Még mindig szárnyal az építőipar

Mix Online - Még mindig szárnyal az építőipar - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2019. 03. 14. 11:58:37
Még mindig szárnyal az építőipar Az építőipar volumene 2017-ben 26-28 százalékkal, 2018-ban 22 százalékkal, idén januárban pedig 29,1 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, mindez azt mutatja, hogy fejlődési pályán halad az építőipar Magyarországon - mondta György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára
    A KSH csütörtöki közlése szerint januárban az építőipari termelés 29,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.
    Az államtitkár hozzátette, 2014 óta a visegrádi régióban Romániával kiegészítve Magyarországon bővült a legnagyobb ütemben az építőipar teljesítménye.
    György László kiemelte, az ITM új komplex építésgazdasági stratégiát dolgozott ki, amely a szakma megújítását szolgálja. Hozzátette, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön jelenti be az új, a gazdaság szereplőivel együttműködésben létrejött szakképzési stratégiát, ami a 2011-ben elindított folyamatokra épül. A stratégia megvalósításával olyan szakembereket képeznek "akik a jég hátán is megélnek" - fogalmazott az államtitkár.