után nézzük, milyen információknak vagyunk birtokában a kapus esetleges visszatérését illetően. Lapunk is érdeklődött Felipénél, hogy mik a tervei és mikorra tervezi a visszatérését. Szűkszavúan csak annyit válaszolt: „Igen, visszatérek, hogy megoldjam ezt a helyzetet. Hamarosan megtudom, hogy mikor indulok.”

Sokkal okosabbak ettől sem lettünk, hiszen nagyjából ezt írta a közösségi oldalára, illetve a róla szóló cikkek kommentjébe is, kiegészítve azzal, hogy Révész Attila sportigazgatóval nem jó a viszonya. Ez lenne az a helyzet, amelyet meg kellene oldani? Vagy netán a szerződése – legfontosabb – részletein szeretne finomítani? Bármi álljon is a háttérben, abban mindenki egyetértett Kisvárdán: nem volt elegáns Felipétől, hogy a nagyvilág elé tárta a közte és a sportigazgató között meglévő ellentéteket. Arról nem beszélve, mindent felülír az a tény, hogy hétfőn a felkészülésnek már a harmadik hete kezdődött meg Kisvárdán a kapus nélkül. Ezt minimum úgy hívják, hogy szerződésszegés.

Információink szerint a kapus jogi képviselője felvette a klubvezetőséggel a kapcsolatot, és arról írt, hogy Felipe a napokban megérkezik Kisvárdára, és szeretne bekapcsolódni az edzésmunkába. Révész Attila a múlt pénteken ezt nyilatkozta az esetleges visszatérés kapcsán: „...más kérdés, hogy milyen fogadtatásban részesülne a részünkről és erkölcsileg mennyire lenne aggályos a visszafogadása abban az esetben, ha esetleg mégis meggondolná magát.”

Mert ha vissza is térne Felipe, és megkapná a bizalmat Miriuta Lászlótól, mit gondolna a felkészülés első percétől rendelkezésre álló két vetélytársa, Mihai Minca és Zöldesi Illés. Előbbit már csaknem elengedték, ám Felipe távolmaradása miatt új szerződést kötöttek vele. A Zalaegerszegről visszatérő, az elmúlt két idényben alapemberként két csapattal (Kisvárda, ZTE FC) az élvonalba jutó, 21 éves Zöldesi Illés nyilván még a jövő embere, de ha harmadik számú kapus válna belőle, az neki sem esne túl jól.