Júniusban jön az új Golf

Mix Online - Júniusban jön az új Golf - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2019. 04. 07. 12:55:13
Júniusban jön az új Golf Az NDK-ban felcseperedett Angela Merkel első nyugati kocsija egy VW Golf volt. Nem csak a jelenlegi kancellárnő imádta ezt a típust. 2017-ben közel 230 ezer ilyen modellt helyeztek üzembe Németországban, s tavaly is alig kevesebbet.
A Kárpát-medencében csak irigykedhetnek a járműforgalmazók a német „kollégák” 2018-as rekordjaira. A Ford szalonok - a múlt nyáron nemzedékváltáson átesett - Focusból bő 49 ezer darabot értékesítettek. Miniből több, mint félszázezer kapott friss rendszámot az EU legnépesebb tagállamában. Ám a legkedveltebb négy márka Volkswagen emblémával hódított Európa szívében. Hiszen nem csupán a jelenlegi, berlini kancellárnő imádta/imádja ezt a típust. 2017-ben közel 230 ezer ilyen modellt helyeztek üzembe Németországban. Tavaly – vélhetően – a dízelbotránytól nem függetlenül picit csökkent a kereslet a Golfok iránt. S persze sokan megvárják a pár hónapon belül bemutatásra kerülő nyolvadik generációs wolfsburgi kedvencet. 

Azért 2018-ban is jó 210 ezer Golf jelent meg az utakon az NSZK-ban, ahol az ezüstérmes típus is Volkswagen: Tiguanból majd' 75 ezer példány fogyott belföldön. Dobogós lett Merkel birodalmában a VW Polo is. A rokon Passatból ugyancsak 70 ezernél több kelt el. A germán toplista ötödik helyezetje a C-osztálybeli Merci lett. Az előkelő hatodik placcon a ©koda Octavia tündökölt, megelőzve az Audi A4-est és a tágasabb Mercedes E-t. A tízes mezőny sikeres sereghajtója a Mini és a Ford Focus lett a múlt esztendőben.