A Bild szerint Dárdait elküldik

Mix Online - A Bild szerint Dárdait elküldik - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
origo, index | 2019. 04. 15. 9:04:49
A Bild szerint Dárdait elküldik A német Sport Bild információja szerint Dárdai Pált, a Hertha BSC vezetőedzőjét hamarosan menesztik. Legkésőbb nyáron mindenképpen távozik a berlini csapat éléről.A Bundesligában a 43 éves magyar edző a második a freiburgi Christian Streich mögött, aki a legrégebb óta van egy csapat élén.
A Hertha BSC vasárnap délután 2-0-ra kikapott a Hoffenheimtől, így sorozatban ötödik mérkőzését is elvesztette a Bundesligában. A berlini csapatnak még nem volt ilyen mélyrepülése, amióta 2015 februárjában Dárdait kinevezték vezetőedzőnek.

Mindig azt mondtam, azonnal jelezzék, ha úgy érzik, én vagyok az, aki gátolja, vagy blokkolja a fejlődést. Meglátjuk, hogy merre visz majd az utunk" – mondta a vasárnapi vereség után Dárdai Pál, aki többször is elmondta már, hogy a Hertha álmai csapata, és ha többet nem irányíthatná a felnőtt együttest, akkor nem derogálna neki visszatérni az utánpótláscsapathoz.

A Bild értesülése szerint elégedetlenek a klub vezetői, ezért a következő szezonban már nem Dárdai Pál lesz a Hertha edzője. A Kicker szerint már keresik az utódját, és az sem kizárt, ha az utolsó helyen álló Hannover elleni következő bajnokin nem nyer a Hertha, azonnali hatállyal menesztik a magyar edzőt.

Csapata zsinórban ötödik Bundesliga-veresége után még inkább veszélyben Dárdai Pál állása a Hertha BSC kispadján. A Hoffenheimben 2-0-ra elveszített meccs után az edző az Eurosport.de-nek nyilatkozott helyzetéről és a klubnál végzett munkájáról.

Ahogy mindig, Dárdai ezúttal sem adott mindennapi nyilatkozatot, amikor a jövőjéről kérdezték.

"A futball nem a lételemem, játszottan én már eleget. Nyugdíjas vagyok, a lábam tönkrement, de azért nem halnék éhen. Kényszerből választottunk ilyen futballfilozófiát, a jelenlegi helyzetet el kell fogadnunk. Amúgy mindig is azt vallottam, ha én vagyok az, aki megállítja, vagy blokkolja a fejlődést, mondják meg nekem. Jó a kommunikációnk a menedzserrel és az elnökkel is, meglátjuk, merre vezet az utunk."

A menedzser a Hertha-igazgató Michael Preetz, Dárdai korábbi herthás csapattársa, akivel nem felhőtlen a viszonya.

Dárdai emlékeztetett rá, a Hertha nem egy topklub, és ezt nem szabad elfelejteni a mostani szituációban.

"NEM VÉLETLENÜL MONDOM, HOGY A HERTHA EGY FEJLESZTŐKLUB. ÓRIÁSI FELADAT VAN ITT ELŐTTÜNK, DE AZ ELVÁRÁSOK IS ÓRIÁSIAK. A FIATAL JÁTÉKOSOKAT JÓL KELL KEZELNI, ÉS HA HIBÁZNAK, TÜRELMESNEK KELL LENNI VELÜK."

A Hertha öt fordulóval a vége előtt 11. a Bundesligában, 14 ponttal az osztályozós hely fölött, azaz a kiesés egyáltalán nem fenyegeti, de az álmodott Európa Liga-indulás lehetetlen elvárás.

Dárdai Pál 2015 februárjában vette át a Hertha BSC irányítását, 167 tétmérkőzésen 63 győzelem mellett 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege.