Závodi Gábor nem álmodik Grammy-díjról

Mix Online - Závodi Gábor nem álmodik Grammy-díjról - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
Mixonline | 2019. 03. 02. 8:00:49
Závodi Gábor nem álmodik Grammy-díjról Lágymányosi zenei általános iskolából indult Závodi Gábor zeneszerző, szövegíró, billentyűs, énekes, producer karrierje, melyet a minap Pro Cultura Újbuda-díjjal is elismertek. Az utóbbi években három nagy produkciót vitt a vállán zenekarvezetőként, billentyűsként, látványtervezőként: Demjén Ferencét, Koncz Zsuzsáét, Rúzsa Magdiét.
- Nagyon fárasztó volt, nem bírtam már, ezért úgy döntöttem, Demjén Rózsit engedem el, ami nem volt könnyű, mert életem legmeghatározóbb alakja volt  - mondta Závodi Gábor az Újbuda című kerületi lapnak adott interjújában. A zenész felidézi, hogy első zenekara a Viki és  Flört együttes volt, mellyel bejárta az egész világot, majd az MHV (Menyhárt János-Homonyik Sándor-Vikidál Gyula) billentyűse lett. Következett a MEX együttes a kilencvenes években, melyet utólag is "elképesztő zenekarnak" címkéz.

Závodi természetesen az ötvenedik születésnapi koncertjét is Újbudán tartotta, a Barbra Negrában mindenki fellépett, akivel dolgozott, nem is felejti el sohasem azt az estét. Dalszerzőként szívesen emlegeti a Demjénnek írt Kinőtt a szárnyunk című szerzeményét, Somló Tamás énekelte a Gondolsz-e rám című dalát, és nagy sikert hoztak számára  Tímár Péter Csinibaba című filmjéhez áthangszerelt dalok, melyek közül hármat ő is énekelt. 

Elégedett eddigi pályájával, hiszen, miként megjegyezte, mindenkivel dolgozhatott, akikre felnézett és akiket nagyra tartott a magyar könnyűzenében. Nem voltak külföldi álmai, Grammy-díjról sem ábrándozott, most inkább Marci fiára figyel, aki már elkészítette első nagylemezét a rap műfajában.