Hulladékgyűjtés fővárosi természetvédelmi területeken

Mix Online - Hulladékgyűjtés fővárosi természetvédelmi területeken - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2019. 03. 14. 13:01:06
Hulladékgyűjtés fővárosi természetvédelmi területeken Önkéntes hulladékgyűjtést rendez a budapesti természetvédelmi területeken a jövő héten, az országos TeSzedd! mozgalom keretében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a Főkert Nonprofit Zrt. - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-t.
    A közlemény szerint a szervezők március 18. és 24. között mindenkit várnak, aki fontosnak tartja, hogy környezetében hulladékmentesen élvezhesse a természeti értékeket és ezért tenni is hajlandó. 
    A szemétszedéshez szükséges eszközöket valamennyi helyszínen biztosítják.
    Felhívták a figyelmet arra, hogy csak olyan hulladék gyűjtésére biztatják az önkénteseket, amely nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. A TeSzedd! mozgalom keretében nem szabad összeszedni veszélyes hulladékot, építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autóakkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy nagyméretű autó alkatrészeket, és nem gyűjthető a zöld hulladék sem.
    Ezeken kívül össze lehet szedni bármit, ami kesztyűs kézzel, biztonságosan zsákban összegyűjthető és a súlyától nem szakad szét a műanyag zsák - tartalmazza a közlemény.