Évadzáró társulati ülés a Vörösmarty Színházban

Mix Online - Évadzáró társulati ülés a Vörösmarty Színházban - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Vörösmarty Színház | 2019. 06. 16. 19:01:25
Évadzáró társulati ülés a Vörösmarty Színházban Évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház június 15-én, amelyen Szikora János igazgató értékelte a 2018/2019-as évadot, kiemelve a színháztörténeti pillanatokat.
Évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház június 15-én, amelyen Szikora János igazgató értékelte a 2018/2019-as évadot, kiemelve a színháztörténeti pillanatokat. Az egyik ilyen volt, mikor a Perelj, Uram! előadásának végén a csákberényi reformátust lelkészt megtestesítő Gáspár Sándor öltözőjébe Szikszai János egyik leszármazottja kopogtatott be. A másik, az idei évadot meghatározó, grandiózus vállalkozás, Az ember tragédiájának a színre vitele volt 4 rendezővel és a teljes társulat bevonásával. 
„Mikor a decemberi premier után lement a függöny, elismerését fejezte ki társulatunk lenyűgöző teljesítményéért a tragédia folytatására felkért 4 író közül három – Závada Pál, Tasnádi István és Márton László –. Térey János nem tudott jelen lenni, s talán volt ebben némi sorsszerűség” – utalt az igazgató a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt neves íróra.

Szikora János beszélt a kiemelkedő látogatottsági adatokról: azontúl, hogy lényegében minden előadás előtt ki lehetett tenni a „Megtelt” táblát, az olyan sikerdarabokra, mint a Chicago, a Black Comedy, A Pál utcai fiúk, vagy éppen a Régimódi történetre 4000-en várnak, hogy láthassák a darabokat. Számukra is jó hír, hogy szeptember közepén egy bérletszünetes hét keretein belül lehetőségük lesz megtekinteni a népszerű darabokat. 

A számok nyelvén a 2018/19-es évad: 
több mint 16.000 bérletes
az évad előadásait 104.000-en látogatták, ami 7.000-el több mint tavaly 
Az igazgató szólt a megújuló Pelikán Kamaraszínházról is, megemlítve, hogy az arculatváltással az a cél, hogy újra pezsegjen benne az élet és a fiatalokhoz közelebb kerüljön a játszótér. Kibővül az Atlantisz program, így a sikeres színházi, művészeti jellegű nevelési projekt már nemcsak a közép-, hanem az általános iskolásokat is megcélozza. Az egész család számára pedig izgalmas kikapcsolódást fog nyújtani a MOL Aréna Sóstóban, 2020 májusában a Nemzeti Színházzal közösen bemutatandó Egri csillagok produkció, valamint A Pál utcai fiúk előadása az Alba Regia Sportcsarnokban.