Költözés Fótról

Mix Online - Költözés Fótról - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Regös Gábor | 2019. 04. 08. 12:26:34
Költözés Fótról Sok disznóság történik mostanában a közéletben. Nem sorolnám, mert túl hosszú a sor, de ami most készül a Fóti Gyerekvárossal kapcsolatban, az már nekem is sok. Különösebb magyarázat nélkül megszüntetik, felszámolják, az ott nevelkedő gyerekeket szétszórják az ország különböző részein. Ennyi a rövid hír, se magyarázat, se semmi.
Mivel minden titkos, a sajtó nem forgathat a szereplőkkel, illetve az aktuális kormányhivatal pl. Heti Napló Sváby Andrással kérdéseire nem is reagált. Rémisztő ez a történet (is). Mert a dolog ezer sebből vérzik, ahogy mostanában a Balaton is ahol vagy ég vagy irtják a nádast, és a parti fákat. Valakinek kell a kastély, ami a Fóti Gyerekváros központi épülete és nyilván a hatalmas területet is kinézte valaki/k magának/uknak. A kormány gyorsan  akcióba lépett, hiszen várható volt, hogy nagy lesz a felháborodás.
 Ahogy néztem a Napló riportját valahogy az jutott eszembe, hogy amikor gyerek voltam és igen  kisdobos is meg úttörő is voltam, én speciel szerettem az lenni. Minden évben eljutottam Balaton partra úttörőtáborba, amit imádtam. Mintha az “átkos” szocializmusban valahogy jobb dolguk lett volna a gyerekeknek, mint mostanában. De kanyarodjunk vissza Fóthoz, nem szeretném minősíteni, de ez egy ritka aljas dolog, ami ott történik, mindenről szól, csak a gyerekekről nem, akik annyi kínlódás és hányattatás után normális, kis családias csoportokban voltak elhelyezve, viszonylagos békében és jólétben. Az ott kialakított komfortos körülményekhez Európai Uniós pénzt is felhasználtak. A kormány az egész tranzakciót titkosította tíz évre. Pedig, ha jól sejtem ez nem nemzetbiztonsági kérdés, simán csak emberség kontra profitról szól. A dolog ilyen egyszerű és szomorú.