Határon Túli Magyar Színházak Szemléje Budapesten

Mix Online - Határon Túli Magyar Színházak Szemléje Budapesten - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
mti | 2019. 04. 10. 9:09:54
Határon Túli Magyar Színházak Szemléje Budapesten Ma kezdődik a Kakuk Marci című előadással a budapesti Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje, amelynek során nyolc előadást láthat a közönség vasárnapig.
Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marci című művét szerdán a nagyváradi Szigligeti Színház mutatja be Gothár Péter rendezésében. (Képünkön jelenet a előadásból.)
    Csütörtökön a nagyszínpadra a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulata érkezik, a  névadó Műtét című drámájával, Zakariás Zalán rendezésével. Az Arizona Stúdióban a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közös produkciója, Jordi Galcerán Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című darabja látható Csábi Anna rendezésében.
    Pénteken a nagyszínpadon az Esterházy Péter műveinek felhasználásával készült Kis Magyar Pornográfia című produkciót mutatja be az Újvidéki Színház Nikita Milivojevic rendezésében. Az Arizona Stúdióban a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Rajtammaradt télikabát című Cseh Tamás-emlékestjével várják a közönséget.
    Szombaton délután az Arizona Stúdióban szintén egy Jordi Galcerán-darab, A Grönholm-módszer látható a kézdivásárhelyi Városi Színház előadásában, Barabás Árpád rendezésében. Este a nagyszínpadon John Millington Synge művét mutatják be A nyugat hőse címmel. A darabot a csíkszeredai Csíki Játékszín Visky Andrej rendezésében játssza.
    A szemlét vasárnap este a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház zárja Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művével, amelyet Katkó Ferenc állított színpadra.