Brazília nyert

Mix Online - Brazília nyert - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
NS | 2019. 07. 08. 12:10:13
Brazília nyert Mint megírtuk, a házigazda Brazília nyerte meg a 2019-es Copa Américát, miután a döntőben 3–1-re megverte Perut. A mérkőzés után Tite szövetségi kapitány elsősorban Lionel Messi szavaira reagált, akárcsak a torna legjobbjának megválasztott Dani Alves.
 Peru vetett véget Alisson 889 percig tartó kapott gól nélküli sorozatának. A vasárnapi meccset megelőzően a Newcastle United támadója, Salomón Rondón talált be legutóbb a brazil kapusnak, még május 4-én.
Éverton Soares találata nyolcéves gólínséget zárt le a Copa América-döntőben: legutóbb a 2011-es Uruguay–Paraguay összecsapáson Diego Forlán volt eredményes, az előző két fináléban nem született gól. 

„Az egész tornán nyomják Brazíliát, de a döntőben remélhetőleg már nem befolyásolja a játékvezető és a VAR a dolgokat, hagyják, hogy Peru futballozhasson, bár szerintem ez valószínűtlen” – mondta Messi még a finálét megelőzően.

Az argentin klasszis szavait nem hagyták szó nélkül a brazilok – a szövetség már korábban reagált –, Tite szerint Messinek tiszteletteljesebben kellene viselkednie.

„Kivételes játékosnak tartom, de több tiszteletet kell mutatnia, és elfogadni a vereséget. Több mérkőzésen is sújtottak minket téves ítéletek, Argentína ellen pedig végig sportszerűen játszottunk. Őszinte leszek, a hírneve túlságosan nagy nyomást helyez rá” – mondta a döntőt követő sajtótájékoztatón Tite, aki azt elismerte, hogy a bronzmeccsen nem kellett volna kiállítani Messit.

„Igazságtalan ítélet született, Medelt kellett volna csak büntetni. Messi maximum sárgát érdemelt volna.”

A torna legjobbjának megválasztott Dani Alves – aki a 40. nagy trófeáját szerezte meg vasárnap – szintén hozzászólt a témához, ugyanakkor a 36 éves védő inkább Titét dicsérte.

„Nem értek egyet Messivel, keményen megdolgoztunk azért, hogy bajnokok legyünk. Megértem, hogy dühös, de az nem igaz, hogy előre el volt rendezve.”

„Tite a hajónk kapitánya, jár a gratuláció neki és mindenki másnak is. A Maracanában játszani mindig különleges élmény, ez az otthonunk.”

Nem véletlen, hogy Dani Alves szóba hozta Titét. A szövetségi kapitány jövőjéről folyamatosan mennek a találgatások a brazil sajtóban, s bár az 58 éves szakembernek a 2022-es világbajnokság végéig szóló megállapodása van, több fontos stábtagjának távozása, valamint a szövetséggel való konfliktusok kétségessé teszik, hogy kitölti-e a szerződését.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
DÖNTŐ
Brazília–Peru 3–1 (2–1)
Rio de Janeiro, Maracana, 87 000 néző. Vezette: Tobar (chilei)
Brazília: Alisson – D. Alves, Marquinhos, Th. Silva, A. Sandro – Arthur, Casemiro, Coutinho (Éder Militao, 77.) – G. Jesus, Firmino (Richarlison, 76.), Éverton Soares (Allan, 93.). Szövetségi kapitány: Tite
Peru: Gallese – Advíncula, Zambrano, Abram, Trauco – R. Tapia (Ch. Gonzáles, 83.), Yotún (Ruidíaz, 78.) –  Carillo (Polo, 86.), Cueva, E. Flores – P. Guerrero. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca
Gólszerző: Éverton Soares (15.), G. Jesus (45+3.), Richarlison (90. – 11-esből), ill. P. Guerrero (43. – 11-esből)
Kiállítva: G. Jesus (70.)