Szájer szerint a szavazóknak mindegy

Mix Online - Szájer szerint a szavazóknak mindegy - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
index | 2019. 03. 14. 11:53:06
Szájer szerint a szavazóknak mindegy Szájer Józseffel, a Fidesz EP-képviselőjével a Demokrata készített interjút, amiben természetesen a fő téma az Európai Néppárttal való konfliktusuk volt. Szájer szerint minden konfliktus valódi forrása a bevándorlás ellenzése vagy támogatása, mindenesetre szerinte ha lesz szavazás, az egy jó pillanatfelvétel lesz arra, hogy megmutassa, hogyan is áll ezzel a Néppárt.
Szájer megerősítette azt, amit a Fidesz részéről már elmondtak, miszerint az elsődleges célja a Fidesznek a maradás lenne: egy biztos: a Fidesz nem kíván elmenni az Európai Néppártból, csak kényszer és nyomás hatására távozunk onnan, majd a kérdésre, hogy ennek az ügynek lesz-e hatása a választásokra, Szájer azt mondta, hogy itthon, tehát a magyarországi EP-választáson csak akkor lenne hatása, ha emiatt a Fidesz megváltoztatná az eddigi álláspontját, de ez nem fog megtörténni, marad a bevándorlásellenesség. Majd úgy folytatta: az pedig szerintem másodlagos a szavazók számára, milyen pártszövetség tagjaként találjuk meg a leghatékonyabb módját annak, hogy a saját álláspontunkat képviseljük.

Szájer megnyugtatta szavazóikat, hogy amennyiben mégis arra akarnák őket rávenni a pártcsaládon belül, hogy feladják elveiket, akkor helyes döntést hoznak majd. Ám ez esetben, tehát amennyiben el is hagyják az Európai Néppártot, szerinte nem fog változni a támogatottságuk: Ez esetben nem fog változni a támogatottságunk, mert ezzel nyertük el a bizalmat, nem pedig azzal, hogy a Néppártban vagy épp más alakulatban vagyunk (...) Aki ezen veszít, az a Néppárt, mert a Fidesz markáns migrációs politikája nélkül semmi nem fogja már megkülönböztetni a liberálisoktól vagy a szocialistáktól.