Csúnya világról énekel a szülinapos zenekar

Mix Online - Csúnya világról énekel a szülinapos zenekar - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
M. A. | 2019. 04. 06. 17:14:36
Csúnya világról énekel a szülinapos zenekar Április 5-én jelent meg az idén 25 éves Junkies jubileumi kiadványa, amelyen 13 felfrissített klasszikus és 6 vadonatúj szerzemény szerepel. A lemezről két dal már ismert volt, most a korong nyitódala is megérkezett.

A budapesti punk rock zenekar április 5-én „Negyedszázad kockázat és mellékhatás”címmel egy 73 perces válogatásalbumot jelentetett meg, amely az újravett klasszikusok mellett 6 új nótát is tartalmaz. A lemez előfutáraként a „Szerelmes vagyok” friss verzióját és a populárisabb hangszerelésű „Béketér” című számot már bemutatták a zenészek, mostanra pedig a korong nyitódala is megérkezett, amit a banda gitárosa, Barbaró Attila írt. A Szték című nóta egy gyors, sodró lendületű Junkies-szerzemény, amelynek szövege egy baráti beszélgetés alapján született.

Az Edge Records gondozásában megjelenő új albumot, amely a zenekar honlapján keresztül már előrendelhető, április 9-én egy exkluzív akusztikus minikoncerttel egybekötve dedikálják a budapesti Hard Rock Caféban a Junkies tagjai.

A banda közben már javában készül a születésnapi nagykoncertjére is, amit június 15-én tartanak a BarbaNegraTrackben. A 2019-es év innentől kezdve egészen december végéig a negyedszázados jubileumról szól, amit a friss lemezre építve, egy látványban is megújult produkcióval tesznek még különlegesebbé a fellépések alkalmával a zenészek.