A Francia Intézet nyári programjai vízpartokra települnek

Mix Online - A Francia Intézet nyári programjai vízpartokra települnek - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Francia Intézet | 2019. 07. 04. 13:00:50
A Francia Intézet nyári programjai vízpartokra települnek A Francia Intézet nyári programjai idén a vízpartokra települnek. Vízi mozi és koncert a Felliniben, a Római-Parton, Utcabál a Francia Intézet előtt, workshopok és rövidfilmek a Bánkitó Fesztiválon.
A francia nemzeti ünnep alkalmából július 13-án hagyományosan megrendezett Utcabál az idén szakít a hagyományokkal. A francia kötődésű fellépők mellett a magyar Bélaműhely hangszerkészítő workshopjával és karmester-játékával tesszük még változatosabbá programot. Este a Hét Hat Club zenekara izgalmasan fogja ötvözi a Balkán és Erdély zenei világát a francia sanzonéval. Az Utcabált éjszakába hajló bakelitlemezes buli zárja, Dj Cyborg Templar, a Radio Café legendás DJ-je a mai francia elektronikus zenék mellett jazzt, soult, funkot is mixel.

A legújabb Francia Hullámokon a Fellini Kultúrbisztró fövényén szörfözhetünk. A július 10-én kezdődő vízi mozi főszereplője természetesen a víz, de a nyitófilm előtt még egy vadonatúj punk-jazz trió, a Kinetic Erotic (képünkön) koncertjévél is várjuk a nézőket. A Cannes-ban díjazott Vízhatásban a negyvenes darukezelő, Samir őrülten belehabarodik egy nőbe. Megtudja, hogy Agathe úszóoktató, ezért beiratkozik egy tanfolyamra, holott tökéletesen úszik.

Audrey Tautou főszereplésével július 17-én folytatódik a program A mélység kalandorával. A  César-díjas filmben Jacques-Yves Cousteau feleségével és fiaival él egy álomvillában a Földközi-tenger partján, de a férfi többre vágyik: merész kalandokra.

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb vígjátéka a Szabadúszók, melyből július 24-én kiderül, hogy hogyan próbálja kézbe venni a sorsát egy csapatnyi középkorú, az élet által már kellőképpen megviselt, pocakosodó férfi.

Július 31-én, a Francia Hullám zárásaként a Louise és a tél című varázslatos animációs filmben a főszereplő a nyár végén lekési az utolsó vonatot, és ottragad egyedül a kihalt, tengerparti városkában. Louise feltalálja magát, és – akárcsak Robinson – berendezkedik a télre.
A Bánkitó Fesztiválon július 12-én egy film vetítéséhez kapcsolódva workshopot szervezünk szenzitív témákról.
A nyár igazán csak szeptember 14-én, a Francia Intézet Nyílt Napján fog zárulni. Sokszínű programmal készülünk: digitális workshopok, nyelvóra-bemutatók, filmvetítés, kreatív foglalkozások, játékok, egésznapos beiratkozás, és egy egészen különleges színielőadás, amihez hasonlót itthon még nem láthattunk. Médiatárunk történetében pedig új fejezet nyitunk! A nyári felújítás után barátságos terekkel, VR szemüvegekkel, frissített digitális anyagokkal, irodalmi újdonságokkal, kényelmes kanapékkal és Budapest egyik legszebb panorámájával várjuk nem csak a franciául tudókat.

Akár mozi, akár koncert, akár táncos buli, irány a vízpartok, és szörfözés a francia kultúra hullámain!

Utcabál►www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/programok/zene-szinhaz-tanc/utcabal-2019.html
Utcabál, FB event►www.facebook.com/events/415798309014589/
 

Francia Hullám a Felliniben ►www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/programok/mozi/vizhatas-fellini.html
Francia Hullám a Felliniben, FB event ►www.facebook.com/events/687444008335069