Reeperbahn: nem unatkoznak a zsaruk

Mix Online - Reeperbahn: nem unatkoznak a zsaruk - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2019. 06. 06. 17:09:37
Reeperbahn: nem unatkoznak a zsaruk Az 1,8 millió lakosú Hamburgban 200 civil- és egyenruhás rendőr akciózott a tavasszal. Az S-Bahnhof Reeperbahn környékén, a mulatóiról és bordélyházairól hírhedt St. Pauli negyedben sok száz személyt igazoltattak: 63 főt azonnal a kerület elhagyására szólítottak fel.
Németország egyik leghíresebb szórakozó negyedében tartott hétvégi razziát a rendőrség. Hamburgban este tíztől reggel hat óráig kontrollálták a zsaruk, hogy komolyan veszik-e a polgárok a fegyver és üveg palack tilalmat? Nos, nem mindig! Az 1,8 millió lakosú Hanza-metropoliszban 200 civil- és egyenruhás rendőr akciózott a minap. Az S-Bahnhof Reeperbahn környékén, a mulatóiról és bordélyházairól hírhedt St. Pauli negyedben sok száz személyt igazoltattak: 63 főt azonnal a kerület elhagyására szólítottak fel. A hatóság becslése szerint a razzia ideje alatt, kb. 17 ezer bel- és külhoni vendég szórakozott Hamburg érintett részén.

Számos testisértő, drogozó és illegális fegyvert (kést, teleszkópos botot) viselő akadt a zsaruk horgára. Néhány körözött személy is lebukott a tavaszi kontroll során: hét embert őrizetbe vettek. Hamis pénz, kamu igazolvány, kábítószer is gazdagítja az északnémet rendőrség tárgyi bizonyítékokkal zsúfolt raktárát. Négy külföldi ellen illegális németországi tartózkodás gyanúja miatt indult eljárás. A turistaszezon beindulásával a közeli hetekben sem fognak unatkozni a hamburgi zsaruk, akiknek a gyorshajtók és az ittasvezetők is komoly kihívást jelentenek.